Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dobry wieczór,

Bardzo podoba mi się ten projekt. Czy byłaby możliwość przesłania rzutów i przekroju? Mój adres: agierlak@gmail.com. Z góry dziękuję.

Napisano

Dobry wieczór, Bardzo podoba mi się ten projekt. Czy byłaby możliwość przesłania rzutów i przekroju? Mój adres: agierlak@gmail.com. Z góry dziękuję.

Witam

Projekt Lidia aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację projektową obecnie wynosi około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji projektowej będziemy mieli dla projektu szczegółowe rysunki oraz będziemy mogli zlecić przygotowanie wycen kosztorysowych.

Pozdrawiam

• 2 months later...
Napisano

Jestem pod ogromnym wrażeniem projektu! układ inny niż wszystkie, niebanalny. I ten taras! Jestem bardzo zainteresowana tym projektem/ jaki jest szacunkowy koszt tego domu? Czy można trochę powiększyć część salonową? Bardzo serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję projektu. /aleksandra.ziora@wp.pl/

Napisano

Jestem pod ogromnym wrażeniem projektu! układ inny niż wszystkie, niebanalny. I ten taras! Jestem bardzo zainteresowana tym projektem/ jaki jest szacunkowy koszt tego domu? Czy można trochę powiększyć część salonową? Bardzo serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję projektu. /aleksandra.ziora@wp.pl/

Witam. Dziękujemy za te miłe słowa. Cieszymy się że projekt się podoba. Dom LIDIA to jeden z najnowszych projektów w naszej ofercie, Jego dokumentacja techniczna jest w trakcie opracowywania. Dopiero po jej ukończeniu przygotowany zostanie kosztorys. (najprawdopodobniej w drugiej połowie sierpnia powinien być gotowy). Szacunkowo koszty budowy określić można porównując koszty budowy podobnych domów (lista domów podobnych jest na stronie projektu pod opisem). Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Witam, czy byłaby możliwość przesłania lub umieszczenia na stronie obrysu budynku w skali 1:500 /lustro/  mackoo@interia.pl

Napisano

Witam, czy byłaby możliwość przesłania lub umieszczenia na stronie obrysu budynku w skali 1:500 /lustro/  mackoo@interia.pl

Witam.Obrys budynku będzie dostępny w przyszłym tygodniu. Proszę o mailowe przypomnienie się na info@dobredomy.pl. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Proszę o przesłanie dokładnych rzutów tego domu na maila gonia12@onet.eu

Czy jest możliwość skrócenia tarasu tak aby ten dom mieścił się na działce długości 26 m. Jakie są koszty budowy domu?

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Napisano

Witam

Proszę o przesłanie dokładnych rzutów tego domu na maila gonia12@onet.eu

Czy jest możliwość skrócenia tarasu tak aby ten dom mieścił się na działce długości 26 m. Jakie są koszty budowy domu?

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Jest oczywiście możliwość skrócenia podcienia. Zmiany takie należy wprowadzać na etapie adaptacji projektu.

Rysunki przesłałam na wskazany adres.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. Gratuluję, piękny projekt. Bardzo byłbym wdzięczny za podesłanie dokładniejszych rzutów na adres: bryan_ek@wp.pl

I tak z ciekawości, czy można taki dom podpiwniczyć ?

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Czy można zrezygnować z tarasu nad garażem i garaż wepchnąć do środka budynku, tak aby budynek mieścił się na działce 26m. Nie chciałabym skracac podcienia nad tarasem od strony ogrodu. Jeżeli wepchnęlibyśmy garaż do środka jestem skłonna zrezygnować z pokoju na dole oddając go na adaptacje kotłowni. Czy te zmiany są możliwe?

Napisano

Witam

Czy można zrezygnować z tarasu nad garażem i garaż wepchnąć do środka budynku, tak aby budynek mieścił się na działce 26m. Nie chciałabym skracac podcienia nad tarasem od strony ogrodu. Jeżeli wepchnęlibyśmy garaż do środka jestem skłonna zrezygnować z pokoju na dole oddając go na adaptacje kotłowni. Czy te zmiany są możliwe?

Rozumiem, że 26m to długość działki, a nie szerokość. Można wprowadzić takie zmiany, jednak garaż od frontu można skrócić o max. 1,9m, ponieważ wyrówna się ze ścianą zewnętrzną piętra, a brakujące 30 cm zabrałabym własnie z podcienia tarasu ogrodowego. Chyba, że od frontu chce Pani skrócić o te 30cm dodatkowo garaż i sypialnię na piętrze. Oczywiście długość garażu będzie zachowana kosztem garderoby i pom. gosp.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Gość Marcin
Napisano

A co dałoby się wymyślić w przypadku działki 19,5 x 60 m??? w przypadku wymiaru 19,5 metra to z jednej strony tego wymiaru jest polna droga, a z drugiej strony pole. Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam Marcin

Napisano

A co dałoby się wymyślić w przypadku działki 19,5 x 60 m??? w przypadku wymiaru 19,5 metra to z jednej strony tego wymiaru jest polna droga, a z drugiej strony pole. Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam Marcin

Dzień dobry!

Najprostszym sposobem zmieszczenia domu Lidia na działce 19,5m szerokości jest likwidacja okien na bocznej elewacji po lewej stronie ( kuchnia na parterze, pokój i łazienka na piętrze ). Niedobory światła można uzupełnić powiększając pozostałe okna a łazienka pozostanie ciemna. Wówczas jednak bez strat powierzchni i kosztownych zmian można zbliżyć się na 3m do sąsiada dzięki czemu zyskujemy brakujący 1m.

Pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie,

czy jest możliwość rezygnacji z tarasu nad garażem z przodu domu i dobudowanie tarasu z tyłu budynku nad podcieniem?

Pozdrawiam

Napisano

Witam serdecznie, czy jest możliwość rezygnacji z tarasu nad garażem z przodu domu i dobudowanie tarasu z tyłu budynku nad podcieniem? Pozdrawiam

Witam

Zmian takich można dokonać na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem. Nasza Pracownia wyrazi zgodę na ich wprowadzenie.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Gość Monika
Napisano

Dzień dobry!

Najprostszym sposobem zmieszczenia domu Lidia na działce 19,5m szerokości jest likwidacja okien na bocznej elewacji po lewej stronie ( kuchnia na parterze, pokój i łazienka na piętrze ). Niedobory światła można uzupełnić powiększając pozostałe okna a łazienka pozostanie ciemna. Wówczas jednak bez strat powierzchni i kosztownych zmian można zbliżyć się na 3m do sąsiada dzięki czemu zyskujemy brakujący 1m.

Pozdrawiam

Witam. Dom spokojnie mieści się na działce 19,5m. Był błąd na stronie internetowej. W projekcie papierowym jest poprawnie.

• 1 month later...
Gość Emilia
Napisano

Witam,

czy jest tu osoba, która wybudowała już Lidię lub jest w trakcie budowy?Chciałabym zapytać o kilka rzeczy i ewentualnie obejrzeć wykonanie o ile jest taka możliwość.eroicka@wp.pl

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Gość Emilia N.
Napisano

Moja działka ma szerokość 19,16 czy w takim przypadku przerobienie projektu jest możliwe? Czy jest to duży koszt?

Napisano

Moja działka ma szerokość 19,16 czy w takim przypadku przerobienie projektu jest możliwe? Czy jest to duży koszt?

Witam

W przypadku projektu domu Lidia sugeruję zwęzić budynek od strony garażu o ok. 25cm. Zmianę taką należy wprowadzić na etapie adaptacji. Koszt zmian ustala architekt adaptujący projekt. 

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Gość Monika
Napisano

Witam, czy jest tu osoba, która wybudowała już Lidię lub jest w trakcie budowy?Chciałabym zapytać o kilka rzeczy i ewentualnie obejrzeć wykonanie o ile jest taka możliwość.eroicka@wp.pl

Witam, my jesteśmy w trakcie budowy, póki co, na etapie izolacji fundamentów. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Gość Marzena
Napisano

Witam, czy można ten dom pomniejszyć? Chodzi mi dokładnie o zachowanie układu pomieszczeń, ich ilości itp. ale o zmniejszenie nieco metrażu całego domu? Bardzo proszę o odpowiedź.

Napisano

Witam, czy można ten dom pomniejszyć? Chodzi mi dokładnie o zachowanie układu pomieszczeń, ich ilości itp. ale o zmniejszenie nieco metrażu całego domu? Bardzo proszę o odpowiedź.

Witam

Aby zmniejszyć powierzchnię budynku trzeba to zrobić kosztem konkretnych pomieszczeń. Proszę wskazać ewentualnie z których pomieszczeń chciałaby Pani zrezygnować, które pomniejszyć - my odniesiemy się na temat technicznej możliwości wprowadzenia zmian.

Pozdrawiam