Dobre Domy Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Witam. Czy mógłbym również poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami. Mój mail: anyone25@op.pl. Pozdrawiam Witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Robert Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Witam, czy można przerobić dach na 30 stopni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Witam, czy można przerobić dach na 30 stopni? Witam Zmiana kąta nachylenia dachu o 5 stopni jest zmiana dopuszczalną w projekcie, nie wymaga zgody naszej Pracowni. Można ją nanieść na projekt na etapie jego adaptacji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarek Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Witam, My też budujemy Nele jesteśmy na etapie dachu, strop zmieniliśmy na terrive z tym, że na salonie i kuchni mamy terrive 2 , na pozostałej części domu terrive 1 witam może Pani podać przybliżony koszt stropu ( terriva 1 i 2) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MK Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Witam. Czy mógłbym poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami na mail: m_kulczyk@op.pl Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest monika Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Na jakiego rodzaju opał jest zaprojketowany dom? Czy nadaje się na opał stały? Jeśli trzeba by było zmienić projekt pod opał stały czy to wysokie koszty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paulina Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Witam. Czy mogłabym prosić kogoś z Państwa o przesłanie zdjęc. Z góry dziękuję. paulina02984@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paulina Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Witam. Czy mogłabym prosić kogoś z Państwa o przesłanie zdjęć z realizacji projektu Nela. paulina02984@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paulina Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Witam. Czy mogliby Państwo przybliżyć mi nieco charakterystykę kosztów budowy metodą gospodarczą w Państwa projektach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Witam. Czy mógłbym poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami na mail: m_kulczyk@op.pl Pozdrawiam. Witam, Rysunki zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Na jakiego rodzaju opał jest zaprojketowany dom? Czy nadaje się na opał stały? Jeśli trzeba by było zmienić projekt pod opał stały czy to wysokie koszty? W projekcie przewidziano instalację kotła gazowego w pomieszczeniu gospodarczym. W przypadku zmiany źródła ogrzewania na paliwo stałe należy powiekszyć pomieszczenie z kotłem. Jest to konieczne ze względu na większe rozmiary kotłów na paliwo stałe oraz konieczność lokalizacji ich w odpowiedniej odlagości od ściany (przeciwległej do frontu kotła) co obwarunkowane jest przepisami. Dodatkowo potrzebne jest miejsce na magazynowanie materiału. Można jednak wygospodarować na to miejsce w garażu. W przypadku tego projektu najprostsze wydaje się powiększenie pom. gospodarczego o pralnię i przeniesienie pralki do jednej z łazienek. Koneczne beda również zmiany w projekcie instalcji c.o. Takie zmiany najlepiej wprowadzić na etapie adpatacji. Wybrany do tego celu przez Panią projektant dokona wyceny przeróbek. Nie są to kosztowne zmiany. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Witam. Czy mogliby Państwo przybliżyć mi nieco charakterystykę kosztów budowy metodą gospodarczą w Państwa projektach. Witam, Wycena budowy metodą gospodarczą obejmuje jedynie koszt materiałów, bez wliczania kosztów wykonawstwa oraz transportu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Witam. Czy mógłbym prosić o kontakt z kimś kto realizuje ten projekt z góry dziękuje bocian.kc@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piotrek Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Witam proszę o przesłanie rzutów pomieszczeń wraz z wymiarami na adres grochmen007@wp.pl czy jest możliwość powiększenia garażu czy jest możliwość podpiwniczenia samego garażu czy jest możliwość powiększenia salonu w stronę tarasu i czy wtedy można wydłużyć taras i zrobić do niego zadaszenie Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Basia Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Nela - prosba o zdjecia. Prosze o przeslanie na rufcio@onet.eu Zalezy mi na kazdych i z zewnatrz i wewnatrz. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam wszystkich budujacych ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Basia Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Baaaardzo prosze o przeslanie zdjec, jesli to mozliwe to zewnatrz i wewnatrz - z gory serdecznie dziekuje - rufcio@onet.eu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Witam. Czy mógłbym poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami na mail: bocian.kc@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Witam. Czy mógłbym poprosić o przesłanie rzutów wraz z wymiarami na mail: bocian.kc@gmail.com Dzień dobry! Oczywiście wyślemy rysunki na podany adres. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Witam proszę o przesłanie rzutów pomieszczeń wraz z wymiarami na adres grochmen007@wp.pl czy jest możliwość powiększenia garażu czy jest możliwość podpiwniczenia samego garażu czy jest możliwość powiększenia salonu w stronę tarasu i czy wtedy można wydłużyć taras i zrobić do niego zadaszenie Pozdrawiam Dzień dobry! Oczywiście wyślemy rysunki na podany adres. W sprawie zmian proponuję skontaktować się z nami mailowo lub telefonicznie. Wymienione zmiany bardzo ingerują w konstrukcję budynku. Musielibysmy ustalić więcej szczegółów. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest monika Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Arek Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było. Witam, jestem zainteresowany budowa zgodnie z tym projektem. Czy można prosić o zdjęcia z wykonywanych prac? pozdrawiam firmakontakt@onet.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Norbert Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Witam, Również poproszę o rzut projektu NELA wraz z wymiarami pomieszczeń: pj-87@wp.pl Mam pytanie co do podpiwniczenia. Jak duża część domu może być podpiwniczona? Czy może to być cała powierzchnia czy tylko jakaś określona część? Myślałem by oprócz pieca, zagospodarować tę powierzchnię dodatkowo w jakiś inny sposób. W którym miejscu można by wówczas umieścić zejście do piwnicy? Pozdrawiam Witam Materiały wraz z odpowiedzią na pytania prześlemy w poniedziałek na podany adres mailowy. Pozdrawiam Witam. Również jestem zainteresowany zmianą w sprawie podpiwniczenia części domu ze zmianą miejsca kotłowni. Czy jest możliwość umieszczenia w miejscu kotłowni i pralni zejścia do piwnicy, Ew. jakie byłyby koszty wprowadzenia zmian. Proszę o odp. w tej sprawie na adres norbert.chmiel@.wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarek Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było. witam , też buduję Nelę i mam skończone fundamenty, może Pani podać jaki strop będzie w Pani domu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bt91 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Poproszę o przesłanie rzutów z wymiarami na blaszkiewicztomasz91@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Witam,jestem na etapie stropu. Buduje w Elblągu i koszty jakie poniosła wraz z robocizna na etapie fundamentów i prac murowych bez stropu to już 100 tys. Metoda oczywiście gospodarczą. Koszt budowy dachu to 80 tysięcy w blachodachówka. Koszt domu w stanie surowym otwartym to około 200 tys. Jest to bardzo drogi dom ale może warto było. Witam, jestem zainteresowany budowa zgodnie z tym projektem. Czy można prosić o zdjęcia z wykonywanych prac? pozdrawiam firmakontakt@onet.pl Poproszę o przełanie zdjęcia z wykonania prac na blaszkiewicztomasz91@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts