Redaktor Napisano 18 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 18 Luty 2016 Projekt domu Lidia Szczegółowy opis projektu domu Lidia znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/lidia Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość Aga Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 22 Kwiecień 2016 Dobry wieczór, Bardzo podoba mi się ten projekt. Czy byłaby możliwość przesłania rzutów i przekroju? Mój adres: agierlak@gmail.com. Z góry dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Kwiecień 2016 Dobry wieczór, Bardzo podoba mi się ten projekt. Czy byłaby możliwość przesłania rzutów i przekroju? Mój adres: agierlak@gmail.com. Z góry dziękuję. Witam Projekt Lidia aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację projektową obecnie wynosi około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji projektowej będziemy mieli dla projektu szczegółowe rysunki oraz będziemy mogli zlecić przygotowanie wycen kosztorysowych. Pozdrawiam Cytuj
Gość OLA Napisano 28 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 28 Czerwiec 2016 Jestem pod ogromnym wrażeniem projektu! układ inny niż wszystkie, niebanalny. I ten taras! Jestem bardzo zainteresowana tym projektem/ jaki jest szacunkowy koszt tego domu? Czy można trochę powiększyć część salonową? Bardzo serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję projektu. /aleksandra.ziora@wp.pl/ Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Czerwiec 2016 Jestem pod ogromnym wrażeniem projektu! układ inny niż wszystkie, niebanalny. I ten taras! Jestem bardzo zainteresowana tym projektem/ jaki jest szacunkowy koszt tego domu? Czy można trochę powiększyć część salonową? Bardzo serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję projektu. /aleksandra.ziora@wp.pl/ Witam. Dziękujemy za te miłe słowa. Cieszymy się że projekt się podoba. Dom LIDIA to jeden z najnowszych projektów w naszej ofercie, Jego dokumentacja techniczna jest w trakcie opracowywania. Dopiero po jej ukończeniu przygotowany zostanie kosztorys. (najprawdopodobniej w drugiej połowie sierpnia powinien być gotowy). Szacunkowo koszty budowy określić można porównując koszty budowy podobnych domów (lista domów podobnych jest na stronie projektu pod opisem). Pozdrawiam Cytuj
Gość Maciek Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 2 Sierpień 2016 Witam, czy byłaby możliwość przesłania lub umieszczenia na stronie obrysu budynku w skali 1:500 /lustro/ mackoo@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2016 Witam, czy byłaby możliwość przesłania lub umieszczenia na stronie obrysu budynku w skali 1:500 /lustro/ mackoo@interia.pl Witam.Obrys budynku będzie dostępny w przyszłym tygodniu. Proszę o mailowe przypomnienie się na info@dobredomy.pl. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Gosia Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Sierpień 2016 Witam Proszę o przesłanie dokładnych rzutów tego domu na maila gonia12@onet.eu Czy jest możliwość skrócenia tarasu tak aby ten dom mieścił się na działce długości 26 m. Jakie są koszty budowy domu? Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 17 Sierpień 2016 Witam Proszę o przesłanie dokładnych rzutów tego domu na maila gonia12@onet.eu Czy jest możliwość skrócenia tarasu tak aby ten dom mieścił się na działce długości 26 m. Jakie są koszty budowy domu? Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam. Jest oczywiście możliwość skrócenia podcienia. Zmiany takie należy wprowadzać na etapie adaptacji projektu. Rysunki przesłałam na wskazany adres. Pozdrawiam Cytuj
Gość B&N Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 2 Wrzesień 2016 Witam. Gratuluję, piękny projekt. Bardzo byłbym wdzięczny za podesłanie dokładniejszych rzutów na adres: bryan_ek@wp.pl I tak z ciekawości, czy można taki dom podpiwniczyć ? Cytuj
Gość Gosia Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Wrzesień 2016 Witam Czy można zrezygnować z tarasu nad garażem i garaż wepchnąć do środka budynku, tak aby budynek mieścił się na działce 26m. Nie chciałabym skracac podcienia nad tarasem od strony ogrodu. Jeżeli wepchnęlibyśmy garaż do środka jestem skłonna zrezygnować z pokoju na dole oddając go na adaptacje kotłowni. Czy te zmiany są możliwe? Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Wrzesień 2016 Witam Czy można zrezygnować z tarasu nad garażem i garaż wepchnąć do środka budynku, tak aby budynek mieścił się na działce 26m. Nie chciałabym skracac podcienia nad tarasem od strony ogrodu. Jeżeli wepchnęlibyśmy garaż do środka jestem skłonna zrezygnować z pokoju na dole oddając go na adaptacje kotłowni. Czy te zmiany są możliwe? Rozumiem, że 26m to długość działki, a nie szerokość. Można wprowadzić takie zmiany, jednak garaż od frontu można skrócić o max. 1,9m, ponieważ wyrówna się ze ścianą zewnętrzną piętra, a brakujące 30 cm zabrałabym własnie z podcienia tarasu ogrodowego. Chyba, że od frontu chce Pani skrócić o te 30cm dodatkowo garaż i sypialnię na piętrze. Oczywiście długość garażu będzie zachowana kosztem garderoby i pom. gosp. Pozdrawiam Cytuj
Gość Marcin Napisano 1 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Listopad 2016 A co dałoby się wymyślić w przypadku działki 19,5 x 60 m??? w przypadku wymiaru 19,5 metra to z jednej strony tego wymiaru jest polna droga, a z drugiej strony pole. Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam Marcin Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 2 Listopad 2016 A co dałoby się wymyślić w przypadku działki 19,5 x 60 m??? w przypadku wymiaru 19,5 metra to z jednej strony tego wymiaru jest polna droga, a z drugiej strony pole. Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam Marcin Dzień dobry! Najprostszym sposobem zmieszczenia domu Lidia na działce 19,5m szerokości jest likwidacja okien na bocznej elewacji po lewej stronie ( kuchnia na parterze, pokój i łazienka na piętrze ). Niedobory światła można uzupełnić powiększając pozostałe okna a łazienka pozostanie ciemna. Wówczas jednak bez strat powierzchni i kosztownych zmian można zbliżyć się na 3m do sąsiada dzięki czemu zyskujemy brakujący 1m. Pozdrawiam Cytuj
Gość Artur Napisano 5 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Listopad 2016 Witam serdecznie, czy jest możliwość rezygnacji z tarasu nad garażem z przodu domu i dobudowanie tarasu z tyłu budynku nad podcieniem? Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2016 Witam serdecznie, czy jest możliwość rezygnacji z tarasu nad garażem z przodu domu i dobudowanie tarasu z tyłu budynku nad podcieniem? Pozdrawiam Witam Zmian takich można dokonać na etapie adaptacji projektu, we współpracy ze swoim architektem. Nasza Pracownia wyrazi zgodę na ich wprowadzenie. Pozdrawiam Cytuj
Gość Monika Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 2 Styczeń 2017 Dzień dobry! Najprostszym sposobem zmieszczenia domu Lidia na działce 19,5m szerokości jest likwidacja okien na bocznej elewacji po lewej stronie ( kuchnia na parterze, pokój i łazienka na piętrze ). Niedobory światła można uzupełnić powiększając pozostałe okna a łazienka pozostanie ciemna. Wówczas jednak bez strat powierzchni i kosztownych zmian można zbliżyć się na 3m do sąsiada dzięki czemu zyskujemy brakujący 1m. Pozdrawiam A co dałoby się wymyślić w przypadku działki 19,5 x 60 m??? w przypadku wymiaru 19,5 metra to z jednej strony tego wymiaru jest polna droga, a z drugiej strony pole. Czekam niecierpliwie na odpowiedz. Pozdrawiam Marcin Witam. Dom spokojnie mieści się na działce 19,5m. Był błąd na stronie internetowej. W projekcie papierowym jest poprawnie. Cytuj
Gość Emilia Napisano 28 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 28 Luty 2017 Witam, czy jest tu osoba, która wybudowała już Lidię lub jest w trakcie budowy?Chciałabym zapytać o kilka rzeczy i ewentualnie obejrzeć wykonanie o ile jest taka możliwość.eroicka@wp.pl Cytuj
Gość Marzena Napisano 26 Marzec 2017 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2017 Witam, czy w tym projekcie można zmienić położenie kominka? Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Napisano 27 Marzec 2017 Witam, czy w tym projekcie można zmienić położenie kominka? Witam Na etapie adaptacji projektu można dokonać zmiany lokalizacji kominka. Pozdrawiam Cytuj
Gość Emilia N. Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 17 Kwiecień 2017 Moja działka ma szerokość 19,16 czy w takim przypadku przerobienie projektu jest możliwe? Czy jest to duży koszt? Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Napisano 19 Kwiecień 2017 Moja działka ma szerokość 19,16 czy w takim przypadku przerobienie projektu jest możliwe? Czy jest to duży koszt? Witam W przypadku projektu domu Lidia sugeruję zwęzić budynek od strony garażu o ok. 25cm. Zmianę taką należy wprowadzić na etapie adaptacji. Koszt zmian ustala architekt adaptujący projekt. Pozdrawiam Cytuj
Gość Monika Napisano 18 Maj 2017 Zgłoszenie Napisano 18 Maj 2017 Witam, czy jest tu osoba, która wybudowała już Lidię lub jest w trakcie budowy?Chciałabym zapytać o kilka rzeczy i ewentualnie obejrzeć wykonanie o ile jest taka możliwość.eroicka@wp.pl Witam, my jesteśmy w trakcie budowy, póki co, na etapie izolacji fundamentów. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Marzena Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 12 Czerwiec 2017 Witam, czy można ten dom pomniejszyć? Chodzi mi dokładnie o zachowanie układu pomieszczeń, ich ilości itp. ale o zmniejszenie nieco metrażu całego domu? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 12 Czerwiec 2017 Witam, czy można ten dom pomniejszyć? Chodzi mi dokładnie o zachowanie układu pomieszczeń, ich ilości itp. ale o zmniejszenie nieco metrażu całego domu? Bardzo proszę o odpowiedź. Witam Aby zmniejszyć powierzchnię budynku trzeba to zrobić kosztem konkretnych pomieszczeń. Proszę wskazać ewentualnie z których pomieszczeń chciałaby Pani zrezygnować, które pomniejszyć - my odniesiemy się na temat technicznej możliwości wprowadzenia zmian. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi