redakcja Napisano 12 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 12 Kwiecień 2010 Projekt domu Alfa III Szczegółowy opis projektu domu Alfa III znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/alfaIII Link do projektu: Projekt Alfa III Cytuj
Gość Gość Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Napisano 23 Listopad 2011 Budujemy Alfa III z małymi zmianami. Wybraliśmy ten projekt ze względu na prostotę i funkcjonalność.Na razie nasza rodzina liczy 3 osoby ale uważamy, że w każdym domu powinna być garderoba i jeśli ktoś potrzebuje-gabinet, dlatego projekt nadaje się nie tylko dla rodziny z co najmniej trójką dzieci Cytuj
Gość agnieszka Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 6 Grudzień 2011 Budujemy Alfa III z małymi zmianami. Wybraliśmy ten projekt ze względu na prostotę i funkcjonalność.Na razie nasza rodzina liczy 3 osoby ale uważamy, że w każdym domu powinna być garderoba i jeśli ktoś potrzebuje-gabinet, dlatego projekt nadaje się nie tylko dla rodziny z co najmniej trójką dzieci my też przymierzamy się do zakupu tego projektu też wysłaliśmy zapytanie do projektanta o kilka zmian: balkon, wejście do kotłowni z zewnątrz Cytuj
Gość Ania Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 7 Grudzień 2011 Nasze zmiany to: -ujednolicenie bryły do kwadratu-przesuwamy ściankę w pokoju 1/6 i o dodatkową powierzchnie powiększmy kotłownie-mieszkamy na wsi gdzie duża kotłownia jest potrzebna -wejście do kotłowni z zewnątrz -dzielimy łazienkę na parterze na ubikacje dostępną dla wszystkich i łazienkę dla nas-pokój 1/6 to nasza sypialnia z której mamy wejście do łazienki -zlikwidowaliśmy okna balkonowe na piętrze Dom jest duży, ale łatwy w wybudowaniu i bardzo funkcjonalny. Rozkład pomieszczeń na pietrze rewelacyjny my też przymierzamy się do zakupu tego projektu też wysłaliśmy zapytanie do projektanta o kilka zmian: balkon, wejście do kotłowni z zewnątrz Cytuj
Gość Mieczyslaw Napisano 24 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 24 Grudzień 2011 O fajnie że ktoś w końcu buduje i Alfę III Bo do tej pory byłem sam Napiszcie gdzie budujecie swoje domki. A przy okazji Wesołych Świat!! Cytuj
Gość Ania Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 27 Grudzień 2011 Zapomniałam dodać,że nasz domek już stoi w stanie surowym na Podkarpaciu Cytuj
Gość Mieczyslaw Napisano 30 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 30 Grudzień 2011 Aniu to gratulacje!! Proszę wyślij mi jakieś zdjątka domku na maila : prv.mietek@op.pl Będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam!!! Cytuj
Gość ryszard Napisano 30 Grudzień 2011 Zgłoszenie Napisano 30 Grudzień 2011 My postawiliśmy ALFA 3 w stanie surowym , teren wielkopolska Cytuj
Gość Miezczyslaw Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2012 Aniu, dziękuję za zdjęcia Fajnie wszystko wygląda, teraz jak patrze to też mogłem przesunąć ściankę z tyłu domu żeby nie było tej wneki. Ale juz teraz za późno Ile was wyniósl "max" na cały domek ? Pozdrawiam!! Cytuj
Gość Ania Napisano 2 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2012 Za MAX-a zapłaciliśmy około 8 tys ale kupowaliśmy w 2010 po bardzo okazyjnej cenie 2,05/szt. Piszę około ponieważ braliśmy MAX-a tez na budynek gospodarczy ( wymiary 6,5x9,2) i ciężko mi jest dokładnie napisać ile nas wyniósł Max tylko na dom. Aniu, dziękuję za zdjęcia Fajnie wszystko wygląda, teraz jak patrze to też mogłem przesunąć ściankę z tyłu domu żeby nie było tej wneki. Ale juz teraz za późno Ile was wyniósl "max" na cały domek ? Pozdrawiam!! Cytuj
Gość Mieczyslaw Napisano 8 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 8 Styczeń 2012 Doszła wycena na maila Dzięki i pozdrawiam Cytuj
Gość marcin Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 15 Styczeń 2012 Zapomniałam dodać,że nasz domek już stoi w stanie surowym na Podkarpaciu i jaki wyszedł was faktyczny koszt realizacji ja podbijam z rzeszowa:) Cytuj
Gość Ania Napisano 19 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 19 Styczeń 2012 Witam! Ciężko mi jest to jednoznacznie okreslić, ponieważ wraz z domem budowalismy budynek gospodarczy ale tak orientacyjnie to około 110-120 tys.gdyż wszystko nas wyniosło około 160 tys. Nasze wyliczenia obejmują wszystkie koszty ( również zakup projektu, opłaty w urzedach, geodeta itp.). Wszystkie materiały kupowalismy, swoje mielismy tylko drewno na więźbę. Duzo nas wyniósł piasek, gdyż w wykop fundamentowy jak już powstały ławy wsypalismy 8 wywotek czystego budowlanego piasku, zrobiliśmy też profesjonalną wylewkę zanim ruszyliśmy ze ścianami no i kupowaliśmy gotowe nadproża (niektórzy robią je z cegły). Ekipa budowlana kosztowała nas 50 tys(dom+ bud. gospodarczy). Cytuj
Gość Ania Napisano 19 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 19 Styczeń 2012 Marcin jeśli wybierasz sie w okolice stalowej Woli to zapraszamy. Mieszkamy 15 km od Stalowej. Zapraszamy na obejrzenie aktualnego stanu budowy Cytuj
Gość Mieczyslaw Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2012 Marcin twój już stoi czy dopiero ruszasz z budową ? Cytuj
Gość dorad@onet.eu Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Napisano 1 Luty 2012 Marcin jeśli wybierasz sie w okolice stalowej Woli to zapraszamy. Mieszkamy 15 km od Stalowej. Zapraszamy na obejrzenie aktualnego stanu budowy Witaj Aniu! Razem z mężem po długim buszowaniu w sieci natrafiliśmy na projekt Alfy. Domek może nie imponuje swoim wyglądem zewnętrznym, ale za to jest bardzo funkcjonalny wewnątrz. Rozpoczęliśmy własnie jego budowę. Na razie jesteśmy na etapie fundamentów. Mieszkamy na Podkarpaciu. Nie ukrywam, że z chęcią obejrzelibyśmy z mężem stan surowy Waszego domu. Czy byłaby możliwość, kiedy już ustąpią mrozy i stopnieją śniegi obejrzeć Wasz domek? Bardzo nam na tym zależy. Być może udostępniłabyś nam do obejrzenia zdjęcia pomieszczeń Waszej hacjendy. Jeżeli nie byłoby to dla Was wielkim problemem, podaje mój adres: dorad@onet.eu. Cytuj
Gość Piotr Napisano 17 Luty 2012 Zgłoszenie Napisano 17 Luty 2012 Witam Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani budową Alfa I. Właściwie to juz zdecydowaliśmy sie na ten projekt. Mam prośbę do wszyskich którzy budują którąkolwiek wersję ALfa o zdjątka na maila porschegt@interia.pl. Z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj
Gość Ania Napisano 18 Luty 2012 Zgłoszenie Napisano 18 Luty 2012 Witam. Przesłałam kilka zdjęć. W razie pytań proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj
Gość WWOTEK Napisano 23 Luty 2012 Zgłoszenie Napisano 23 Luty 2012 Witam jestem z rzeszowa tez chcialbym budowac ten dom jesli byla by mozliwosc obejrzenia lub porozmawiania prosze zostawic mi jakis kontakt na wierzba_81@o2.plkontaktu Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2012 jeśli można czy mogę rówież prosić o zdjęcia z budowy ? byłabym wdzięczna mail: gadeka@op.pl Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2012 My postawiliśmy ALFA 3 w stanie surowym , teren wielkopolska zamierzam się do kupna tego projektu, czy można prosić o parę fotek, mail: gadeka@op.pl z góry dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Marzec 2012 Zgłoszenie Napisano 28 Marzec 2012 Witam, Chciałabym Państwa zachęcić do umieszczenia zdjęć z realizacji projektu domu Alfa III na naszym forum. Dodatkowo zapraszamy do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym. Termin dostarczenia zdjęć upływa w dniu 31-ego maja 2012!! Główna nagroda - ZWROT KOSZTÓW ZAKUPU PROJEKTU! Szczegóły: https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Wojtek Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Napisano 10 Kwiecień 2012 Witaj Aniu! Razem z mężem po długim buszowaniu w sieci natrafiliśmy na projekt Alfy. Domek może nie imponuje swoim wyglądem zewnętrznym, ale za to jest bardzo funkcjonalny wewnątrz. Rozpoczęliśmy własnie jego budowę. Na razie jesteśmy na etapie fundamentów. Mieszkamy na Podkarpaciu. Nie ukrywam, że z chęcią obejrzelibyśmy z mężem stan surowy Waszego domu. Czy byłaby możliwość, kiedy już ustąpią mrozy i stopnieją śniegi obejrzeć Wasz domek? Bardzo nam na tym zależy. Być może udostępniłabyś nam do obejrzenia zdjęcia pomieszczeń Waszej hacjendy. Jeżeli nie byłoby to dla Was wielkim problemem, podaje mój adres: dorad@onet.eu. Witam także zastanawiam się nad tym projektem. Droga Aniu bardzo chetnie zobaczyłbym twój domek. Jestem z okolicy Stalowej Woli (dokładnie Rudnik nad Sanem). Czy mógłbym dostać na maila pare fotek - wojtas724@wp.pl. Z góry dziekuję za fatygę. Cytuj
Gość Ania Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Kwiecień 2012 Witam. Dawno tu nie zaglądałam ale już nadrabiam zaległości i wysyłam zdjęcia. Pozdrawiam wszystkich budujacych Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Kwiecień 2012 Witam. Dawno tu nie zaglądałam ale już nadrabiam zaległości i wysyłam zdjęcia. Pozdrawiam wszystkich budujacych Witam, To proszę przy okazji wysłać zdjęcia także na nasz konkurs fotograficzny. Szczegóły: https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi