Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Posted

Witam Ciekawy projekt. Wersja lustrzana jak dla mnie, czy może Pan dołożyć piwnicę z garażem wjazd pod pokojem od strony wejścia, komin do kominka bardziej centralnie( bez ogrodowego kominka), bo od razu w piwnicy będzie kotłownia na paliwo stałe. Strop piwnicy Teriva a drugi drewniany. Proszę także o wymiary i wykaz materiałów ma maila henmly@wp.pl. Pozdrawiam H.Młynarczyk

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Zmiany można nanieść na projekt na etapie jego adaptacji - technicznie możliwe są one do wykonania.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest KASIA
Posted

Witam! bardzo proszę o przesłanie na mój adres: kasia_323@wp.pl wszystkich Waszych projektów które maję powierzchnie zabudowy do 153m kw.

Pozdrawiam

Posted

Witam! bardzo proszę o przesłanie na mój adres: kasia_323@wp.pl wszystkich Waszych projektów które maję powierzchnie zabudowy do 153m kw. Pozdrawiam

Witam
Materiały prześlę w poniedziałek.

Pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Guest Gość
Posted

Witam,bardzo zainteresował mnie ten projekt tylko chciał bym w nim zmienić wejście do kotłowni aby było osobne.Jeśli była by tak możliwość to proszę mi przesłać rysunek ze zmianą na adres :szwagier2@onet.eu .Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Posted

Witam,bardzo zainteresował mnie ten projekt tylko chciał bym w nim zmienić wejście do kotłowni aby było osobne.Jeśli była by tak możliwość to proszę mi przesłać rysunek ze zmianą na adres :szwagier2@onet.eu .Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam

Zapytanie przekazałam do architektów - jutro powinien Pan otrzymać odpowiedź.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Guest Monika
Posted

Witam bardzo interesuje mnie ten projekt dlatego proszę o dodatkowe info: ile powierzchni użytkowej będzie na górze jak dach będzie miał 37 stopni, czy można poszerzyć ścianę budynku tą gdzie jest wykusz (kosztem wykuszu), jaka jet długość i szerokość podłóg w salonie i kuchni. Proszę przesłać dane na maila koprynia_monika@o2.pl. Dziękuję

Posted

Witam bardzo interesuje mnie ten projekt dlatego proszę o dodatkowe info: ile powierzchni użytkowej będzie na górze jak dach będzie miał 37 stopni, czy można poszerzyć ścianę budynku tą gdzie jest wykusz (kosztem wykuszu), jaka jet długość i szerokość podłóg w salonie i kuchni. Proszę przesłać dane na maila koprynia_monika@o2.pl. Dziękuję

Witam

Zapytanie przekazuję do architektów, proszę wkrótce oczekiwać odpowiedzi.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

witam czy mozna w jakis sposób tak zmienic projekt bez pomoszenia kosztów aby kotłownię zwiekszyć na 7m kwadratowych??

Guest Gość
Posted

jeżeli chcesz zmieniać kąt na 37 to poszukaj innego projektu. Tom parterowy, zmiana kąta do takiego spowoduje całkowicie popsucie bryły budynku.

Posted

witam czy mozna w jakis sposób tak zmienic projekt bez pomoszenia kosztów aby kotłownię zwiekszyć na 7m kwadratowych??

Dzień dobry,

Kotłownię można powiększyć kosztem sąsiednich pomieszczeń/przestrzeni. Najprostrzym rozwiazaniem wydaje się przedłużenie kotłowni o przyległą część podcienia. Powierzchnia pomieszczenia wyniesie wówczas ok. 6,95m2. Możliwe jest również jej powiększenie kosztem np. pokoju 13.6m2.

Zmiany w projekcie możne wprowadzić architekt na etapie adaptacji. Od naszej pracowni otrzyma Pan/Pani bezpłatną zgodę na ich wprowadzenie. Mogą również zaprojektować je architekci w naszej pracowni. Zmiany w projekcie katalogowym są dodatkowo płatne.

Pozdrawiam

Guest Maciej
Posted

Witam, proszę o informację czy można zlikwidować strop nad jadalnią i pokojem dziennym w celu otwarcia przestrzeni nad tymi pomieszczeniami. e-mail mdinstal at o2.pl

Posted

Witam, proszę o informację czy można zlikwidować strop nad jadalnią i pokojem dziennym w celu otwarcia przestrzeni nad tymi pomieszczeniami. e-mail mdinstal at o2.pl

Witam

Odpowiedź prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Guest Maciej
Posted

Witam Odpowiedź prześlemy w dniu dzisiejszym.   Pozdrawiam

Witam prosiłbym o ponowne przesłanie odpowiedzi na adres maclew39 @ o2.pl

• 2 weeks later...
Guest Gość
Posted

Witam, jaka jest powierzchnia użytkowa ewentualnego poddasza? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Posted

Witam, jaka jest powierzchnia użytkowa ewentualnego poddasza? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Witam,

Powierzchnia poddasza mierzona po obrysie ścian zewnętrznych to 131m2.

Powierzchnia użytkowa to 17,6m2.

W celu uzyskania większej powierzchni do zaadadaptowania, proponujemy podniesienie ścianki kolankowej.

Podniesienie jej o 40cm pozwoli na uzyskanie około 33 m2 powierzchni użytkowej, bez ingerencji w pozycję słupów więźby.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Guest Karolina
Posted

Witam, czy istnieje możliwość zmiany położenia kotłowi z większą łazienką oraz dodatkowe wyjście na zewnątrz z kotłowni? proszę też o przesłanie kosztorysu na adres: karolinamichalak@yahoo.co.uk

Pozdrawiam

Posted

Witam, czy istnieje możliwość zmiany położenia kotłowi z większą łazienką oraz dodatkowe wyjście na zewnątrz z kotłowni? proszę też o przesłanie kosztorysu na adres: karolinamichalak@yahoo.co.uk

Pozdrawiam

Witam

Zaproponowane przez Panią zmiany technicznie możliwe są do zrealizowania, najlepiej na etapie adaptacji projektu. Nasza Pracownia wystawi zgodę na ich realizację.

Kosztorysy dla naszych projektów są odpłatne: 74zł kosztorys stanu surowego zamkniętego, 305zł kosztorys stanu wykończonego. Bezpłatnie udostępniamy ogólne zestawienia kosztorysowe - prześle je dzisiaj na podany adres mailowy.

Pozdrwiam

Posted

Czy mozna zamiast stropu zelbetonowego zastosować konstrukcje z gotowych wiązarów?

Posted

Czy mozna zamiast stropu zelbetonowego zastosować konstrukcje z gotowych wiązarów?

Dzień dobry, oczywiście wprowadzenie takiej zmiany jest możliwe na etapie adaptacji. W sprawie projektu należy konsultować się z firmą zajmującą się wykonywaniem gotowych wiązarów. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted

Witam. Proszę o przesłanie zwymiarowanych rysunków i ogólne zestawienie materiałów na adres k.knowa@gmail.com Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Witam, bardzo zainteresował mnie ten projekt dlatego bardzo proszę o przesłanie mi zwymiarowanych rysunków oraz ogólne zestawienie materiałów na adres: szuchnikt@wp.pl Z góry dziękuje i pozdrawiam 

Posted

Witam, bardzo zainteresował mnie ten projekt dlatego bardzo proszę o przesłanie mi zwymiarowanych rysunków oraz ogólne zestawienie materiałów na adres: szuchnikt@wp.pl Z góry dziękuje i pozdrawiam 

Dzień dobry, materiały zostaną wysłane w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Bardzo proszę o przesłanie z wymiarowanych rysunków i ogólne zestawienie materiałów na adres bilinski.bartosz@wp.pl Pozdrawiam