Redaktor Posted June 22, 2015 Report Posted June 22, 2015 Projekt domu Mini Szczegółowy opis projektu domu Mini znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/mini Zapraszamy do dyskusji! Quote
Guest Gość Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 Szanowni Państwo, użyłem Waszego kalkulatora dla obliczenia zapotrzebowania na energię, zakładając używanie tylko prądu (grzejniki, cwu, gotowanie) i uzyskałem wynik: grzanie 2017 zł/rok CWU 2240 zł/rok EP = 268.86 kWh/m2*rok Proszę o informację, dla ilu osób obliczono zużycie energii dla CWU, bo wynik wydaje mi się cokolwiek przesadzony (a c.o. raczej poniżej oczekiwań) ? Pozdrawiam, Krzysztof Quote
Dobre Domy Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 Szanowni Państwo, użyłem Waszego kalkulatora dla obliczenia zapotrzebowania na energię, zakładając używanie tylko prądu (grzejniki, cwu, gotowanie) i uzyskałem wynik: grzanie 2017 zł/rok CWU 2240 zł/rok EP = 268.86 kWh/m2*rok Proszę o informację, dla ilu osób obliczono zużycie energii dla CWU, bo wynik wydaje mi się cokolwiek przesadzony (a c.o. raczej poniżej oczekiwań) ? Pozdrawiam, Krzysztof Witam Proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z architektami na adres info@dobredomy.pl Pozdrawiam Quote
Guest kngaaaaaa Posted May 8, 2016 Report Posted May 8, 2016 witam czy ktos budwal ten domek i orientowal sie jaki koszt jest metoda gospodarcza ? Quote
Guest Basia Posted August 29, 2016 Report Posted August 29, 2016 Witam. Czy istnieje możliwość zrobienia tego domu z poddaszem użytkowym? Quote
Dobre Domy Posted August 31, 2016 Report Posted August 31, 2016 Witam. Czy istnieje możliwość zrobienia tego domu z poddaszem użytkowym? Witam. MINI to projekt domu parterowego i w obecnym stanie nie przewiduje poddasza użytkowego. Zaprojektowanie poddasza jest możliwe, ale wiąże się z koniecznością: - dostosowania konstrukcji stropu z uwagi na obciążenia użytkowe - zapewnienia na poddaszu wysokości średniej pomieszczeń 2.20m (zgodnie z § 72 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie). Wymaganą wysokość pomieszczeń możemy uzyskać zwiększając kąt dachu lub wysokość ścianki kolankowej. - zaplanowania stałych, pełnowymiarowych schodów na poddasze (schody takie w zależności od układu zajmą około 5-6m2). - zapewnienia doświetlenia pomieszczeń (np. okna dachowe) Pozdrawiam Quote
Guest ala Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 szkoda że nie ma wymiarów pomieszczeń Quote
Dobre Domy Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 szkoda że nie ma wymiarów pomieszczeń Witam Szczegółowe rysunki wraz z wymiarami pomieszczeń możemy przesłać mailowo - proszę o kontakt w tej sprawie na adres info@dobredomy.pl , bądź podanie na forum swojego adresu mailowego. Pozdrawiam Quote
Guest ala Posted October 18, 2016 Report Posted October 18, 2016 było by fajnie aga308@interia.pl Quote
Dobre Domy Posted October 18, 2016 Report Posted October 18, 2016 było by fajnie aga308@interia.pl Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Quote
Guest Monika Posted October 19, 2016 Report Posted October 19, 2016 Witam proszę mi przesłać wymiary pomieszczeń m.wronka@poczta.fm.Z góry dziękuję . Quote
Dobre Domy Posted October 20, 2016 Report Posted October 20, 2016 Witam proszę mi przesłać wymiary pomieszczeń m.wronka@poczta.fm.Z góry dziękuję . Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Kamila Posted October 24, 2016 Report Posted October 24, 2016 Czy można prosić o rysunki szczegółowe? Z góry dziękuję - kamiluchaa@o2.pl Quote
Guest Aleksandra Posted October 27, 2016 Report Posted October 27, 2016 Czy można prosić o rysunki wnętrza domu? olccc@wp.pl dziekuję. Quote
Dobre Domy Posted October 27, 2016 Report Posted October 27, 2016 Czy można prosić o rysunki wnętrza domu? olccc@wp.pl dziekuję. Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Iwona Posted November 4, 2016 Report Posted November 4, 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Quote
Dobre Domy Posted November 4, 2016 Report Posted November 4, 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Iwona Posted November 4, 2016 Report Posted November 4, 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Quote
Dobre Domy Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Quote
Guest Józwa Posted November 6, 2016 Report Posted November 6, 2016 Czy jest możliwe wykonanie projektu w odbiciu lustrzanym w wersji z garażem w którym miałaby być kotłownia. Quote
Dobre Domy Posted November 7, 2016 Report Posted November 7, 2016 Czy jest możliwe wykonanie projektu w odbiciu lustrzanym w wersji z garażem w którym miałaby być kotłownia. Witam Projekt Mini dostępny jest w wersji lustrzanej, a na etapie adaptacji projektu można doprojektować do niego garaż. Nasza Pracownia wystawi zgodę na taka zmianę. Pozdrawiam Quote
Guest Ania Posted November 30, 2016 Report Posted November 30, 2016 Dzień dobry. Domek cudowny. Bardzo poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: anwojciechowska@op.pl Dziękuję bardzo Quote
Dobre Domy Posted November 30, 2016 Report Posted November 30, 2016 Dzień dobry. Domek cudowny. Bardzo poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: anwojciechowska@op.pl Dziękuję bardzo Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Anna Posted December 4, 2016 Report Posted December 4, 2016 Witam, czy można projekt zmienić tak, aby w miejscu pokoju (11,6m2) zrobić kotłownię na ekogroszek? Quote
Dobre Domy Posted December 4, 2016 Report Posted December 4, 2016 Witam, czy można projekt zmienić tak, aby w miejscu pokoju (11,6m2) zrobić kotłownię na ekogroszek? Witam Zmiany takiej można dokonać na etapie adaptacji projektu - nasza Pracownia wyrazi zgodę na jej realizację. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts