Redaktor Napisano 17 Październik 2017 Zgłoszenie Napisano 17 Październik 2017 Projekt domu Alyson Szczegółowy opis projektu domu Alyson znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/alyson Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość Marek Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 8 Listopad 2017 Proszę podać przynajmniej orientacyjne koszty budowy oraz wysokość ścianki kolankowej. Jakiego spodziewacie się Państwo Ep ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 10 Listopad 2017 Proszę podać przynajmniej orientacyjne koszty budowy oraz wysokość ścianki kolankowej. Jakiego spodziewacie się Państwo Ep ? Witam, projekt nie ma jeszcze przygotowanej dokumentacji technicznej, natomiast kosztorys opracowywany jest dopiero na podstawie gotowej dokumentacji. Można spróbować porównać kosztorysy projektów zbliżonych powierzchnią zabudowy oraz użytkową, np. Markus, Mini, Julian. Wysokość ścianki kolankowej wynosi ok. 55cm. Projekt na pewno będzie spełniał wytyczne warunków technicznych dla budynków dotyczące energooszczędności, gdzie dopuszczalne EP=95 kWh/(m2 x rok)] Cytuj
Gość Monia Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Listopad 2017 Witam, czy mogę prosić o przesłanie rysunków szczegółowych do projektu? Kiedy zostanie zamieszczony kosztorys budowy? Pozdrawiam! mail : moniamichulec@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Listopad 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Listopad 2017 Witam, czy mogę prosić o przesłanie rysunków szczegółowych do projektu? Kiedy zostanie zamieszczony kosztorys budowy? Pozdrawiam! mail : moniamichulec@wp.pl Witam Projekt TAlyson aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację do projektu obecnie wynosi około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będą dostępne dla projektu szczegółowe rysunki oraz będziemy mogli zlecić przygotowanie wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agata Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 27 Styczeń 2018 Dobry wieczór, czy przy zamówieniu projektu jest on dostosowywany do działki? Czy do projektu dołączają Państwo kosztorys? Czy projekt może być oznaczony jako projekt domu rekreacyjnego? Pozdrawiam, Agata Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 27 Styczeń 2018 Dobry wieczór, czy przy zamówieniu projektu jest on dostosowywany do działki? Czy do projektu dołączają Państwo kosztorys? Czy projekt może być oznaczony jako projekt domu rekreacyjnego? Pozdrawiam, Agata Witam Po zakupie gotowego projektu domu należy dokonać adaptacji projektu do działki, do lokalnych warunków. Wykonuje się to we własnym zakresie, we współpracy z lokalnym architektem. Aktualnie kosztorys można dodatkowo zakupić - kosztorys stanu surowego zamkniętego 74zł, kosztorys stanu wykończonego 305zł. Dom ten zaprojektowany został jako całoroczny - na etapie adaptacji projektu można zmienić funkcję budynku. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agata Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 28 Styczeń 2018 Dobry wieczór, czy przy zamówieniu projektu jest on dostosowywany do działki? Czy do projektu dołączają Państwo kosztorys? Czy projekt może być oznaczony jako projekt domu rekreacyjnego? Pozdrawiam, Agata Witam Po zakupie gotowego projektu domu należy dokonać adaptacji projektu do działki, do lokalnych warunków. Wykonuje się to we własnym zakresie, we współpracy z lokalnym architektem. Aktualnie kosztorys można dodatkowo zakupić - kosztorys stanu surowego zamkniętego 74zł, kosztorys stanu wykończonego 305zł. Dom ten zaprojektowany został jako całoroczny - na etapie adaptacji projektu można zmienić funkcję budynku. Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedź. A czy mogą Państwo zmienić projekt w porozumieniu z zamawiającym? (np. dostosowanie wymiarów zewnętrznych budynku, umieszczenie drzwi wejściowych w innym miejscu, przesunięcia okien i niektórych pomieszczeń itd.) Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Napisano 28 Styczeń 2018 Dziękuję za odpowiedź. A czy mogą Państwo zmienić projekt w porozumieniu z zamawiającym? (np. dostosowanie wymiarów zewnętrznych budynku, umieszczenie drzwi wejściowych w innym miejscu, przesunięcia okien i niektórych pomieszczeń itd.) Witam Nasi architekci mogą wprowadzić zmiany do projektu - proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z nimi pod adresem info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Napisano 21 Luty 2018 Czy podwyższenie ścian (bez zmiany konstrukcji i kąta nachylenia dachu) o jakieś 30-40 cm oraz wstawienie balkonu nad tarasem (choćby wejście na nie z pokoju na poddaszu było przez okno) w miejsce części zadaszenia będzie wymagało znaczących zmian konstrukcji? Czy mieści się to w granicach drobnych zmian? Cytuj
Dobre Domy Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Napisano 21 Luty 2018 Czy podwyższenie ścian (bez zmiany konstrukcji i kąta nachylenia dachu) o jakieś 30-40 cm oraz wstawienie balkonu nad tarasem (choćby wejście na nie z pokoju na poddaszu było przez okno) w miejsce części zadaszenia będzie wymagało znaczących zmian konstrukcji? Czy mieści się to w granicach drobnych zmian? Dzień dobry, Nie ma jednoznacznie zdefiniowanej granicy pomiędzy zmianami drobnymi a poważnymi. Każda zmiana powinna zostać zaprojektowana przez projektanta posiadającego stosowne uprawnienia. Podniesienie ściany kolankowej (i całego dachu) oraz doprojektowanie balkonu są możliwe do wykonania. Nasuwa się jednak pytanie, jak w takim wypadku ma być zaprojektowane zadaszenie nad tarasem. W obecnym stanie wyższa krawędź zadaszenia wypada na wysokości parapetu okna. Oczywiście zadaszenie tarasu nie jest obowiązkowe i można je usunąć lub zaprojektować w zupełnie inny sposób. Zmiany w projekcie może wprowadzić architekt na etapie adaptacji (od naszej pracowni otrzymają Państwo wówczas bezpłatnie zgodę na zmiany). Mogą również zaprojektować je architekci w naszej pracowni, ale jest to usługa dodatkowo płatna. Pozdrawiam Cytuj
Gość lusia Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Napisano 11 Marzec 2018 Tragedia z tym brakiem kosztorysu !!ile to już trwa ktos się naprawdę leni i teraz nie wiem mam dalej czekać czy wybrać inny projekt który ma kosztorys ?po co takie zwiedzenie ludzi ?nie lepiej od razu na stronie napisać kosztorys płatny? Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Napisano 12 Marzec 2018 Tragedia z tym brakiem kosztorysu !!ile to już trwa ktos się naprawdę leni i teraz nie wiem mam dalej czekać czy wybrać inny projekt który ma kosztorys ?po co takie zwiedzenie ludzi ?nie lepiej od razu na stronie napisać kosztorys płatny? Dzień dobry, Projekt Alyson ma w chwili obecnej opracowywaną dokumentację techniczną, jest ona niezbędna, aby firma kosztorysowa mogła wykonać kosztorys. W momencie kiedy projekt zostanie skończony , zostaje wysłany do firmy kosztorysowej, firma ta ma czas około miesiąca na wykonanie kosztorysu. Są to informacje dostępne, i nie mamy na celu nikogo zwodzić. Jak tylko prace nad kosztorysem zostaną skończone od razu zamieścimy informacje pod projektem. Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 22 Marzec 2018 Zgłoszenie Napisano 22 Marzec 2018 Tragedia z tym brakiem kosztorysu !!ile to już trwa ktos się naprawdę leni i teraz nie wiem mam dalej czekać czy wybrać inny projekt który ma kosztorys ?po co takie zwiedzenie ludzi ?nie lepiej od razu na stronie napisać kosztorys płatny? Dzień dobry, Projekt Alyson ma w chwili obecnej opracowywaną dokumentację techniczną, jest ona niezbędna, aby firma kosztorysowa mogła wykonać kosztorys. W momencie kiedy projekt zostanie skończony , zostaje wysłany do firmy kosztorysowej, firma ta ma czas około miesiąca na wykonanie kosztorysu. Są to informacje dostępne, i nie mamy na celu nikogo zwodzić. Jak tylko prace nad kosztorysem zostaną skończone od razu zamieścimy informacje pod projektem. Jaki w takim razie jest czas oczekiwania na kosztorys? I, co za tym idzie, jaki jest czas oczekiwania na sam projekt?Co w przypadku, gdy w trakcie adaptacji, czy na etapie realizacji, wyjdą jakieś błędy projektowe? Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Napisano 23 Marzec 2018 Jaki w takim razie jest czas oczekiwania na kosztorys? I, co za tym idzie, jaki jest czas oczekiwania na sam projekt? Co w przypadku, gdy w trakcie adaptacji, czy na etapie realizacji, wyjdą jakieś błędy projektowe? Kosztorys do projektu Alyson będzie gotowy w przeciągu miesiąca. W dokumentacjach błędy zdarzają się niezwykle rzadko i ewentualne niejasności staramy się wyjaśnić. Gdyby jednak okazało się, że pojawi się błąd w projekcie to wówczas zostanie on poprawiony i rysunki zostaną do Państwa przesłane. Cytuj
Gość Łukasz Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Napisano 24 Czerwiec 2018 Ktoś budował dom wg tego projektu?? Cytuj
Gość Michał Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2018 Witam chciabym prosić o kosztorys w/w domu, gdyż waham sie pomiedzy projektem Amestytem. Mój mejl tattoo.gothic@op.pl Z góry dziękuję i Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2018 33 minuty temu, Gość Michał napisał: Witam chciabym prosić o kosztorys w/w domu, gdyż waham sie pomiedzy projektem Amestytem. Mój mejl tattoo.gothic@op.pl Z góry dziękuję i Pozdrawiam Dzień dobry, w dniu dzisiejszym otrzyma Pan materiały szczegółowe. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Katarzyna Napisano 3 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Wrzesień 2018 Witam serdecznie, czy mogę poprosić o kosztorys tego projektu? Adres mailowy kash12@o2.pl Z góry serdecznie dziękuję Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 3 Wrzesień 2018 Godzinę temu, Gość Katarzyna napisał: Witam serdecznie, czy mogę poprosić o kosztorys tego projektu? Adres mailowy kash12@o2.pl Z góry serdecznie dziękuję Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Katarzyna Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Wrzesień 2018 Godzinę temu, Gość Katarzyna napisał: Witam serdecznie, czy mogę poprosić o kosztorys tego projektu? Adres mailowy kash12@o2.pl Z góry serdecznie dziękuję Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Dzień dobry, Otrzymałam materiały. Bardzo dziękuję Pozdrawiam Cytuj
Gość Katarzyna Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 4 Wrzesień 2018 Godzinę temu, Gość Katarzyna napisał: Witam serdecznie, czy mogę poprosić o kosztorys tego projektu? Adres mailowy kash12@o2.pl Z góry serdecznie dziękuję Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Dzień dobry, Otrzymałam materiały. Bardzo dziękuję Pozdrawiam Cytuj
Gość Mariusz Napisano 23 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2018 Witam. Bardzo ładny projekt, proszę o przesłanie rysunków szczegółowych aby lepiej zapoznać się z powierzchniami pomieszczeń. Mój adres email: mariusz.zeg@interia.pl Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2018 3 godziny temu, Gość Mariusz napisał: Witam. Bardzo ładny projekt, proszę o przesłanie rysunków szczegółowych aby lepiej zapoznać się z powierzchniami pomieszczeń. Mój adres email: mariusz.zeg@interia.pl Pozdrawiam WITAM Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj
Gość Krysia Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 26 Wrzesień 2018 Dzień dobry! czy również mogę prosić o przesłanie szczegółowych rysunków? pferdchen@interia.pl Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi