Redaktor Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2015 Projekt domu Honorata II Szczegółowy opis projektu domu Honorata II znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/honorataII Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość Michał Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Październik 2015 Witam kiedy będzie kosztorys tego pięknego domu? Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2015 Witam kiedy będzie kosztorys tego pięknego domu? Witam Projekt Honorata II jest nowością w naszej ofercie, aktualnie jest koncepcją. Dopiero jak opracujemy do niego dokumentację projektową, będziemy mogli zlecić przygotowanie dla niego wycen kosztorysowych. Pozrawiam Cytuj
Gość Angelika Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Październik 2015 Ja również czekam na kosztorys, mam nadzieję że powstanie szybko! Cytuj
Gość Adam Napisano 6 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Styczeń 2016 Witam! Jestem zainteresowany projektem Honorata II w wersji "odbicie lustrzane". Proszę o zamieszczenie rzutu z wymiarami wewnętrznymi, tak żeby można było mieć jakiś pogląd na odległości wewnątrz budynku. I chciałem jeszcze zapytać czy jest możliwość zakupu tego projektu w najbliższym czasie? Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2016 Witam! Jestem zainteresowany projektem Honorata II w wersji "odbicie lustrzane". Proszę o zamieszczenie rzutu z wymiarami wewnętrznymi, tak żeby można było mieć jakiś pogląd na odległości wewnątrz budynku. I chciałem jeszcze zapytać czy jest możliwość zakupu tego projektu w najbliższym czasie? Witam Aktualnie kończymy opracowanie dokumentacji dla domu Honorata II - projekt powinien być gotowy i dostępny w sprzedaży od połowy stycznia. Wówczas też będą dostępne dla niego szczegółowe rysunki. Proszę więc o kontakt po 15 stycznia na adres mailowy info@dobredomy.pl - wówczas będziemy mogli przesłać rysunki. Pozdrawiam Cytuj
Gość Konrad Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Kwiecień 2016 Dzień dobry. Na początku chciałbym przyznać, że projekt domu jest genialny Mam jednak jedno pytanie. W stosunku do projektu Honorata I, mamy tutaj 2 miejsca garażowe. Nad tym powiększonym garażem znajduje się rozszerzony taras. Czy jest możliwość aby zamiast poszerzonego tarasu, zwiększyć metraż pomieszczeń po tej stronie domu co garaż? Tak duży taras nie jest nam potrzebny, a z dodatkowych metrów użytkowych każdy się ucieszy Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Kwiecień 2016 Dzień dobry. Na początku chciałbym przyznać, że projekt domu jest genialny Mam jednak jedno pytanie. W stosunku do projektu Honorata I, mamy tutaj 2 miejsca garażowe. Nad tym powiększonym garażem znajduje się rozszerzony taras. Czy jest możliwość aby zamiast poszerzonego tarasu, zwiększyć metraż pomieszczeń po tej stronie domu co garaż? Tak duży taras nie jest nam potrzebny, a z dodatkowych metrów użytkowych każdy się ucieszy Pozdrawiam serdecznie. Witam Zapytanie proszę skierować bezpośrednio do architektów na adres: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Edyta Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 11 Kwiecień 2016 Witam! Czy już ktoś podjął się budowy tego domu? Po długim oglądaniu projektów domów piętrowych trafiliśmy na projekt Honorata 2 w lustrzanym odbiciu. To jest właśnie projekt którego szukaliśmy! Może znajdzie się dobra dusza i zechce podzielić się własnym doświadczeniem? Nawet jeśli to jest dopiero początek budowy, będzie mi niezmiernie miło usłyszeć opinie o Honoracie 2. Jeśli wszystko pójdzie gładko z urzędami to planujemy zakupić ten projekt. Cytuj
Gość Kasia Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Kwiecień 2016 Witam! Czy już ktoś podjął się budowy tego domu? Po długim oglądaniu projektów domów piętrowych trafiliśmy na projekt Honorata 2 w lustrzanym odbiciu. To jest właśnie projekt którego szukaliśmy! Może znajdzie się dobra dusza i zechce podzielić się własnym doświadczeniem? Nawet jeśli to jest dopiero początek budowy, będzie mi niezmiernie miło usłyszeć opinie o Honoracie 2. Jeśli wszystko pójdzie gładko z urzędami to planujemy zakupić ten projekt. Witam, jak wszystko pójdzie sprawnie, to rozpoczniemy budowę tego projektu w czerwcu Cytuj
Gość Edyta Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Maj 2016 Witam, cieszę się, że nie tylko nam podoba się ten projekt. Prawdopodobnie ruszymy z budową w czerwcu. Nasza Honorata zostanie zbudowana w Ostrołęce. A Wasza? Cytuj
Gość Adrian Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Maj 2016 Witam, Ja zacznę dopiero we wrześniu, ale już firma dogadana , materiały również ustalone .Wszystko będzie nam robiła jedna firma czyli zakup materiałów, dostarczenie, itd.Firma z polecenia .pozdrawiam P.S dodam , że woj. mazowieckie Cytuj
Gość Adrian Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Maj 2016 Ja ruszam dopiero we wrześniu , ale firma już dogadana .Edytko jeśli można wiedzieć to ile wam firma policzyła za budowę ? pozdrawiam Cytuj
Gość Edyta Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Czerwiec 2016 Ja ruszam dopiero we wrześniu , ale firma już dogadana .Edytko jeśli można wiedzieć to ile wam firma policzyła za budowę ? pozdrawiam Witam,Cieszę się, że grono budujących Honoratkę powiększa się!Zdecydowaliśmy, że do poszczególnych etapów budowy zatrudnimy różne ekipy. Pozdrawiam, Cytuj
Gość Karolina Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwiec 2016 Witajcie, Jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem, ale właśnie zastanawiamy się, czy szczerze będzie nas na ten dom stać. @Gosc_Adrian: jaki koszt orientacyjny policzyla Ci firma budowlana za ten projekt? Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj
Gość Jan Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Czerwiec 2016 Witam Proszę o namiar e-mail na osoby które zaczeły budowę Honoraty II Pozrawiam Cytuj
Gość Edyta Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Czerwiec 2016 Witam Proszę o namiar e-mail na osoby które zaczeły budowę Honoraty II Pozrawiam Witam,zaczęliśmy budowę Honoraty, proszę podac swój email, odpiszę Pozdrawiam, Cytuj
Gość Piotr Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Czerwiec 2016 Witam, Mam kilka pytań do projektanta. Czy jest możliwość powiększenia salonu, tak by sama część "kanapowa" miała 35m2 a jadalnia 13m2? Czy jest możliwość zamontowania schodów ze spocznikiem? Czy jest możliwość dobudowania schodów na poddasze i zaadaptowanie strychu np. na studio, czy bawialnie dla dzieci? Minimalne powiększenie garażu na półki? Podoba nam się ten projekt, ponieważ jest przemyślany np. kominek grzeje na środku, a nie gdzieś koło TV, drzwi biura schowane dyskretnie, pomieszczenie gospodarcze z wyjściem na ogród, duże okna (super) kuchnia od frontu z oknem narożnym, widać z niej co się dzieje z przodu domu i bawiące się dzieci w ogrodzie, wyjście z salonu centralnie na ogród (super), projekt w miarę szeroki a nie wchodzi mocno w działkę kosztem ogrodu, wejście do garażu przez wiatrołap, który jest szeroki a na ogół bywa wąski i przed wyjściem rodzinki rano jest ścisk, pokoje na piętrze ułożone w taki sposób aby podtrzymywać domowy klimat - schodzą się w jednym miejscu, bez zbędnych korytarzy, - duży plus. pralnia na piętrze i obok balkon, przechodząc z łazienki przez sypialnie "rodziców" nie trzeba omijać łóżka. Kształt budowli zwarty, nowoczesny ale bez udziwnień. W lustrzanym odbiciu duże okna i pokoje od południowej i wschodniej strony (w naszym przypadku) da dużo światła. Troszeczkę przeraża nas jeszcze duży taras nad podwójnym garażem, może dałoby się coś z tym zrobić? Jakkolwiek projekt bardzo fajny i interesowałoby nas czy powyższe 4 propozycje zmian dadzą się zrealizować na etapie adaptacji, czy jest to już wymaga nowego projektu? Pozdrawiam Cytuj
Gość Adam Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Czerwiec 2016 Mój projekt jest w trakcie adaptacji u architekta, działka już przygotowana - zniwelowana i ogrodzona. Wprowadziłem niewielką zmianę w projekcie: wydłużyłem pomieszczenie gospodarcze wzdłuż ściany budynku tak że tworzy literę "L" , a drzwi przeniosłem na boczną ścianę, w ten sposób uzyskałem skład na drewno do kominka. Cytuj
Dobre Domy Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Czerwiec 2016 Witam, Mam kilka pytań do projektanta. Czy jest możliwość powiększenia salonu, tak by sama część "kanapowa" miała 35m2 a jadalnia 13m2? Czy jest możliwość zamontowania schodów ze spocznikiem? Czy jest możliwość dobudowania schodów na poddasze i zaadaptowanie strychu np. na studio, czy bawialnie dla dzieci? Minimalne powiększenie garażu na półki? Podoba nam się ten projekt, ponieważ jest przemyślany np. kominek grzeje na środku, a nie gdzieś koło TV, drzwi biura schowane dyskretnie, pomieszczenie gospodarcze z wyjściem na ogród, duże okna (super) kuchnia od frontu z oknem narożnym, widać z niej co się dzieje z przodu domu i bawiące się dzieci w ogrodzie, wyjście z salonu centralnie na ogród (super), projekt w miarę szeroki a nie wchodzi mocno w działkę kosztem ogrodu, wejście do garażu przez wiatrołap, który jest szeroki a na ogół bywa wąski i przed wyjściem rodzinki rano jest ścisk, pokoje na piętrze ułożone w taki sposób aby podtrzymywać domowy klimat - schodzą się w jednym miejscu, bez zbędnych korytarzy, - duży plus. pralnia na piętrze i obok balkon, przechodząc z łazienki przez sypialnie "rodziców" nie trzeba omijać łóżka. Kształt budowli zwarty, nowoczesny ale bez udziwnień. W lustrzanym odbiciu duże okna i pokoje od południowej i wschodniej strony (w naszym przypadku) da dużo światła. Troszeczkę przeraża nas jeszcze duży taras nad podwójnym garażem, może dałoby się coś z tym zrobić? Jakkolwiek projekt bardzo fajny i interesowałoby nas czy powyższe 4 propozycje zmian dadzą się zrealizować na etapie adaptacji, czy jest to już wymaga nowego projektu? Pozdrawiam Dzień dobry, Dziękujemy za miłe słowa, cieszymy się, że projekt się podoba. W odpowiedzi na pytania: 1. salon można powiększyć likwidując podcień oraz poprzez większe wysunięcie części jadalni, będzie to jednak wymagało wprowadzenia zmian w konstrukcji tego fragmentu budynku. 2. wstawienie schodów ze spocznikiem może być kłopotliwe, nie ma miejsca na powiększenie klatki schodowej przy obecnym układzie pomieszczeń. 3. wysokość strychu w najwyższym punkcie to ok. 190cm, do konstrukcji 107cm, wejście na strych odbywa się poprzez schody strychowe chowane w stropie. Przy obecnych wymiarach nie da się użytkować tej przestrzeni. Aby było to możliwe należy wprowadzić zmiany w konstrukcji stropu nad piętrem, unieść dach oraz zwiększyć kąt jego nachylenia. Takie modyfikacje bardzo wyraźnie wpływają na wygląd budynku, często burząc jego proporcje. 4. Powiększenie garażu wymaga ponownego wykonania projektu konstrukcji tego fragmentu budynku. Wprowadzanie zmian w konstrukcji domu jest kosztowne na etapie wykonywania projektu bądź adaptacji. Po bardziej szczegółowe informacje na temat projektu, jak i możliwości wprowadzenia do niego zmian, zapraszam pod numerem 71 352 04 44 lub adresem e-mail info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Adam Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 23 Czerwiec 2016 Mam pytanie do projektanta: Czy istnieje możliwość zaprojektowania wolnostojącego garażu na dwa samochody (dwie bramy garażowe) + małe pomieszczenie techniczne - nawiązując wyglądem do stylu "Honoraty"? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Czerwiec 2016 Mam pytanie do projektanta: Czy istnieje możliwość zaprojektowania wolnostojącego garażu na dwa samochody (dwie bramy garażowe) + małe pomieszczenie techniczne - nawiązując wyglądem do stylu "Honoraty"? Dzień dobry, jedyne projekty garaży dostępne w naszej pracowni znajdują się na tej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekty/garaze/ Okładziny zewnętrzne i detale wykończenia można modyfikować na etapie adaptacji u lokalnego architekta. Pozdrawiam Cytuj
Gość Marta Napisano 26 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Czerwiec 2016 Witam, zaczęliśmy budowę Honoraty, proszę podac swój email, odpiszę Pozdrawiam, Witam, jesteśmy bardzo zainteresowani budową tego domu. Jeżeli to możliwe, podam maila i proszę o wysłanie wstępnej wyceny budowy tego domu :-). marta.wro84@gmail.com. Pozdrawiamy, Marta i Andrzej. Cytuj
Gość wojtek Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Lipiec 2016 Mój projekt jest w trakcie adaptacji u architekta, działka już przygotowana - zniwelowana i ogrodzona. Wprowadziłem niewielką zmianę w projekcie: wydłużyłem pomieszczenie gospodarcze wzdłuż ściany budynku tak że tworzy literę "L" , a drzwi przeniosłem na boczną ścianę, w ten sposób uzyskałem skład na drewno do kominka. WitamZ jakeij czesci Polski Pan jest? Cytuj
Gość Marzena Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Lipiec 2016 Witam, zaczęliśmy budowę Honoraty, proszę podac swój email, odpiszę Pozdrawiam, Witam, jesteśmy bardzo zainteresowani budową tego domu. Jeżeli to możliwe, podam maila i proszę o wysłanie wstępnej wyceny budowy tego domu :-). marta.wro84@gmail.com. Pozdrawiamy, Marta i Andrzej. Witam my też z mężem jesteśmy zainteresowani tym projektem honorata II czy mogli byśmy też prosić o wysłanie na emaila wstępnej wyceny :-) marzena.s1@op.pl z góry dziękuję i pozdrawiam Marzena i Rafał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi