Redaktor Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Październik 2015 Projekt domu Adele Szczegółowy opis projektu domu Adele znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/adele Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Redaktor Napisano 21 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Październik 2015 UWAGA! Konkurs fotograficzny! Zobacz szczegóły! Cytuj
Gość Bartek Napisano 26 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Listopad 2015 Witam. Bardzo proszę o przesłanie z wymiarowanych rysunków i ogólne zestawienie materiałów na adres bilinski.bartosz@wp.pl Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Listopad 2015 Witam. Bardzo proszę o przesłanie z wymiarowanych rysunków i ogólne zestawienie materiałów na adres bilinski.bartosz@wp.pl Pozdrawiam Witam Adele jest naszym nowym projektem i aktualnie znajduje się w fazie koncepcji. Czas oczekiwania na dokumentację do projektu wynosi na dzień dzisiejszy około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero na koniec opracowywania projektu będziemy mieli do niego szczegółowe rysunki, a po opracowaniu pełnej dokumentacji będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj
Gość Tomek Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Styczeń 2016 Jestem zainteresowany zakupem tego projektu. Zależy mi aby przed zakupem zapoznać się z wymiarowymi rysunkami i ogólnym zestawieniem materiałów, proszę o przesłanie tych informacji na mój adres tmultan@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Styczeń 2016 Jestem zainteresowany zakupem tego projektu. Zależy mi aby przed zakupem zapoznać się z wymiarowymi rysunkami i ogólnym zestawieniem materiałów, proszę o przesłanie tych informacji na mój adres tmultan@wp.pl Witam Adele nadal znajduje się w fazie koncepcji. Czas oczekiwania na dokumentację do projektu wynosi na dzień dzisiejszy około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero na koniec opracowywania projektu będziemy mieli do niego szczegółowe rysunki, a po opracowaniu pełnej dokumentacji będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj
Gość ania Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 10 Luty 2016 szkoda tyko, że nie ma wersji z garażem.... może by zrobić wariant z garażem? Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Luty 2016 szkoda tyko, że nie ma wersji z garażem.... może by zrobić wariant z garażem? Witam Aktualnie nie planujemy opracowania domu Adele w wersji z garażem - nie ma jednak przeciwwskazań, żeby na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem, dostawić garaż do budynku. Pozdrawiam Cytuj
Gość Norbert Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Luty 2016 Witam czy już projekt ADELE jest już ukończony, jestem zainteresowany tym domem Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Luty 2016 Witam czy już projekt ADELE jest już ukończony, jestem zainteresowany tym domem Wita Aktualnie pracujemy nad dokumentacją do projektu Adele - planowany termin zakończenia prac to 20.03.2016r. Pozdrawiam Cytuj
Gość Mariusz Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Marzec 2016 Budynek bardzo funkcjonalny i ładny. Kiedy będzie znany kosztorys budynku? Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Marzec 2016 Budynek bardzo funkcjonalny i ładny. Kiedy będzie znany kosztorys budynku? Witam Do końca tygodnia opracujemy dokumentację do projektu i będziemy mogli zlecić wykonanie dla niego wyceny kosztorysowej. Wycena powinna być dostępna u nas na www w połowie maja. Pozdrawiam Cytuj
Gość Paweł Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Marzec 2016 Witam bardzo podoba nam sie ten projekt kiedy bedzie zakonczony kosztorys budynku? Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 15 Marzec 2016 Witam bardzo podoba nam sie ten projekt kiedy bedzie zakonczony kosztorys budynku? Witam Jak już pisałam powyżej do końca tygodnia opracujemy dokumentację do projektu i będziemy mogli zlecić wykonanie dla niego wyceny kosztorysowej. Wycena powinna być dostępna u nas na www w połowie maja. Pozdrawiam Cytuj
Gość Marta Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Marzec 2016 Codziennie oglądam ten projekt Już nie mogę się doczekać kosztorysu.... większość podobnych domków jest w dobrej cenie, mam nadzieje, że ten też taki będzie, albo i w korzystniejszej......... pozdrawiam! Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Marzec 2016 Codziennie oglądam ten projekt Już nie mogę się doczekać kosztorysu.... większość podobnych domków jest w dobrej cenie, mam nadzieje, że ten też taki będzie, albo i w korzystniejszej......... pozdrawiam! Witam, na kosztorys trzeba będzie jeszcze poczekać ok. 1-2 tygodni. Pozdrawiam. Cytuj
Gość edyta Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Kwiecień 2016 czy mozliwe jest w tym domu poddasze uzytkowe Cytuj
Dobre Domy Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Kwiecień 2016 czy mozliwe jest w tym domu poddasze uzytkowe Dzień dobry! Powierzchnia użytkowa poddasza nie jest duża, jednak myślę, że jest możliwość adaptacji na np. jeden pokój. Strop w tym domu jest drewniany. Pozdrawiam Cytuj
Gość Dominika Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Kwiecień 2016 Witam, czy można zwiekszyc kąt nachylenia dachu o 5 st. i czy wpłynie to na wygląd domu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Kwiecień 2016 Witam, czy można zwiekszyc kąt nachylenia dachu o 5 st. i czy wpłynie to na wygląd domu? Dzień dobry! Kąt dachu oczywiście można zmienić. 5 stopni nie wpłynie jeszcze źle na wygląd domu. Więcej zdecydowanie odradzam, ponieważ domy parterowe z dachem o nachyleniu ponad 35 stopni nie wyglądają korzystnie Pozdrawiam Cytuj
Gość Milena Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Czerwiec 2016 Kupiliśmy z mężem działkę, na której jest już fundament/piwnice/ dosyć wysoka podmurówka. Czy na takim fundamencie (dopasowanym wielkością do projektu) można wybudować dom o projekcie ADELE? Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Czerwiec 2016 Kupiliśmy z mężem działkę, na której jest już fundament/piwnice/ dosyć wysoka podmurówka. Czy na takim fundamencie (dopasowanym wielkością do projektu) można wybudować dom o projekcie ADELE? Dzień dobry, Jeżeli chcą Państwo budować na istniejących fundamentach to konieczna będzie inwentaryzacja stanu istniejącego i ocena stanu technicznego. Następnie można opracować indywidualny projekt domu z wykorzystaniem istniejących fundamentów (uwzględniający układ i nośność fundamentów). Projekt taki może być wzorowany na domu ADELE. Pozdrawiam Cytuj
Gość Henryk Napisano 29 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Lipiec 2016 Dzień dobry.Podoba mi się projekt domu ADELE ,mam w związku z tym pytanie?Mając na uwadze koszty budowy domu i jego trwałość /funkcjonalność ,czy strop drewniany będzie dobrym rozwiązaniem?Strop betonowy będzie na pewno trwalszy w jakimś sensie spajał całą bryłę domu.Z drugiej strony jest dużo droższy.Czy przy stropach drewnianych nie ma obaw co do jego funkcjonalności?Chodzi mi o ciężar dachu z dachówki ceramicznej ,ewentualnych późniejszych pęknięć ścian lub sufitów z karton-gipsu. Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpień 2016 Dzień dobry.Podoba mi się projekt domu ADELE ,mam w związku z tym pytanie?Mając na uwadze koszty budowy domu i jego trwałość /funkcjonalność ,czy strop drewniany będzie dobrym rozwiązaniem?Strop betonowy będzie na pewno trwalszy w jakimś sensie spajał całą bryłę domu.Z drugiej strony jest dużo droższy.Czy przy stropach drewnianych nie ma obaw co do jego funkcjonalności?Chodzi mi o ciężar dachu z dachówki ceramicznej ,ewentualnych późniejszych pęknięć ścian lub sufitów z karton-gipsu. Pozdrawiam. Dzień dobry, oczywiście zawsze jest kilka rozwiązań budowlanych, które można zastosować. Adele jest budynkiem parterowym, w którym rozpiętość konstrukcji pozwala na zastosowanie stropu drewnianego. Dla wzmocnienia konstrukcji zostały zastosowane żelbetowe podciągi, na których wsparta jest więźba dachowa. Obliczenia konstrukcyjne zakładają pokrycie dachu dachówką cementową (bardzo ciężką). Gdyby poddasze było użytkowe, to zastosowalibyśmy strop gęstożebrowy lub żelbetowy. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Max Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpień 2016 Witam . Bardzo podoba mi sie ten projekt ale mam pytanie co do niego . Bo moja działa jest o szerokości 20 m a tu jest podane ze minimum to 20.32 m . Jest możliwość dostosowania go do mojej działki ?/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi