redakcja Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Projekt domu Słoneczko I Szczegółowy opis projektu domu Słoneczko I znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/sloneczkoI Link do projektu: Projekt Słoneczko I Link do zdjęć z realizacji: Realizacje Słoneczko I Link do obrotu 3D: Obrót 3D Quote
Guest Paweł Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 Mam wybudowany taki dom SłoneczkiII jest to dobry projekt i stosunkowo łatwy w realizacji a co najważniejsze niedrogi. Quote
Dobre Domy Posted January 4, 2011 Report Posted January 4, 2011 Mam wybudowany taki dom SłoneczkiII jest to dobry projekt i stosunkowo łatwy w realizacji a co najważniejsze niedrogi. Witam, W takim razie zachęcam do umieszczenia zdjęć z realizacji domu na naszej stronie internetowej oraz do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym. Pozdrawiam Quote
Guest Magdzia Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 Witam!Panie Pawle czy mógłby Pan napisać w jakim województwie i ile wyniósł koszt domu stanu surowego zamkniętego i ile pod klucz?Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informację.Pozdrawiam.Magdzia Quote
Guest Krzysztof Posted February 8, 2011 Report Posted February 8, 2011 Mam wybudowany taki dom SłoneczkiII jest to dobry projekt i stosunkowo łatwy w realizacji a co najważniejsze niedrogi. Hi, czy mógłbyś podać koszt budowy tego domku w surowym stanie i pod klucz? Dopiero zaczynamy z żoną orientować się w temacie i nie wiemy czy "pod klucz" to z instalacjami mediów? Info można przesłać na colan@o2.pl, ale w tytule proszę podać Słoneczko II. pzdr Quote
Guest milena Posted February 16, 2011 Report Posted February 16, 2011 Witam! Panie Pawle czy mógłby Pan napisać w jakim województwie i ile wyniósł koszt domu stanu surowego zamkniętego i ile pod klucz? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam. Magdzia Quote
Guest przemek Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 Witam! Panie Pawle czy mógłby Pan napisać w jakim województwie i ile wyniósł koszt domu stanu surowego zamkniętego i ile pod klucz? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam. Magdzia 80 tyś. stan s. zamknięty w lubuskiem;sciany solbet 24, dachówka ceramika glazur Nelskamp, okna Veka jednostronny kolor z trzema szybami plus rolety. Bez roboty, bo sam wszystko robię.przemek Quote
Guest efka Posted March 9, 2011 Report Posted March 9, 2011 80 tyś. stan s. zamknięty w lubuskiem;sciany solbet 24, dachówka ceramika glazur Nelskamp, okna Veka jednostronny kolor z trzema szybami plus rolety. Bez roboty, bo sam wszystko robię. przemek Quote
Guest efka Posted March 9, 2011 Report Posted March 9, 2011 witam p.przemku, czy mógłby pan napisać troszkę więcej o kosztach, dopiero przymierzam się do budowy i chciałabym wiedzieć czy wogóle stać mnie na wybudowanie domu... jestem kompletnie zielona w tym temacie ... czy robił pan jakieś zmiany do tego projektu? jeżeli można to proszę o kontakt mailowy Wyślij e-mail , z góry dziękuję Quote
Guest gość z lubuskiego Posted March 10, 2011 Report Posted March 10, 2011 witam p.przemku, czy mógłby pan napisać troszkę więcej o kosztach, dopiero przymierzam się do budowy i chciałabym wiedzieć czy wogóle stać mnie na wybudowanie domu... jestem kompletnie zielona w tym temacie ... czy robił pan jakieś zmiany do tego projektu? jeżeli można to proszę o kontakt mailowy Wyślij e-mail , z góry dziękuję Witajcie, czy ktoś ma pojęcie dlaczego różnica pomiędzy budową domu słoneczko I bez garażu i z garażem tak mocno od siebie się różnią. Różnica to 130 tys PLN (z kosztorysu podanego na stronie). dzięki p.s. Panie Pawle, ja też jestem z lubuskiego i z żoną skłaniamy się do budowy tego domu. Jeśli nie byłoby problemu, chętnie byśmy podjechali do Pana podejrzeć jak wygląda ten domek LIVE. W razie przyzwolenia, proszę o kontakt: biuro@strefait.net Quote
Dobre Domy Posted March 11, 2011 Report Posted March 11, 2011 Witam Chciałabym Państwa poinformować, iż projekty Słoneczko w wersji bez garażu oraz w wersji z garażem różnią się między sobą nie tylko kwestią garażu, ale także elementami konstrukcyjnymi: - kwestia ścian nośnych i działowych wewnątrz budynku: w projekcie bez garażu są same ścianki działowe natomiast w wersji z garażem kilka z nich zastąpiona została elementami nośnymi. W związku z powyższym są dodatkowe fundamenty, inne materiały na ściany, a to generuje koszty. - inaczej rozwiązana jest kwestia stropu: w wersji bez garażu jest kratownicowa więźba dachowa a sam strop wykonany jest z płyt g-k, natomiast w wersji z garażem mamy strop na belkach drewnianych i w części budynku pustkę nad salonem - poza tym sam garaż również generuje dodatkowe koszty: mury, roboty ziemne, pokrycie dachu, elewacje. Kosztorysy sporządzane są na podstawie dokumentacji i może zdarzyć się, że materiały w nich zawarte są różne pomimo, iż poszczególne projekty wydają się podobne. Pozdrawiam Quote
Guest GRZEŚ Posted March 25, 2011 Report Posted March 25, 2011 Panie Przemku w jakiej miejscowości buduje pan domek,mieszkam w lubuskim i chcialbym oglądnąc ten domek.pozdrawiam Quote
Guest Tomek Posted May 3, 2011 Report Posted May 3, 2011 czy ktoś budował ten dom? Witamy Zapraszamy na nasz dziennik budowy oraz blog www.forum.muratordom.pl/showthread.php?58772-Budowa-S%C5%82oneczka-na-%C5%9Al%C4%85sku, www.zapachwspomnien.blogspot.com Słoneczko stoi już 4 rok, wytrzymało wiele ekstremalnych warunków pogodowych, m.in. huragan Emma i świetnie się trzyma. Idealny projekt dla osób z ograniczonymi środkami na budowę, a nie zamierzających oszczędzać na jakości materiałów, brak niepotrzebnych przestrzeni, wszystko wykorzystane na maksa i do tego przestronny strych jako schowek. Lekki strop też ma wiele zalet (jak choćby możliwość powieszenia dodatkowej lampy bez większego kłopotu). Co ważne projekt jest prosty w budowie i spokojnie dwie doświadczone w budowlanym fachu osoby mogą go z powodzeniem w niedługim czasie postawić. Pozdrawiamy! Quote
Dobre Domy Posted May 5, 2011 Report Posted May 5, 2011 Witamy Zapraszamy na nasz dziennik budowy oraz blog www.forum.muratordom.pl/showthread.php?58772-Budowa-S%C5%82oneczka-na-%C5%9Al%C4%85sku, www.zapachwspomnien.blogspot.com Słoneczko stoi już 4 rok, wytrzymało wiele ekstremalnych warunków pogodowych, m.in. huragan Emma i świetnie się trzyma. Idealny projekt dla osób z ograniczonymi środkami na budowę, a nie zamierzających oszczędzać na jakości materiałów, brak niepotrzebnych przestrzeni, wszystko wykorzystane na maksa i do tego przestronny strych jako schowek. Lekki strop też ma wiele zalet (jak choćby możliwość powieszenia dodatkowej lampy bez większego kłopotu). Co ważne projekt jest prosty w budowie i spokojnie dwie doświadczone w budowlanym fachu osoby mogą go z powodzeniem w niedługim czasie postawić. Pozdrawiamy! Witam, Zachęcam do umieszczania zdjęć z budowy domu Słoneczko I na naszym forum internetowym oraz do nadesłania ich do naszej pracowni w celu wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Quote
Guest kraktom Posted May 28, 2011 Report Posted May 28, 2011 Witam, Zachęcam do umieszczania zdjęć z budowy domu Słoneczko I na naszym forum internetowym oraz do nadesłania ich do naszej pracowni w celu wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Witam, dziękujemy za zaproszenie. Na pewno skorzystamy Pozdrawiam, Tomasz Quote
Guest baska Posted August 10, 2011 Report Posted August 10, 2011 hej:)mieszkam w słoneczku...całkowity koszt budowy wyniósł nas ok 250 tyś - działkę mieliśmy własną...polecam słoneczko - funkcjonalne bardzo!!! Quote
Guest angelika Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 hej:)mieszkam w słoneczku...całkowity koszt budowy wyniósł nas ok 250 tyś - działkę mieliśmy własną...polecam słoneczko - funkcjonalne bardzo!!! ale to bez wyposazenia tak? czy z wyposazeniem? Quote
Guest marta Posted July 2, 2012 Report Posted July 2, 2012 250 tys to koszt wraz z podłaczeniem wszystkich instalacji -TAk na gotowo? A ktore SŁONECZKO rozumiem ze II Quote
Guest kamila Posted October 7, 2012 Report Posted October 7, 2012 Mam wybudowany taki dom SłoneczkiII jest to dobry projekt i stosunkowo łatwy w realizacji a co najważniejsze niedrogi. Quote
Guest Monika Posted January 13, 2013 Report Posted January 13, 2013 Witam, jesteśmy z Gliwic. Mamy zamiar budować Słoneczko, ale wcześniej chcielibyśmy zobaczyć je w realu, czy ktoś z Was byłby na tyle uprzejmy i wpuścił nas na swoje włości? Quote
Guest Michał Posted March 3, 2013 Report Posted March 3, 2013 Witam, dziękujemy za zaproszenie. Na pewno skorzystamy :)/> Pozdrawiam, Tomasz Panie Tomku wraz z żoną bardzo podoba nam sie ten projekt . Mieszkamy w Żorach woj, śląskie i bardzo mi zależy na zobaczeniu domku juz wykonczonego. Dlatego zwracam sie z prosbą o możliwośc zobaczenia pańskiego domu oraz porozmawiania na temat budowy - pomoc doswiadczonego . Jest to dla mnie bardzo ważne dlatego prosze o kontakt. micbor4744@op.pl lub 691652023 Quote
Recommended Posts