Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Gość
Napisano

Czy ktoś moze kupil ten projekt i jest w trakcie budowy? Mi sie bardzo podoba i zastanawiam sie nad nim powaznie.

• 2 weeks later...
Napisano

Czy ktoś moze kupil ten projekt i jest w trakcie budowy? Mi sie bardzo podoba i zastanawiam sie nad nim powaznie.

Kupiliśmy projekt, ale budowa dopiero na wiosnę, także wyniki doświadczeń pod koniec roku, trochę poprzerabialiśmy.

• 3 weeks later...
Gość mariola
Napisano

Kupiliśmy projekt, ale budowa dopiero na wiosnę, także wyniki doświadczeń pod koniec roku, trochę poprzerabialiśmy.

Gość mariola
Napisano

Ja też kupiłam ten projekt. A co poprzerabialiście? W łazience na górze nie ma okna czy tam dodaliście okno?

• 4 weeks later...
Gość Marcin
Napisano

• 3 weeks later...
Gość Gość
Napisano

CZY ktoś rozpoczął budowę tego domu ? Ja zaczynam na wiosnę i chciałbym zaczerpnąć paru informacji od osób które są już w trakcie budowy.

Gość mariola
Napisano

Czy istnieje mozliwosc zmiany dachu w tym projekcie tak aby pojawil sie kawalek kalenicy?

w moich warunkach przestrzennego zagospodarownaia nie moge miec dachu kopertowego:(

Napisano

Czy istnieje mozliwosc zmiany dachu w tym projekcie tak aby pojawil sie kawalek kalenicy?

w moich warunkach przestrzennego zagospodarownaia nie moge miec dachu kopertowego:(

Witam,

Proponuję Pani obejrzenie projektu Driada. Mam nadzieję, że okaże się interesujący.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Tak ja mam taką zmianę w projekcie wprowadzoną. Kalenica będzie płaska na ok. 80 cm.

• 4 weeks later...
Gość Sławek
Napisano

CZY ktoś rozpoczął budowę tego domu ? Ja zaczynam na wiosnę i chciałbym zaczerpnąć paru informacji od osób które są już w trakcie budowy.

Witam!! Ja zacz. budowę Atlas II jest bardzo wypaśny dom ale zato bardzo kosztowny. Stan surowy otwarty kosztowal mnie tylo co znajomych dom z dachem dwuspadowym wykończony z elewacją zewnętrzną
  • 2 weeks later...
Gość Mariusz
Napisano

Witam!! Ja zacz. budowę Atlas II jest bardzo wypaśny dom ale zato bardzo kosztowny. Stan surowy otwarty kosztowal mnie tylo co znajomych dom z dachem dwuspadowym wykończony z elewacją zewnętrzną

Witam proszę o fotki jeżeli możesz na adres mazurek.m@epf.pl Pozdrawiam
  • 2 months later...
Gość KRZYSIEK
Napisano

witam!Ja również buduję ten dom i faktycznie jeśli chodzi o koszty to jest tak jak piszesz.Czy jest możliwoś przesłania mi przez Ciebie kilku fotek na maila łazienki u gory ponieważ ja dopiero zalałem strop a bardzo mnie ciekawi jak w realu wyglada ta łazienka bo ponoc jest tam bardz nisko, a w rogu nad garażem tj. w drugiej części tej łazienki planuje umieścić wannę ale nie wiem cy wejdzie. Dokonywałeś jakiś zmian dachu i ogólnie w domku? proszę o kontakt krzysiekkynek@wp.pl

• 1 month later...
Napisano

czy może mi ktoś przesłać na maila parę fotek- jakich zmian dokonaliście domax_md@onet.pl
Napisano

czy może mi pani wysłać trochę fotek z przeróbek domax_md@onet.pl
Napisano

Ja mam nadzieje że zamknę się w kwocie która jest określona jako "stan pod klucz" ale z instalacjami.

Właśnie dziś zakończyli więźbę ( z murarki zostało dobudowanie lukarn, schodów i może jakieś ścianki działowe do góry będą dobudowane) - na chwilę obecną poszło ok 140tys. ( liczę wszystko prócz działki - projekt, pozwolenia itp.) dekarz z dachówkami i orynnowaniem to ok 47-50tys. - nie wiem jeszcze ile okna, drzwi i brama, ale mam nadzieję że "zamknięty" będzie do ok. 210-220tys.

Mam nadzieję że komuś pomogłem w decyzji.

P.S. Zrobione jest też GWC pod garażem ( samoróbka) koszt ok 5-6tys., pełny strop nad garażem ( będzie dod. dość duże pomieszczenie np. pralnia kosztem także części łazienki), garaż powiększyłem o tą wcinkę z wyjściem na podwórze ( wyjście zlikwidowałem), dodałem okno w łazience i w pomieszczeniu nad garażem, zlikwidowałem też wykusz w jadalni i jest teraz duże okno, zamurowałem tez wyjście z salonu na taras i wyjście z gabinetu przerobiłem na okno, zlikwidowałem balkony i będą okna a pod nimi kawałek daszku, będzie jeszcze chyba przeróbka tarasu - nie wiem czy to jeszcze Atlas II, ale takie były założenia od początku.

Napisano

Witam,

Widzę, że dom jest już na wykończeniu. Ciekawi jesteśmy efektu :)

Zapraszamy do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym.

Termin dostarczenia zdjęć upływa w dniu 30 września 2011!!

Główna nagroda - ZWROT KOSZTÓW ZAKUPU PROJEKTU!

Szczegóły:https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Ja mam nadzieje że zamknę się w kwocie która jest określona jako "stan pod klucz" ale z instalacjami.

Właśnie dziś zakończyli więźbę ( z murarki zostało dobudowanie lukarn, schodów i może jakieś ścianki działowe do góry będą dobudowane) - na chwilę obecną poszło ok 140tys. ( liczę wszystko prócz działki - projekt, pozwolenia itp.) dekarz z dachówkami i orynnowaniem to ok 47-50tys. - nie wiem jeszcze ile okna, drzwi i brama, ale mam nadzieję że "zamknięty" będzie do ok. 210-220tys.

P.S. Zrobione jest też GWC pod garażem ( samoróbka) koszt ok 5-6tys., pełny strop nad garażem ( będzie dod. dość duże pomieszczenie np. pralnia kosztem także części łazienki), garaż powiększyłem o tą wcinkę z wyjściem na podwórze ( wyjście zlikwidowałem), dodałem okno w łazience i w pomieszczeniu nad garażem, zlikwidowałem też wykusz w jadalni i jest teraz duże okno, zamurowałem tez wyjście z salonu na taras i wyjście z gabinetu przerobiłem na okno, zlikwidowałem balkony i będą okna a pod nimi kawałek daszku, będzie jeszcze chyba przeróbka tarasu - nie wiem czy to jeszcze Atlas II, ale takie były założenia od początku.

z tego, co pan pani pisze to zrobiliście projekt tytan II, nad którym się bardzo zastanawiam
  • 1 month later...
Napisano

Jestem w trakcie budowy tego domu, zmian dużo nie robiłam, zrezygnowałam z drzwi wyjściowych z gabinetu będzie okno oraz z drzwi które są przy kominku.i wstawie okno w łazience na piętrze.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Gość gość krzysiek
Napisano

czy napewno koszty dotyczą domku ATLAS II, koszty o ktorych pan , pani pisze stanu surowego otwartego sa naprawde duzo wieksze 220000 to zdecydowanie za mało koszty przewyższają nawet kosztorys z 2011r , jesli mowa o atlasie to gratuluje jesli uda sie pani panu zmiescic w tych planowanych kosztach
  • 2 weeks later...
Napisano

witam jestem zainteresowana tym projektem ale zanim podejmę ostateczną decyzję chciałabym obejrzeć dom na żywo.czy może ktoś buduje ten dom w woj mazowieckim i czy udostępnił by mi obejrzenie z bliska- byłabym bardzo wdzięczna.

• 4 weeks later...
Napisano

czy napewno koszty dotyczą domku ATLAS II, koszty o ktorych pan , pani pisze stanu surowego otwartego sa naprawde duzo wieksze 220000 to zdecydowanie za mało koszty przewyższają nawet kosztorys z 2011r , jesli mowa o atlasie to gratuluje jesli uda sie pani panu zmiescic w tych planowanych kosztach

No i się udało w miarę zmieścić z "zamkniętym" w tej kwocie o której pisałem tzn.

- mam okna ( plastik profil Veka oklejany dwustronnie - na dole 3 szyby a na górze dwie, ale ten najcieplejszy profil, tylko dla tego dwie bo okno "3 szyby" jest dość ciężkie) rolety z pilotami, ale tylko na dole, dachówkę Roben Średzka plus, rynny sam ocynk ( niemalowane), brama garażowa ocieplana z automatyką.

Wszystko to był wybór nie oszczędność (oczywiście "wybór" nie oznacza że nie patrzyłem na koszty).

Nie mam :

- drzwi wejściowych - tzn. mam ale z płyty wiórowej :)

- okien w garażu - będą luksfery

- ścianek na poddaszu - strop jest przerobiony na leki i trzeba będzie stawiać ścianki karton-gips, ale za to będą wykończone.

- tarasów z przodu i z tyłu - będą na wiosnę, ale to miałem w ofercie budowy i kosztem będzie tylko beton.

Kupiłem też 500m2 wełny 150-tki do ocieplenia poddasza, nie wiem czy wystarczy - najwyżej się dokupi.

Ze względu na likwidację balkonów, w trakcie budowy zmieniła się tez koncepcja lukarn i zostały zbudowane jak "domek kanadyjski" tj. z płyt OSB.

Na tą chwilę wydałem dokładnie 220 tys. zł.

Z wkładu własnej pracy to wykonałem wspomniany GWC ( przy pomocy dwóch budowlańców), a teraz się zawziąłem i próbuje ocieplać poddasze, wszystkie inne prace były zlecone.

Jak ktoś chce zobaczyć to buduję w woj. opolskim a zaglądam tu co prawda nie często, ale chętnie odpowiem na pytania.

PS. Dwa domy dalej buduje mój kolega, domek chyba najprostszy z możliwych ( parterówka, dach dwuspadowy, bez garażu, pow. ok. 120 m2) w tej chwili ma już instalacje, tynki i wylane podłaogi, wszystko prócz hyrauliki i podłogi robił sam, przy wsparciu rodziny - mówi że na ta chwilę wydał ok 160 tys. - przez chwilę nic się się nie odzywałem jak mi to powiedział :) - nie wiem jaki projekt. A z drugiej strony - kawałek dalej ktoś wybudował dom Lawenda II i z drugiego źródła wiem że wydał 750tys. także mam nadzieję że jak jakoś znajdę się w środku.