Guest Wlodas Posted November 23, 2013 Report Posted November 23, 2013 Witam. Proszę o podesłanie kilku fotek- chodzi mi o układ pomieszczeń w środku, ich doświetlenia przez okna oraz układu schodów. Będę bardzo wdzięczny. email: w.nita@gazeta.pl Quote
Guest Mieczyslaw Posted November 27, 2013 Report Posted November 27, 2013 Witam Trochę czasu mnie tu nie było :)/> U nas w całym domku postanowiliśmy zrobić ogrzewanie podłogowe. Rurki poszło bardzo dużo :)/> puściliśmy też rury do solarów na dach w ścianach żebyśmy potem nie musieli na te rury patrzeć lub kuć ścian. Elektryka, instalacja alarmowa już zrobione. Tynki zarzucone żeby przez zimę nic nie zginęło ze ścian :)tylko kwarc będzie kładziony na wiosnę (zabezpieczenie jakby coś miało pęknąć pod ciężarem śniegu). Tak więc domek zamknięty i czeka do wiosny :)/> PS. Łazienkę też przenieśliśmy do pokoju żeby kanalizacji nie ciągnąc po suficie i również powiększyliśmy kotłownie kosztem jednego pokoju. Pozdrawiam Mieczysław Quote
Dobre Domy Posted November 28, 2013 Report Posted November 28, 2013 Witam Trochę czasu mnie tu nie było :)/>/> U nas w całym domku postanowiliśmy zrobić ogrzewanie podłogowe. Rurki poszło bardzo dużo :)/>/> puściliśmy też rury do solarów na dach w ścianach żebyśmy potem nie musieli na te rury patrzeć lub kuć ścian. Elektryka, instalacja alarmowa już zrobione. Tynki zarzucone żeby przez zimę nic nie zginęło ze ścian :)tylko kwarc będzie kładziony na wiosnę (zabezpieczenie jakby coś miało pęknąć pod ciężarem śniegu). Tak więc domek zamknięty i czeka do wiosny :)/>/> PS. Łazienkę też przenieśliśmy do pokoju żeby kanalizacji nie ciągnąc po suficie i również powiększyliśmy kotłownie kosztem jednego pokoju. Pozdrawiam Mieczysław Witam Zachcamy do umieszczenia zdjęć. Pozdrawiam Quote
Guest Robert Posted December 28, 2013 Report Posted December 28, 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Jesteśmy blisko kupna projektu alfa III. Czy ktoś posiada dom w woj. mazowieckim? Byłbym wdzięczny gdybym mógł zobaczyć dom na żywo. Quote
Guest Mieczyslaw Posted January 2, 2014 Report Posted January 2, 2014 Witam Ja jestem z mazowieckiego dom znajduje się w okolicach Grójca i Tarczyna ale teraz do kwietnia będe przebywał poza krajem. Pozdrawiam Mieczyslaw Quote
Dobre Domy Posted January 2, 2014 Report Posted January 2, 2014 Witam Ja jestem z mazowieckiego dom znajduje się w okolicach Grójca i Tarczyna ale teraz do kwietnia będe przebywał poza krajem. Pozdrawiam Mieczyslaw Witam Zachęcamy do umieszczenia zdjęć z realizacji. Pozdrawiam Quote
Guest luki Posted January 11, 2014 Report Posted January 11, 2014 Witam , Lubin (woj.dolnosl.) posiadam w budowie dom alfa III stan surowy zamknięty , i troszke więcej . jak by ktos miał jakies pytanie, to pisac smiało . pozdr. Quote
Dobre Domy Posted January 13, 2014 Report Posted January 13, 2014 Witam , Lubin (woj.dolnosl.) posiadam w budowie dom alfa III stan surowy zamknięty , i troszke więcej . jak by ktos miał jakies pytanie, to pisac smiało . pozdr. Witam Zachęcamy do umieszczania zdjęć z realizacji budowy domu. Pozdrawiam Quote
Guest yaro Posted January 15, 2014 Report Posted January 15, 2014 Witam. Pytanie do inwestorów, jak wygląda doświetlenie poddasza przez szczytowe okna ja myślę o oknach w dachu. Nie wiem tylko czy jest sens dokładania sobie kosztów. Proszę o kilka foto z realizacji yaro696@wp.pl Pozdrawiam. Quote
Guest Mieczyslaw Posted January 17, 2014 Report Posted January 17, 2014 Witam Ja jeszcze nie mieszkam więc nie mogę napisać jak to wygląda w trakcie użytkowania. Ale również myślałem żeby zrobić okno dachowe nad schodami żeby doświetlało klatkę schodową, lecz pomyślałem że zimą napada śniegu na to okno i nic z tego nie będzie..., zostawiłem tak jak jest w projekcie Luki jakie masz wysokości ścianki kolankowej w pokojach ? (jeśli już masz zrobione?) Pozdrawiam Mieczyslaw Quote
Guest Gość Posted January 20, 2014 Report Posted January 20, 2014 Proszę wybaczyć moje gapiostwo. Jesteśmy na etapie wybierania projektu a alfa zrobiła na nas wrażenie swoją prostotą i funkcjonalnością. Po kilku zmianach jest to dom dla nas. Pozdrawiam Quote
Guest daniel Posted January 23, 2014 Report Posted January 23, 2014 Witam , Lubin (woj.dolnosl.) posiadam w budowie dom alfa III stan surowy zamknięty , i troszke więcej . jak by ktos miał jakies pytanie, to pisac smiało . pozdr. DO luki , jezeli bylaby taka mozliwosc to chetnie przyjol bym od ciebie kilka zdjec z realizacji Quote
Guest Robert Posted February 25, 2014 Report Posted February 25, 2014 Witam , Lubin (woj.dolnosl.) posiadam w budowie dom alfa III stan surowy zamknięty , i troszke więcej . jak by ktos miał jakies pytanie, to pisac smiało . pozdr. Witam, Proszę o podanie adresu mailowego. Na wiosnę zaczynam i miałbym kilka pytań. Quote
Guest ewa Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 Witam, Przymierzamy się do kupna wybranego przez Państwa projektu alfa 3. Chcielibyśmy z meżem wprowac kilka zmian a mianowicie: - spiżarnia przy kuchni - przy sypialni garderowę - na gorze zamiast pokoju zrobic pralnie z pomieszczeniem gospodarczym. Proszę o przesłanie zdjęc z Państwa budowy na adres e-maila ewa_kaczor13@interia.pl Wszystkie stazówki Państwa będą na wage złota. Z gory dziekuje i pozdrwiam. Ewa Quote
Guest marabut Posted April 6, 2014 Report Posted April 6, 2014 Witam, Przymierzamy się do kupna wybranego przez Państwa projektu alfa 3. Chcielibyśmy z meżem wprowac kilka zmian a mianowicie: - spiżarnia przy kuchni - przy sypialni garderowę - na gorze zamiast pokoju zrobic pralnie z pomieszczeniem gospodarczym. Proszę o przesłanie zdjęc z Państwa budowy na adres e-maila ewa_kaczor13@interia.pl Wszystkie stazówki Państwa będą na wage złota. Z gory dziekuje i pozdrwiam. Ewa Cześć! Wraz z mężem jesteśmy posiadaczami wprawdzie nie Alfy 3, a Alfy 1, ale myślę, że nie robi o żadnej różnicy z punktu widzenia planowania wnętrza domu, które wyglądają identycznie. Jeszcze nie mieszkamy w nim, przeprowadzkę planujemy za jakieś dwa - trzy miesiące. Obecnie jesteśmy na etapie urządzania wnętrza. Jedno jest pewne - nie ma idealnego domu i każdy z podejmujących decyzję o jego budowie wybiera najbliższy swojemu sercu projekt domu i oczywiście adaptuje go do swoich potrzeb. Jedno mogę powiedzieć. Dom jest rewelacyjny. I pomimo, że od czasu budowy domu byliśmy i zobaczyliśmy z mężem wiele innych nowych domków (bliżsi i dalsi znajomi, którzy niedawno się wprowadzili lub równocześnie z nami podjęli trud budowy domu) nie zamienilibyśmy się z nikim za naszą inwestycję . Może nie ma okazałego wyglądu zewnętrznego, ale za to jest przestronny i wygodny wewnątrz. I teraz spróbuję się odnieść do Waszych pytań. Spiżarka przy kuchni? Raczej nie wchodzi w grę, bo pomieszczenie nie jest duże. Nie ma skąd wykroić ani metra 2 na spiżarkę. Ale ja np. zaplanowałam sobie zabudowę mebli kuchennych do samej góry rekompensując sobie właśnie brak spiżarki. Ponadto na dole znajduje się pomieszczenie gospodarcze/kotłownia. Tam na jednej ze ścianek umieścimy półki od dołu do samej góry na przetwory. Garderoby wprawdzie nie ma przy sypialni, ale w przedpokoju obok sypialni i łazienki jest miejsce na dużą, przestronną szafę. Może ona spokojnie pełnić funkcję garderoby przy sypialni. Nie wspomniałam, że my wyrównaliśmy tylną ścianę domu, przez co zarówno łazienka jak i sypialnia zwiększyły się. Aczkolwiek my te dodatkowe metry, które zyskaliśmy w sypialni oddaliśmy na koszt pomieszczenia gospodarczego, po prostu woleliśmy powiększyć pseudo kotłownię niż pokój. Poddasze podnieśliśmy o dwa pustaki, a w przedpokoju zrobiliśmy okno dachowe. I była tom jedna z lepszych decyzji. Góra jest przez to pięknie doświetlona, bo to okienko na klatce schodowej nie dawałby zbyt dużo światłą. Co do Waszych planów związanych z przeróbką pokoju na pralnię z pom. gosp jest to możliwe i jeżeli nie zależy Wam na dodatkowym pokoju śmiało możecie realizować wasze pomysły. Nie wiem, czy cokolwiek pomogłam, ale życzę Wam podjęcia słusznych decyzji. Quote
Guest Ania Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Quote
Dobre Domy Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Witam Zachęcamy do umieszczenia chociaż kilku zdjęć tu na forum - z pewnością dotrą do większej liczy osób i być może pomogą im podjąć decyzje co do zakupu projektu. Zachęcam też do podesłania do nas zdjęć domu wykończonego/wnętrz na płycie bądź mailowo, wraz ze zgodą na ich publikację - umieścimy je na stronie www przy prezentacji projektu Alfa III. W tej sprawie proszę o kontakt na adres projekty@dobredomy.pl Pozdrawiam Quote
Guest Slawomir P Posted June 29, 2014 Report Posted June 29, 2014 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Witam Zachęcamy do umieszczenia chociaż kilku zdjęć tu na forum - z pewnością dotrą do większej liczy osób i być może pomogą im podjąć decyzje co do zakupu projektu. Zachęcam też do podesłania do nas zdjęć domu wykończonego/wnętrz na płycie bądź mailowo, wraz ze zgodą na ich publikację - umieścimy je na stronie www przy prezentacji projektu Alfa III. W tej sprawie proszę o kontakt na adres projekty@dobredomy.pl Pozdrawiam Witam podoba się nam projekt domku alfa razem z żono planujemy budowę w tym roku bardzo proszę o fotki z budowy może jakieś cenne uwagi mój adres brija14@wp.pl Pozdrawiamy wszystkich budujących Monika i Sławek Quote
Guest ania Posted August 20, 2014 Report Posted August 20, 2014 Witam. Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji. Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami. Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody. Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni. Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!! Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię. Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię. To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze. Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć) Pozdrawiamy Ania z Mężem Witam Zachęcamy do umieszczenia chociaż kilku zdjęć tu na forum - z pewnością dotrą do większej liczy osób i być może pomogą im podjąć decyzje co do zakupu projektu. Zachęcam też do podesłania do nas zdjęć domu wykończonego/wnętrz na płycie bądź mailowo, wraz ze zgodą na ich publikację - umieścimy je na stronie www przy prezentacji projektu Alfa III. W tej sprawie proszę o kontakt na adres projekty@dobredomy.pl Pozdrawiam Witam podoba się nam projekt domku alfa razem z żono planujemy budowę w tym roku bardzo proszę o fotki z budowy może jakieś cenne uwagi mój adres brija14@wp.pl Pozdrawiamy wszystkich budujących Monika i Sławek Witam, czy można prosic o fotki domku na ani-bra@wp.pl, bardzo spodobał nam się ten projekt. Z góry dziękuję i pozdrawam. Quote
Guest Renata Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Witam.Dawno mnie tu nie było ale mam duzo ważnych informacji.Właśnie skończyliśmy robote z wszystkimi instalacjami i z płytkami.Drzwi zamówione. Kuchnia sie projektuje, niedługo schody.Ale z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że mimo tylu zmian nie wszystko jest tak jak chcielismy i popełniliśmy DUŻO błędów. A dwa największe to wielkość kotłowni i brak pralni.Mimo powiększenia kotłowni o wymiar wnęki, którą usunęliśmy kotłownia jest za mała na wieś!!!!!!!!!Po wstawieniu pieca i zasobnika i z tymi wszystkimi rurkami dosłownie nie ma się gdzie ruszyć. A pamiętajcie , że powiększaliśmy kotłownię.Jeśli ktoś zdecyduje sie na ten projekt to powiększcie kotłownie kosztem wnęki i pokoju obok łazienki a z tego co Wam zostanie zróbcie pralnię.To był mój największy błąd i teraz bardzo tego załuję. Okna w dachu doświetlającego schody nie potrzeba. Jest wystarczająco jasno z tym na półpietrze.Zdjęcia mamy prawie z każdego etapu (jakłby ktoś chciał cos zobaczyć)PozdrawiamyAnia z Mężem Cześć, Jestem z mężem bardzo zainteresowana tym projektem, więc gdybym mogła też bardzo proszę o zdjęcia na maila: renataw.f@interia.plz góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Quote
Guest Renata Posted October 10, 2014 Report Posted October 10, 2014 Zapomniałam dodać,że nasz domek już stoi w stanie surowym na Podkarpaciu Witam, od pewnego czasu zastanawiam się z mężem nad kupnem tego projektu, mieszkamy również na podkarpaciu i chciałam zapytać czy byłaby możliwość obejrzenia domu z bliska lub jakies zdjęcia? renataw.f@interia.pl w jakiej miejscowości państwo mieszkacie? Z góry dziękuję Quote
Guest luki Posted October 19, 2014 Report Posted October 19, 2014 Witam, całkiem zapomniałem ze zostawiłem tutaj posty z informacjami ale juz jestem . wiec odpowiem na pytania jak by ktos potrzebował porady. aktualnie stan prace na dzien dzisiejszy to szykowanie domu w srodku juz do zamieszkania, pozdro Quote
Dobre Domy Posted October 20, 2014 Report Posted October 20, 2014 Witam, całkiem zapomniałem ze zostawiłem tutaj posty z informacjami ale juz jestem . wiec odpowiem na pytania jak by ktos potrzebował porady. aktualnie stan prace na dzien dzisiejszy to szykowanie domu w srodku juz do zamieszkania, pozdro Witam Prosimy o wrzucenie kilku zdjęć na forum, bądź przesłanie ich na adres projekty@dobredomy.pl - wówczas umieścimy je również na stronie www przy prezentacji projektu. Pozdrawiam Quote
Guest Maciej Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 Witam. Jestem bardzo zainteresowany kupnem tego projektu lecz nie wiem jak wyjdzie z kosztami. Czy jest ktoś w stanie podać orientacyjnie cenę budowy takiego domu do stanu surowego zamkniętego?? Będzie to dla mnie bardzo duża podpowiedz co do wyboru projektu:-) Pozdrawiam. Quote
Guest Ania z Mężem Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 Witam! Kuchnia już jest! Schody też. Ściany pomalowane. Zostały podłogi do ułożenia i zakup mebli. Czyli tzw wykańczanie (domu, budzetu i siebie) Podkarpacie. Miejscowość Lipa na trasie Stalowa Wola-Kraśnik. Gdyby ktoś chciał zobaczyc to zapraszamy Ania z Mężem Quote
Recommended Posts