Redaktor Napisano 9 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpień 2018 Projekt domu Piwonia Szczegółowy opis projektu domu Piwonia znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/piwonia Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość max Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 20 Wrzesień 2018 Czy projekt wystepuje bez garażu ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2018 W dniu 20.09.2018 o 11:46, Gość max napisał: Czy projekt wystepuje bez garażu ? Dzień dobry, W naszej ofercie projekt Piwonia występuje tylko z garażem dwustanowiskowym. Natomiast istnieje możliwość wprowadzenia zmiany, polegającej, na usunięciu garażu. Dzięki temu można uzyskać większe pomieszczenie gospodarcze oraz sypialnię. Otrzymają Państwo od naszej pracowni pisemną zgodę, aby lokalny architekt adaptujący wprowadził zmiany do dokumentacji. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Kamila Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2018 Czy jest możliwość dostosowania projektu tak, aby powiększyć powierzchnię garażu? jeśli tak, jaki byłby maksymalny możliwy wymiar? W jaki sposób wpłynęłoby to na wielkość sąsiadujących pomieszczeń? Cytuj
Dobre Domy Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2018 2 minuty temu, Gość Kamila napisał: Czy jest możliwość dostosowania projektu tak, aby powiększyć powierzchnię garażu? jeśli tak, jaki byłby maksymalny możliwy wymiar? W jaki sposób wpłynęłoby to na wielkość sąsiadujących pomieszczeń? Dzień dobry, Można powiększyć powierzchnię garażu na etapie adaptacji projektu do działki bez ingerencji w pozostałe pomieszczenia. Wydłużenie garażu stanowi zmianę, która w najmniejszym stopniu zniekształci bryłę budynku. Drugim rozwiązaniem byłoby poszerzenie garażu, tworząc uskok w elewacji bocznej. Wpłynie to na zmianę geometrii dachu i zwiększenie szerokości całego budynku. Pozdrawiam! Cytuj
Gość marek Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2018 jak wykonana jest więżba dachowa Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2018 12 minut temu, Gość marek napisał: jak wykonana jest więżba dachowa Dzień dobry, Więźba dachowa jest tradycyjna, nad główną częścią budynku słupowo-płatwiowa. Pozdrawiam Cytuj
beatkakamil Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2019 Dzień dobry, jestem bardzo zainteresowany tym projektem, o ile to możliwe proszę o przesłanie dokładnych wymiarów budynku, mam pytanie czy podniesienie nachylenia dachu do 35 stopni (mpzp) powiększy przestrzeń na strychu do zagospodarowania oraz czy wpłynie to znacząco na wyglad budynku i co się z tym wiąże o ile zwiekszy się jego wysokość. Dziękuję i pozdrawiam. kamil.kosinski@op.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2019 2 godziny temu, beatkakamil napisał: Dzień dobry, jestem bardzo zainteresowany tym projektem, o ile to możliwe proszę o przesłanie dokładnych wymiarów budynku, mam pytanie czy podniesienie nachylenia dachu do 35 stopni (mpzp) powiększy przestrzeń na strychu do zagospodarowania oraz czy wpłynie to znacząco na wyglad budynku i co się z tym wiąże o ile zwiekszy się jego wysokość. Dziękuję i pozdrawiam. kamil.kosinski@op.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Przy zmianie kąta nachylenia dachu wysokość budynku zwiększy się o około 80 cm i powiększy się powierzchnia użytkowa strychu o 5-6 m2. Po tych zmianach budynek nadal będzie miał zachowane właściwe proporcje i nie wpłynie to w sposób znaczący na wygląd bryły. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Pozdrawiam Jakub. Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2019 Witam, przymierzam się do zakupem tego projektu. Zastanawiam się nad wyceną tego domu, znacznie większe projekty jak np. również parterowa dakota jest o ponad 100 tys. tańsza w budowie. Chciałbym wiedzieć z czego wynikają te różnice lub czy mogę prosić o przesłanie kosztorysu. Cytuj
Gość Pozdrawiam Jakub. Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Styczeń 2019 Witam serdecznie, czy jest możliwość otrzymania kosztorysu dla projektu "Piwonia" Z góry dziękuje. jakub.socha88@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 5 Styczeń 2019 48 minut temu, Gość Pozdrawiam Jakub. napisał: Witam serdecznie, czy jest możliwość otrzymania kosztorysu dla projektu "Piwonia" Z góry dziękuje. jakub.socha88@gmail.com Dzień dobry, kosztorysy do naszych projektów są dodatkowo odpłatne. Można zakupić kosztorys do stanu surowego zamkniętego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-surowego/ (w cenie: 74zł + koszty wysyłki), do stanu wykończonego http://www.dobredomy.pl/sklep/zamow-kosztorys-stanu-wykonczonego/ (w cenie: 305zł + koszty wysyłki). Pozdrawiam. Cytuj
Gość Seruh Napisano 6 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 6 Styczeń 2019 WItam czy jest może jakaś wizualizacja jak wygląda w środku ? bo jestem bardzo nim zainteresowany Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2019 W dniu 04.01.2019 o 16:55, Gość Pozdrawiam Jakub. napisał: Witam, przymierzam się do zakupem tego projektu. Zastanawiam się nad wyceną tego domu, znacznie większe projekty jak np. również parterowa dakota jest o ponad 100 tys. tańsza w budowie. Chciałbym wiedzieć z czego wynikają te różnice lub czy mogę prosić o przesłanie kosztorysu. Dzień dobry, W projekcie Piwonia w kosztach budowy ujęta jest ewentualna adaptacja poddasza, a więc np. schody, wykończenia podłóg, ścian. Dodatkowo mamy tu do czynienia z dość skomplikowaną konstrukcją więźby dachowej. Kosztorysy są dostępne odpłatnie. Mogę natomiast udostępnić nieodpłatnie zestawienie materiałów do stanu surowego oraz tabelkę z uproszczonym podziałem na koszty budowy. W tym celu proszę o podanie adresu e-mail. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2019 11 godzin temu, Gość Seruh napisał: WItam czy jest może jakaś wizualizacja jak wygląda w środku ? bo jestem bardzo nim zainteresowany Dzień dobry, Niestety nie posiadamy wizualizacji wnętrz do tego projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Tomasz Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 9 Styczeń 2019 Witam, interesują mnie wymiary pomieszczenia na poddaszu strych/pokój 16,1m2 Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Styczeń 2019 15 godzin temu, Gość Tomasz napisał: Witam, interesują mnie wymiary pomieszczenia na poddaszu strych/pokój 16,1m2 Dzień dobry, długość 1591 cm, szerokość 776 cm, szerokość od drzwi 476 cm. W razie potrzeby możemy Panu wysłać szczegółowe rysunki z wymiarami. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Tomasz Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Styczeń 2019 dziękuję, szczegółowe rysunki z wymiarami bardzo by mi pomogły, zylkatm2@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 10 Styczeń 2019 4 godziny temu, Gość Tomasz napisał: dziękuję, szczegółowe rysunki z wymiarami bardzo by mi pomogły, zylkatm2@gmail.com Rysunki zostały wysłane. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Kamil Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 16 Styczeń 2019 Witam, czy mogę prosić o rysunki szczegółowe na kamilgaj21@gmail.com. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 17 Styczeń 2019 13 godzin temu, Gość Kamil napisał: Witam, czy mogę prosić o rysunki szczegółowe na kamilgaj21@gmail.com. Pozdrawiam Dzień dobry, rysunki zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Cytuj
Gość gość Julita Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 22 Styczeń 2019 Witam, jeśli projekt byłby bez garażu to jaki wtedy minimalny rozmiar działki byłby wymagany ? Czy na strych prowadzą zwykłe schody czy wysuwane z sufitu ? Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2019 15 godzin temu, Gość gość Julita napisał: Witam, jeśli projekt byłby bez garażu to jaki wtedy minimalny rozmiar działki byłby wymagany ? Czy na strych prowadzą zwykłe schody czy wysuwane z sufitu ? Pozdrawiam. Dzień dobry, Minimalne wymiary działki dla wersji bez garażu 2220 x 2124. Na strych prowadzą zwykłe żelbetowe schody. W razie dalszych pytań i wątpliwości możemy udostępnić Pani na maila rysunki szczegółowe do projektu. Pozdrawiam. Cytuj
Gość aisa Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2019 Dzień Dobry, czy można prosić o rysunki szczegółowe na bupi@poczta.fm? Będę przewdzięczna :) Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2019 4 godziny temu, Gość aisa napisał: Dzień Dobry, czy można prosić o rysunki szczegółowe na bupi@poczta.fm? Będę przewdzięczna Dzień dobry, rysunki zostały wysłane. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi