redakcja Napisano 12 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 12 Kwiecień 2010 Projekt domu Alfa I Szczegółowy opis projektu domu Alfa I znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/alfaI Link do projektu: Projekt Alfa I Cytuj
Gość Krystyna Górnicz-projektant wn Napisano 21 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2010 bardzo ,bardzo mi się podoba-dla mnie najważniejsze jest to aby wejście do domu było na otwarta przestrzeń pokoju z widokiem na ogród. Potrzebuję domku na wiejską 25 arową działkę.Jeden dom już wybudowaliśmy w mieście, teraz na stare lata szukam spokoju ,ciszy i nie chcę biegać po schodach,ten domek jest dla mnie za duży:(. Piszę jednak komentarz ,bo bardzo mi się podobają rozwiązania funkcjonalne w tym domu. Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Marzec 2012 Zgłoszenie Napisano 28 Marzec 2012 Witam, Chciałabym Państwa zachęcić do umieszczenia zdjęć z realizacji projektu domu Alfa I na naszym forum. Dodatkowo zapraszamy do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym. Termin dostarczenia zdjęć upływa w dniu 31-ego maja 2012!! Główna nagroda - ZWROT KOSZTÓW ZAKUPU PROJEKTU! Szczegóły: https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 15 Lipiec 2012 Zgłoszenie Napisano 15 Lipiec 2012 Bardzo przyjemny dom. Niedawno rozpoczęliśmy budowę Alfy I i nie żałujemy swojej decyzji. Dokonaliśmy dobrego wyboru. Dom jest przestronny, a przede wszystkim funkcjonalny. Trochę zmieniliśmy koncepcję autora projektu i tylną ścianę domu wyrównaliśmy, likwidując zarazem niewielki uskok. Może bryła domu nie jest już zewnętrznie taka ciekawa, ale nam to nie przeszkadza. Akuratnie z tamtej strony domu nikt nas nie będzie oglądał, a niewątpliwie zyskaliśmy przez to większą łazienkę i powiększył się pokój. Na górze z bliźniaczych pokojów będzie wyjście na balkon, którego również nie ma w projekcie. Jednak my zdecydowaliśmy się na wprowadzenie takiej zmiany. Oczywiście, w trakcie realizacji dokonaliśmy małych modyfikacji, ale w zasadzie są one nieznaczące, gdyż rozmieszczenie pomieszczeń i ich wielkość zostały przez projektanta dobrze przemyślane. Zewnętrzną prostotę domu rekompensuje ciekawe wnętrze. Polecam ten projekt wszystkim niezdecydowanym. Cytuj
Gość ewa Napisano 1 Maj 2013 Zgłoszenie Napisano 1 Maj 2013 czy ktoś może przesłać zdjęcia z realizacji tego projektu Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 25 Wrzesień 2014 Witam Jeden z naszych Inwestorów, Pani Katarzyna, przesłała nam zdjęcia z realizacji budowy domu Alfa I. Kilka zdjęć załączam - reszta znajduje się na naszej stronie www przy prezentacji projektu Alfa I, w zakładce realizacje https://www.dobredomy.pl/projekt/alfaI/ Pozdrawiam Cytuj
Gość ania Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 27 Październik 2014 Witam, czy jest mozliwośc zmian w projekcie dot. dachu, podwyższenia do 45 st. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Październik 2014 Witam, czy jest mozliwośc zmian w projekcie dot. dachu, podwyższenia do 45 st. Pozdrawiam Witam Zmiana kąta nachylenia dachu w projekcie Alfa I technicznie możliwa jest do zrealizowania. Najlepiej nanieść ją na projekt na etapie jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Izabella Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2015 Witam ,bardzo proszą o zdjęcia wnętrza domu.Przymierzamy się do budowy tego domku i każde fotki są dla nas bezcenne.Pozdrawiam i z góry dziękuję.Izabell.Kopec@gmail.com Cytuj
Gość Iza Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2015 Witam wszystkich budujących. Nam również bardzo się podoba Alfa,a jeżeli w środku jest równie ładna jak na zewnątrz to super domek!Bardzo,bardzo proszę o fotki wnętrza domu.Zastanawiamy się czy pokoje na poddaszu nie są zbyt ograniczone dachem?Z góry dziękuję za pomoc.Izabell.Kopec@gmail.com Cytuj
Gość Gość Napisano 25 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Marzec 2015 Witam czy jest możliwość podwyższenia przestrzeni nad garażem kosztem zmniejszenia okna w łazience tak, by można było zlokalizować tam strych z wejściem od garażu lub przez pokój na pierwszym piętrze? Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Marzec 2015 Witam czy jest możliwość podwyższenia przestrzeni nad garażem kosztem zmniejszenia okna w łazience tak, by można było zlokalizować tam strych z wejściem od garażu lub przez pokój na pierwszym piętrze? Witam, W celu uzyskania odpowiedniej wysokości pomieszczenia nad garażem konieczne będzie podniesienie dachu o minimum 50cm. Dodatkowo należy doprojektować strop nad garażem, ponieważ w projekcie nie przewidziano go. Stropy w części głównej budynku i nad garażem będą na różnych wysokościach, należy więc doprojektować schodki aby te poziomy połączyć. Tego typu zmiany w projekcie wpłyną na wygląd budynku. Zmieni się wysokość części budynku z garażem, co zmieni proporcje budynku. Pozdrawiam Cytuj
Gość Patryk Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Kwiecień 2015 Cześć ! własnie przeglądałem kalkulator ciepła do projektu Alfa 1 oraz Alex, zastanawiam się dlaczego porównanie to wychodzi tak dużo korzystniej dla projektu Alex. Czy ktoś kto wybudowałem ten dom może napisać jaki system ocieplania wybrał oraz jak drogi w ogrzewaniu jest dom Alfa1 lub Alex ?? Z góry dziękuje za odpowiedz patrvq@interia.pl Cytuj
Gość Aleksandra Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Styczeń 2016 Witam, czy ktoś buduje Alfę w woj. mazowieckim? Cytuj
Gość Kasia Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Luty 2016 Witam serdecznie ,mam pytanie .Na wiosnę ruszamy z budowa alfa III i mam pytanie jakiej dokładnie firmy jest dachowka na oryginalnym zdjęciu alfa III i jaki to typ dachówki i kolor bo jest oryginalny .Z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Luty 2016 Witam serdecznie ,mam pytanie .Na wiosnę ruszamy z budowa alfa III i mam pytanie jakiej dokładnie firmy jest dachowka na oryginalnym zdjęciu alfa III i jaki to typ dachówki i kolor bo jest oryginalny .Z góry dziękuje za odpowiedz Witam Na prezentowanych wizualizacjach nie ma konkretnego produktu - jest to twór programu graficznego w którym wizualizacje zostały przygotowane. Pozdrawiam Cytuj
Gość Magda Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpień 2016 witam. jestem zainteresowana tym projektem. czy mogłabym prosić o spis materiałów? chciałabym zorientować się w cenach i zrobić sobie wstępny kosztorys. czy mogę otrzymać również wymiary poszczególnych pomieszczeń? mój mail trabka647@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Wrzesień 2016 witam. jestem zainteresowana tym projektem. czy mogłabym prosić o spis materiałów? chciałabym zorientować się w cenach i zrobić sobie wstępny kosztorys. czy mogę otrzymać również wymiary poszczególnych pomieszczeń? mój mail trabka647@wp.pl Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Tomasz Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2016 Witam Czy jest możliwość naniesienia u Państwa zmian do projektu, by zamiast klasycznych fundamentów zastosować płytę fundamentową? Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2016 Witam Czy jest możliwość naniesienia u Państwa zmian do projektu, by zamiast klasycznych fundamentów zastosować płytę fundamentową? Witam, Możemy wprowadzić zmiany u nas w pracowni, ale jest to usługa dodatkowo płatna. Tego typu zmiany zazwyczaj radzimy j wprowadzać na etapie adaptacji. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gosia Napisano 21 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 21 Czerwiec 2017 Witam, czy mają Państwo dostepny ten projekt w zabudowie BLIŹNIACZEJ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Napisano 23 Czerwiec 2017 Witam, czy mają Państwo dostepny ten projekt w zabudowie BLIŹNIACZEJ? Dzień dobry, istnieje możliwość zbliźniaczenia tego budynku. Natomiast nie mamy takiej gotowej wersji. Pozdrawiam! Cytuj
Gość joga Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 17 Lipiec 2017 Witam, piszę o informacje o realizacji tego domu - j.gaj89@gmail.com. Jakie są wymiary pomieszczeń ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Napisano 17 Lipiec 2017 Witam, piszę o informacje o realizacji tego domu - j.gaj89@gmail.com. Jakie są wymiary pomieszczeń ? Dzień dobry, w dniu dzisiejszym otrzyma Pani rysunki szczegółowe. Pozdrawiam! Cytuj
Gość justyna Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Napisano 19 Wrzesień 2017 Witam czy moge otrzymac wymiary pomieszczen ? justynasiennicka12@gmail.com Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi