Redaktor Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Wrzesień 2016 Projekt domu Hawana Szczegółowy opis projektu domu Hawana znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/hawana Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość dosia Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Wrzesień 2016 PROSZĘ O ZWYMIAROWANE RYSUNKI PROJEKTU HAWANA dslomka1@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Wrzesień 2016 PROSZĘ O ZWYMIAROWANE RYSUNKI PROJEKTU HAWANA dslomka1@wp.pl Projekt Hawana jest jeszcze w fazie koncepcji. Dokumentacja techniczna nie jest jeszcze gotowa. W związku z tym nie jestem w stanie udostępnić materiałów, o które Pan/i prosi. Dokumentacja zacznie być przygotowywana po zamówieniu projektu przez pierwszego Klienta. Czas oczekiwania na Projekt od ewentualnego zamówienia to 6-8 tygodni. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Elżbieta Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Październik 2016 Dobry wieczór, bardzo chciałabym dowiedzieć się czy byłoby możliwe zaadoptowanie poddasza na 2 pokoje plus łazienkę? Projekt bardzo mi się podoba, ale brakuje mi dodatkowego pomieszczenia. Proszę powiedzieć jaka jest szacunkowy koszt budowy tego domu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Październik 2016 Dobry wieczór, bardzo chciałabym dowiedzieć się czy byłoby możliwe zaadoptowanie poddasza na 2 pokoje plus łazienkę? Projekt bardzo mi się podoba, ale brakuje mi dodatkowego pomieszczenia. Proszę powiedzieć jaka jest szacunkowy koszt budowy tego domu? Witam, HAWANA to projekt domu parterowego i w obecnym stanie nie przewiduje poddasza użytkowego. Poddasze użytkowe musi spełniać następujące warunki: - Minimalna wysokość pomieszczeń w najwyższym punkcie musi wynosić minimum 2.50m (wówczas wysokość średnia określona wg Warunków Technicznych wyniesie 2.20m). W obecnym stanie wysokość ta wynosi około 2.10m w kalenicy. Konieczne więc będzie zaprojektowanie ścianki kolankowej i/lub zwiększenie kąta dachu. - Pełnowymiarowe schody stałe na poddasze (zajmą około 5-6m2 powierzchni parteru) - Zapewnienie odpowiedniego doświetlenia pomieszczeń (np. okna dachowe) Zaprojektowanie kondygnacji poddasza użytkowego jest możliwe, ale wiąże się ze znacznymi zmianami w projekcie. Pozdrawiam Cytuj
Gość sylwia Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Październik 2016 witam serdecznie jak jest koszt szacunkowy na chwile obecna budowy takiego domu wojewodztwo zachodniopomorskie? pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2016 witam serdecznie jak jest koszt szacunkowy na chwile obecna budowy takiego domu wojewodztwo zachodniopomorskie? pozdrawiam Witam Projekt Hawana aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację do projektu obecnie wynosi około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będą dostępne dla projektu szczegółowe rysunki oraz będziemy mogli zlecić przygotowanie wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj
Gość Wojtek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Październik 2016 Projekt cudny. A ten taras...fantastyczny! Jedyny problem dla mnie to brak garażu połączonego z domem. Czy byłaby możliwość doprojektowania garażu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Październik 2016 Projekt cudny. A ten taras...fantastyczny! Jedyny problem dla mnie to brak garażu połączonego z domem. Czy byłaby możliwość doprojektowania garażu? Witam Obecnie nie przewidujemy wersji domu Hawana z garażem. Jednak na etapie adaptacji projektu można takiej zmiany dokonać - nasza Pracownia wystawi zgodę na taką zmianę. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kasia Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2016 Witam, ten projekt to spełnienie moich marzeń ! Zauważyłam oglądając elewacje, że okna od salonu bo bokach kominka na tarasie są rozbudowane w górę, czy to oznacza, że w pokoju dziennym i jadali przewidziany jest "wysoki sufit"? Jeśli tak, to nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba . Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2016 Witam, ten projekt to spełnienie moich marzeń ! Zauważyłam oglądając elewacje, że okna od salonu bo bokach kominka na tarasie są rozbudowane w górę, czy to oznacza, że w pokoju dziennym i jadali przewidziany jest "wysoki sufit"? Jeśli tak, to nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba . Pozdrawiam Witam Zgadza się - nad salonem i jadalnią jest pozostawiona pustka. Pozdrawiam Cytuj
Gość Honorata Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Grudzień 2016 Witam. Projekt Hawana jest rzeczywiście jak dla nas fantastyczny z małym minusem - brak jednego pokoju dla naszej trzeciej córeczki. Czy istnieje możliwość rozbudowy domku? Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Grudzień 2016 Witam. Projekt Hawana jest rzeczywiście jak dla nas fantastyczny z małym minusem - brak jednego pokoju dla naszej trzeciej córeczki. Czy istnieje możliwość rozbudowy domku? Witam Pytanie przekazane do architektów - proszę wkrótce oczekiwać odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Grudzień 2016 Witam. Projekt Hawana jest rzeczywiście jak dla nas fantastyczny z małym minusem - brak jednego pokoju dla naszej trzeciej córeczki. Czy istnieje możliwość rozbudowy domku? Witam Pytanie przekazane do architektów - proszę wkrótce oczekiwać odpowiedzi. Pozdrawiam Dzień dobry! Jeśli wymiary działki oraz warunki zabudowy na to pozwalają, istnieje oczywiście możliwość rozbudowy domu. O szczegóły zmian pytania proszę kierować na adres info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Kasia Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Grudzień 2016 Witam, kiedy można spodziewać się wizualizacji wnętrza projektu Hawana? Posdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 3 Styczeń 2017 Witam, kiedy można spodziewać się wizualizacji wnętrza projektu Hawana? Posdrawiam Witam Na tą chwilę nie opracowujemy wnętrz dla domu Hawana. Jednak w przyszłości takie opracowanie powinno powstać. Jak tylko będzie gotowe umieścimy je przy prezentacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2017 Witam, projekt świetny, bardzo nam się podoba. Mam tylko takie pytania: czy jest taka możliwość żeby strop był drewniany, kotłownia czy może być na piec tzw. śmieciuch i czy można by zamiast okna w pomieszczeniu gospodarczym (które chcielibyśmy z mężem przeznaczyć na kotłownię) wstawić drzwi tak, żeby było wyjście z boku domu?????/ Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 19 Styczeń 2017 Witam, projekt świetny, bardzo nam się podoba. Mam tylko takie pytania: czy jest taka możliwość żeby strop był drewniany, kotłownia czy może być na piec tzw. śmieciuch i czy można by zamiast okna w pomieszczeniu gospodarczym (które chcielibyśmy z mężem przeznaczyć na kotłownię) wstawić drzwi tak, żeby było wyjście z boku domu?????/ Witam. Zmiany, o których Pani pisze są możliwe do zaprojektowania. Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu. Wybrany przez Panią architekt dokona ich wyceny i wprowadzi na nasz oryginalny projekt. Nasza pracownia jako autor projektu wyda bezpłatną zgodę na wprowadzenie zmian. Zmiany w projekcie mogą również wprowadzić architekci w naszej pracowni (są to zmiany dodatkowo płatne). Pozdrawiam. Cytuj
Gość Gość Napisano 25 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 25 Styczeń 2017 Witam . Mam pytanie czy jest już ktoś kto zamówił projekt "Hawana" ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Styczeń 2017 Witam . Mam pytanie czy jest już ktoś kto zamówił projekt "Hawana" ? Witam. Tak, projekt został zamówiony. Dokumentacja techniczna jest już wykonana. Pozdrawiam. Cytuj
Gość ona 123 Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Styczeń 2017 witam serdecznie czy ktos buduje taki domek w zachidnipomorskim lub wielkopolskim moze??? poniewaz interesuje mnie cena pod klucz takiego domu w tych wojewodztwach Cytuj
Gość Katarzyna Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Luty 2017 Można prosić o przesłanie dokumentacji technicznej? wielgus.katarzyna@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 14 Luty 2017 Można prosić o przesłanie dokumentacji technicznej? wielgus.katarzyna@gmail.com Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi