redakcja Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Napisano 28 Grudzień 2010 Projekt Ariadna III Szczegółowy opis projektu domu Ariadna III znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/ariadnaIII Link do projektu: Projekt Ariadna III Cytuj
Gość Gość Napisano 28 Grudzień 2010 Zgłoszenie Napisano 28 Grudzień 2010 Projekt bardzo ciekawy, podoba mi się rozbicie na 3 wersje. Dobry na wąskie działki. Bardzo ciekawa alternatywa do popularnego projektu opałek, na początku tamten projekt przykuwał całą moją uwagę ale, po głębszych namysłach ten jest moim no.1 Cytuj
Gość sylwki Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 1 Marzec 2011 My z mężem zakochaliśmy się w tym projekcie domu. Nam pasuje Ariadna III wersja bez garażu. Przy adaptacji musimy zrobić kilka zmian. Nasz architekt powiedział, że zmieścimy go na działkę o wym ok 16m. Właśnie czekamy na geodetę.U nas też zaczeło się od Opałka, tylko ma garaż i jest trochę szerszy . Zapisaliśmy ARIADNĘ III jako-NASZ Dom. I tak już zostaje. Cytuj
Gość Tomasz Napisano 27 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 27 Marzec 2011 Witam Ja wlaśnie zacząłem budowę Ariadna III.Zmianę jaką zrobiłem to - wyrzuciłem kominek z tarasu, schody na górę zrobiłem jako wersja otwarta,łazienka na dole powiększona jest o powierzchnię szafy która tam przylega. Mam wstępną wycenę okien z roletami z tymże na górze mam proste bez łuków - 30tys zł, wycena dachu - dachówka Roben czarnobrązowa Tobago falista - 14306zł + akcesoria 6000zł, razem 20302zł Dachowka Creaton 17585zł+6209zł daje 23794zł, dachówka Koramic czarna - 20803zł. Myślę jeszcze co zrobic z kominem od kominka który ląduje na środku pokoju u góry. Dobre Domy zaproponowały przerzucic go na przecieną ścianę...ale ja tam chcę miec TV ;/ Moze macie inny pomysł ? Dom buduję w Lubsku woj lubuskie Cytuj
carla0202 Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 29 Marzec 2011 Witam Projekt Ariadna III jest super!!! Z mężem też wybraliśmy ten projekt:) Budowa rusza pełną parą w przyszłym roku:) Czekamy na zdjęcia z realizacji, nowe pomysły, zmiany i dobre rady:) Cytuj
Gość marcel Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Kwiecień 2011 Witam Projekt Ariadna III jest super!!! Z mężem też wybraliśmy ten projekt:) Budowa rusza pełną parą w przyszłym roku:) Czekamy na zdjęcia z realizacji, nowe pomysły, zmiany i dobre rady:) Cytuj
Gość Marcel Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Kwiecień 2011 poszukuję garaż dwustanowiskowy do tego projektu Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 4 Kwiecień 2011 poszukuję garaż dwustanowiskowy do tego projektu Witam, Proponuję projekty garaży: https://www.dobredomy.pl/projekt/G2 https://www.dobredomy.pl/projekt/G3 https://www.dobredomy.pl/projekt/G6 Mam nadzieję, że któryś z nich spełni Pana oczekiwania. Pozdrawiam Cytuj
sylwki Napisano 5 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam, mam pytanko do Pana Tomasza, interesuje mnie koszt budowy domu w stanie delewoperskim. Może ma Pan w swoim projekcie wyszczególnienie. Z góry dziękuję. Cytuj
Gość Tomek Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 11 Kwiecień 2011 Ja mam ten www.projekty.muratordom.pl/i_projekt_garaz-z-pomieszczeniem-gospodarczym,1991,2,0.htm trochę duży ale przy tak małej ilości miejsca w domu w pomieszczeniu gospodarczym trzeba znaleśc miejsce na rzeczy typu rower , narty itp Cytuj
Gość Tomasz Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 11 Kwiecień 2011 Witam, mam pytanko do Pana Tomasza, interesuje mnie koszt budowy domu w stanie delewoperskim. Może ma Pan w swoim projekcie wyszczególnienie. Z góry dziękuję. Niestety nie mam. Póki co na dzień dzisiejszy mam wyciagnięte ścianki fundamentowe h=70cm , zasypane w całosci w środku , wysmarowane Izohanem WM ( mam glinę ) , czeka już styropian i folia kubełkowa. Buduję dom równocześnie z garażem , projekt G 38a z muratora. Wydałem na chwilę obecną ok.50tys zł. Najdroższy jest transport tego wszystkiego na budowę.Np 1 tona piasku to 6zł , pełne auto 25 T to ok 130zł, a jego transport to 300zł bo bliżej nie mam. Zakupiłem 15 takich wywrotek. Koszty można łatwo policzyc. Do tego koparka 2 dni do zasypania... Cytuj
Gość Filip Nowak Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2011 Koledzy czy się da dorysować do tego projektu tzn. Ariadna III piwnicy? Czy jest możliwość zrobienia salonu i tej kuchni na dwóch poziomach tzn. różnica schodka? Bardzo mi się to podoba Proszę o szybką... Cytuj
Gość Tomasz Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2011 Tez myslalem o tym schodku. trochę kombinacji z tym jest z wylaniem , z ociepleniem odpowiednim itp, oczywiście koszty , z drugiej strony salon tak na prawde jest bardzo mały i teraz jak przyjdzie więcej gości to możesz rozłożyć stół od jadalni aż po ścianę w salonie, a jak będzie stopień to już problem. Jednak ja zrobisz daj znać Ja dzisiaj zmieniłem okna w salonie z 150x150 na 150x250 długie do podłogi - mam je od zachodu więc słoneczko non stop. pozdrawiam Cytuj
Gość Tomasz Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2011 Tez myslalem o tym schodku. trochę kombinacji z tym jest z wylaniem , z ociepleniem odpowiednim itp, oczywiście koszty , z drugiej strony salon tak na prawde jest bardzo mały i teraz jak przyjdzie więcej gości to możesz rozłożyć stół od jadalni aż po ścianę w salonie, a jak będzie stopień to już problem. Jednak ja zrobisz daj znać Ja dzisiaj zmieniłem okna w salonie z 150x150 na 150x250 długie do podłogi - mam je od zachodu więc słoneczko non stop. pozdrawiam Muszę się poprawić nie 150x250 a 150x230 Cytuj
Gość Filip Nowak Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 15 Kwiecień 2011 Tez myslalem o tym schodku. trochę kombinacji z tym jest z wylaniem , z ociepleniem odpowiednim itp, oczywiście koszty , z drugiej strony salon tak na prawde jest bardzo mały i teraz jak przyjdzie więcej gości to możesz rozłożyć stół od jadalni aż po ścianę w salonie, a jak będzie stopień to już problem. Jednak ja zrobisz daj znać Ja dzisiaj zmieniłem okna w salonie z 150x150 na 150x250 długie do podłogi - mam je od zachodu więc słoneczko non stop. pozdrawiam Powiem Ci, że ja kombinować nie będę tylko ktoś zatrudnię. Robię to na całe życie i chcę mieć jak w bajce ;)To u Ciebie już etap wstawiania okien? Cytuj
Gość Tomasz Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 23 Kwiecień 2011 Etap wstawiania okien jeszcze nie ale otwory musisz zrobic. Wylewamy tarasy, słupy, podciagi , na początku maja będzie strop Terriva IV. Czy ja na całe życie buduję dom - nie wiem, niby pierwszy dla wroga pozdrawiam i powodzenia Cytuj
Gość Marcin Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2011 Witam Ja wlaśnie zacząłem budowę Ariadna III.Zmianę jaką zrobiłem to - wyrzuciłem kominek z tarasu, schody na górę zrobiłem jako wersja otwarta,łazienka na dole powiększona jest o powierzchnię szafy która tam przylega. Mam wstępną wycenę okien z roletami z tymże na górze mam proste bez łuków - 30tys zł, wycena dachu - dachówka Roben czarnobrązowa Tobago falista - 14306zł + akcesoria 6000zł, razem 20302zł Dachowka Creaton 17585zł+6209zł daje 23794zł, dachówka Koramic czarna - 20803zł. Myślę jeszcze co zrobic z kominem od kominka który ląduje na środku pokoju u góry. Dobre Domy zaproponowały przerzucic go na przecieną ścianę...ale ja tam chcę miec TV ;/ Moze macie inny pomysł ? Dom buduję w Lubsku woj lubuskie witam.mam pytanie, na jakich zasadach wprowadziłeś zmiany, o których piszesz? Cytuj
Gość Mmm Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2011 Mógłby ktoś wrzucić zdjęcia z budowy tego domu? Cytuj
Gość Gość Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Napisano 19 Lipiec 2011 Mógłby ktoś wrzucić zdjęcia z budowy tego domu? Cytuj
fudzi Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2011 Dzień dobry, dzisiaj zamówiłem ten projekt w odbiciu lustrzanym i mam wielką prośbę do forumowiczów, czy ktoś mógł by podrzucić zdjęcia z realizacji na e-maila tomek_fudali@interia.pl lub namiar na budowę w okolicach Krakowa. Z żoną bardzo chcieli byśmy kilku porad i naocznie przekonać się jak domek wygląda. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj
Gość Tomasz Napisano 3 Sierpień 2011 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpień 2011 Witam Chatka stoi i czeka na dekarzy. Spróbuję w jakiś sposób dodac zdjęcia bo nie widzę tutaj takiej funkcji Cytuj
Redaktor Napisano 5 Sierpień 2011 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpień 2011 Witam Krótką instrukcję jak dodać zdjęcia na naszym forum można znaleźć w specjalnie stworzonym wątku znajdującym się pod adresem https://www.dobredomy.pl/forum/index.php?/topic/411-jak-umiescic-zdjecia-z-realizacji-swojego-domu/ Pozdrawiam Cytuj
fudzi Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpień 2011 Wczoraj otrzymaliśmy pięknie zapakowany projekt, jutro jedziemy do architekta adaptujacego. Niestety nie ma tam zdjęć z realizacji, na które ciągle z niecierpliwością czekamy. Cytuj
sylwki Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Napisano 1 Wrzesień 2011 Witam, właśnie czekamy na pozwolenie rozpoczęcia budowy Naszej Ariadny. Ruszamy w przyszłym roku. Panie Tomaszu jest Pan pierwszy w budowie Ariadny III bardzo prosimy o zdjęcia albo na forum albo na mój adres maur2o2.pl Bardzo nas interesuje jak domek wygląda.Trudno sobie jakoś wyobrazić. Mam pytanko co do ściany kolankowej, czy było coś podnoszone bo te 50 parę cm to jakoś nisko. U nas też było dokonane kilka zmian między innymi przeniesienie komina w łazięce na górze i likwidację pokoju na dole kosztem palarnii łazienki z oknem, a nie ciemne wc. Trochę poplątaliśmy z oknami ale będzie fajnie.- Tak nam się przynajmiej wydaje. Pozdrawiamy i bardzo prosimy o zdjęcia. Cytuj
Gość lol:) Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Wrzesień 2011 cisza na tym forum... Taki piękny dom a tak mało realizacji i opisów Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi