Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Posted

Witam, czy jest możliwość umieszczenia narożnego kominka na ścianie salon-wc? czy jest taka możliwość ale w przypadku zamiany pomieszczenia gospodarczego z pomieszczeniem wc??

Dzień dobry,

Tak. Zmiana lokalizacji kominka jest możliwa. Proszę jedynie pamiętać że bezpośrednio przy kominku musi być zaprojektowany komin dymowy, a przy kotle gazowym komin spalinowy i zarówno salon z kominkiem jak i kotłownia muszą być podłączone do kanałów wentylacyjnych (w przypadku wentylacji grawitacyjnej).

W przypadku lokalizacji pomieszczenia z kotłem gazowym w miejscu WC proszę pamiętać że kubatura pomieszczeń w których instaluje się urządzenia gazowe nie powinna być mniejsza niż: 8m3  w przypadku urządzeń pobierających powietrze do spalania z tych pomieszczeń oraz 6,5 m3 – w przypadku urządzeń z zamkniętą komorą spalania.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, jaką szerokość i jaką długość ma budynek? Czy istnieje możliwość poszerzenia kuchni tak by znajdowała się w niej też jadalnia (pokój dzienny bez jadalni)?

Posted

Witam, jaką szerokość i jaką długość ma budynek? Czy istnieje możliwość poszerzenia kuchni tak by znajdowała się w niej też jadalnia (pokój dzienny bez jadalni)?

Witam

Proszę o kontakt mailowy w tej sprawie na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Guest Gość
Posted

Witam Czy istnieje możliwość zamiany miejscami pomieszczenia gospodarczego i łazienki ?

Guest Gość
Posted

Mam jeszcze jedno pytanie czy można połączyć spiżarnie z pomieszczeniem gospodarczym i zrobić z tego łazienkę a w miejsce łazienki tej 6,2m wstawić pomieszczenie gospodarcze i piec co jeszcze jedno jakie są koszta wybudowania takiego domu pozdrawiam Justyna

Posted

Mam jeszcze jedno pytanie czy można połączyć spiżarnie z pomieszczeniem gospodarczym i zrobić z tego łazienkę a w miejsce łazienki tej 6,2m wstawić pomieszczenie gospodarcze i piec co jeszcze jedno jakie są koszta wybudowania takiego domu pozdrawiam Justyna

Witam

Przeorganizowanie pomieszczeń o którym Pani pisze technicznie możliwe jest do zrealizowania, najlepiej na etapie adaptacji projektu. Projekt Flawia aktualnie jest koncepcją - oznacza  to, że czas oczekiwania na dokumentację do niego wynosi około 5 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero jak opracujemy dokumentację, będziemy mogli zlecić przygotowanie wycen kosztorysowych dla domu.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Guest Magda
Posted

Dobry wieczór, czy zmiana nachylenia dachu na 30 - 35 stopni jest możliwa? czy jest droga?

Posted

Dobry wieczór, czy zmiana nachylenia dachu na 30 - 35 stopni jest możliwa? czy jest droga?

Witam

Zmiana kąta nachylenia dachu technicznie jest możliwa. Najlepiej wykonać ją na etapie adaptacji projektu i to z architektem adaptującym ustalać koszty z tym związane.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Guest Jagoda
Posted

Witam! Czy możliwe jest dodanie do projektu małej piwnicy pełniącej funkcję kotłowni? Pozdrawiam

Posted

Witam! Czy możliwe jest dodanie do projektu małej piwnicy pełniącej funkcję kotłowni? Pozdrawiam

Witam

Budynek można podpiwniczyć na etapie adaptacji projektu, nasza Pracownia wystawi bezpłatnie zgodę na taką zmianę.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Guest adam
Posted

Witam Proszę o przesłanie kosztorysu i zestawienia materiałów oraz innych szczegółów projektu na maila adamdomowy65gmail.com Dziękuję i pozdrawiam

• 4 weeks later...
Guest Justyna
Posted

Witam Również jestem zainteresowana kosztorysem i zestawieniem materiałem- proszę o wysłanie na adres: justynadomowy@gmail.com

Posted

Witam,

Witam Również jestem zainteresowana kosztorysem i zestawieniem materiałem- proszę o wysłanie na adres: justynadomowy@gmail.com

Witam,

Przesłaliśmy tabelkę z zestawieniem kosztów budowy.

Kosztorysy są udostępniane odpłatnie.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Witam, czy istniałaby możliwość wysyłki kosztów budowy ina maila r.iza@buziaczek.pl.

Dziękuje serdecznie i pozdrawiam

Miłego dnia

Posted

Witam, proszę o przesłane zestawienia kosztów oraz szczegółów dotyczących budowy na adres.: szymondudek@vp.pl

Dziekuje

Posted

Witam, proszę o przesłane zestawienia kosztów oraz szczegółów dotyczących budowy na adres.: martusqa23@gmail.com

Dziekuje

Guest Weronika
Posted

Witam,

Czy mogę prosić o przesłane zestawienia kosztów oraz szczegółów dotyczących budowy na adres w_eri@wp.pl

Z góry dziękuję!