Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Guest Marek
Posted

Pani Moniko za tydzień tj.26-28.05.17 jestem w Ostródzie i chętnie o ile możliwe obejrzałbym dom na żywo . Podaję maila betko@interia.pl  lub tel 510678420.Może jakiś zdjęcia?

• Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest deano@seznam.cz
Posted

Witam, bardzo podoba mi się ten dom i myślimy o tym... ktoś ma zdjęcie domu i poza nią? Jestem z Czech, więc jest to daleko, aby to sprawdzić. Dziękuję

Guest Ania
Posted

Witam, My też budujemy Nele jesteśmy na etapie dachu, strop zmieniliśmy na terrive z tym, że na salonie i kuchni mamy terrive 2 , na pozostałej części domu terrive 1

Witam

a gzie Państwo sie wybudowaliście - pytam bo chciałabym podjerchac i podpatrzeć co nie co ?

Pozdrawiam

Guest Ania
Posted

tak ja wybudowałem taki dom, wniosłem tylko kilka poprawek

witam

a można wiedzieć w jakiej miejsowości możan podjechać i obejrzeć kontakt Ania 502034340

Guest Ania
Posted

Witam

Buduję dom w woj.Pomorskim jestem na etapie dachu, poniżej podaję koszta.

Fundamenty - wykop, łąwy (beton b25+ stal), ocieplenie (hudropian + folia kubełkowa), posadzka zero - 30 000

Ściany zew Ytong, strop (cały monolityczny), Stal,kominy, nadproża - 44 000

Dach- Konstrukcja, blacha z blachotrapezu - 50 000 na blachę się zdecydowaliśmy ze względy na właściwie nie użytkowe poddasze - pomieszczenie jest tak małe i niskie że raczej [przebywać tam nie będziemy

'Łącznie 124 tyś zł + około 15 tyś sprawy papierkowe :)

Witam

a gdzie dokładnie w pomorskim?

Pozdrawiam

Ania  z Olsztyna

Guest Ania Z Olsztyna
Posted

Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było.

Witam

a można by było podjechac i zobaczyć domek na żywo.

Pozdrawiam

Ania z Olsztyna

Guest zet90
Posted

Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było.
Witam a można by było podjechac i zobaczyć domek na żywo. Pozdrawiam Ania z Olsztyna

80 tys za blachodachówkę to cena z kosmosu. Dostałem wycenę na ok 42 tys za kompletny dach z robocizną. Nie którzy naprawdę dają się naciągnąć.

• 2 weeks later...
Guest Łukasz
Posted

Również proszę o przesłanie szczegółów kosztorysu, wymiary pomieszczeń i tarasu, zdjęcia aranżacyjne. Z góry dziękuję. E-mail: ukonezka@gmail.com

Posted

Również proszę o przesłanie szczegółów kosztorysu, wymiary pomieszczeń i tarasu, zdjęcia aranżacyjne. Z góry dziękuję. E-mail: ukonezka@gmail.com

Witam

Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Guest Marta
Posted

Witam

my zaczęliśmy budowę Neli w marcu tego roku :) z racji tego, że sami nie mogliśmy doprosić się żadnego kontaktu, zdjęć i możliwości spotkania założyliśmy stronę z naszą budową https://www.facebook.com/MartaLukaszM/ obecnie jesteśmy na etapie wylanego stropu - w lipcu kładziemy więźbę - zapewne s kali tygodnia na stronie pojawią się zdjęcia aż do tego momentu :) zapraszamy do kontaktu i odwiedzin :)

Posted

Witam

my zaczęliśmy budowę Neli w marcu tego roku :) z racji tego, że sami nie mogliśmy doprosić się żadnego kontaktu, zdjęć i możliwości spotkania założyliśmy stronę z naszą budową https://www.facebook.com/MartaLukaszM/ obecnie jesteśmy na etapie wylanego stropu - w lipcu kładziemy więźbę - zapewne s kali tygodnia na stronie pojawią się zdjęcia aż do tego momentu :) zapraszamy do kontaktu i odwiedzin :)

Witam

Zachęcamy do umieszczenia zdjęć również u nas na forum.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Guest Kamil
Posted

Witam, poproszę o przesłanie szczegółowego kosztorysu. Dziękuję. kamix86@wp.pl

Posted

Witam, poproszę o przesłanie szczegółowego kosztorysu. Dziękuję. kamix86@wp.pl

Witam

Kosztorysy dla naszych projektów są odpłatne: 74zł kosztorys stanu surowego zamkniętego, 305zł kosztorys stanu wykończonego.

Pozdrawiam

Guest Adam
Posted

Witam wszystkich

Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.

W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć

Guest Pawel
Posted

Witam , proszę o przesłanie wymiarów ścian parteru i ścian fundamentowych wraz z przekrojami pawel.ko.75@tlen.pl . Z góry dziękuję

Posted

Witam wszystkich   Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.   W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć

Ile wyniosła rzeczywiście budowa tego domu i wykończenie?

• 2 weeks later...
Guest Monika
Posted

Witam .

Ja też proszę o przesłanie na  e-mail dokładnych wymiarów pomieszczeń oraz zadaszenia tarasu , wszystkich dostępnych darmowych materiałów na temat projektu Nela na adres m.bielecka@op.pl  

Posted

Witam .

Ja też proszę o przesłanie na  e-mail dokładnych wymiarów pomieszczeń oraz zadaszenia tarasu , wszystkich dostępnych darmowych materiałów na temat projektu Nela na adres m.bielecka@op.pl  

Witam
Materiały prześlemy w poniedziałek.

Pozdrawiam
Posted

Proszę o przesłanie rysunków szczegółowych i innych bezpłatnych materiałów. Pozdrawiam

canooo@wp.pl

Guest Marcin
Posted

Witam wszystkich   Dawno tutaj nie zaglądałem, widzę że teraz jest duże zainteresowanie tym projektem. Kiedy my zaczynaliśmy projekt był jeszcze świeży. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2014 roku. Do końca 2014 roku udało się wykonać pokrycie dachowe, a w grudniu 2015 już zamieszkać. Dom jest bardzo funkcjonalny i wygodny w użytkowaniu. Zmiany jaki dokonaliśmy w projekcie to jedynie likwidacja pralni kosztem powiększenia pomieszczenia gospodarczego, likwidacja wejścia z garażu, likwidacja spiżarni kosztem powiększenia kuchni i likwidacja jednego okna w salonie.   W ramach możliwości mogę nieco podpowiedzieć
Ile wyniosła rzeczywiście budowa tego domu i wykończenie?

Witam, podpinam się pod pytanie:)

Guest Mateusz
Posted

Witam

poprosze o przeslanie szczegolowego kosztorysu oraz dokladnych wymiarow pomieszczen i tarasu na adres tuarekko@gmail.com. 

Z gory dziekuje