Redaktor Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Czerwiec 2015 Projekt domu Mini Szczegółowy opis projektu domu Mini znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/mini Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość Gość Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Kwiecień 2016 Szanowni Państwo, użyłem Waszego kalkulatora dla obliczenia zapotrzebowania na energię, zakładając używanie tylko prądu (grzejniki, cwu, gotowanie) i uzyskałem wynik: grzanie 2017 zł/rok CWU 2240 zł/rok EP = 268.86 kWh/m2*rok Proszę o informację, dla ilu osób obliczono zużycie energii dla CWU, bo wynik wydaje mi się cokolwiek przesadzony (a c.o. raczej poniżej oczekiwań) ? Pozdrawiam, Krzysztof Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Kwiecień 2016 Szanowni Państwo, użyłem Waszego kalkulatora dla obliczenia zapotrzebowania na energię, zakładając używanie tylko prądu (grzejniki, cwu, gotowanie) i uzyskałem wynik: grzanie 2017 zł/rok CWU 2240 zł/rok EP = 268.86 kWh/m2*rok Proszę o informację, dla ilu osób obliczono zużycie energii dla CWU, bo wynik wydaje mi się cokolwiek przesadzony (a c.o. raczej poniżej oczekiwań) ? Pozdrawiam, Krzysztof Witam Proszę o kontakt w tej sprawie bezpośrednio z architektami na adres info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość kngaaaaaa Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Maj 2016 witam czy ktos budwal ten domek i orientowal sie jaki koszt jest metoda gospodarcza ? Cytuj
Gość Basia Napisano 29 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 29 Sierpień 2016 Witam. Czy istnieje możliwość zrobienia tego domu z poddaszem użytkowym? Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpień 2016 Witam. Czy istnieje możliwość zrobienia tego domu z poddaszem użytkowym? Witam. MINI to projekt domu parterowego i w obecnym stanie nie przewiduje poddasza użytkowego. Zaprojektowanie poddasza jest możliwe, ale wiąże się z koniecznością: - dostosowania konstrukcji stropu z uwagi na obciążenia użytkowe - zapewnienia na poddaszu wysokości średniej pomieszczeń 2.20m (zgodnie z § 72 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie). Wymaganą wysokość pomieszczeń możemy uzyskać zwiększając kąt dachu lub wysokość ścianki kolankowej. - zaplanowania stałych, pełnowymiarowych schodów na poddasze (schody takie w zależności od układu zajmą około 5-6m2). - zapewnienia doświetlenia pomieszczeń (np. okna dachowe) Pozdrawiam Cytuj
Gość ala Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 12 Październik 2016 szkoda że nie ma wymiarów pomieszczeń Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2016 szkoda że nie ma wymiarów pomieszczeń Witam Szczegółowe rysunki wraz z wymiarami pomieszczeń możemy przesłać mailowo - proszę o kontakt w tej sprawie na adres info@dobredomy.pl , bądź podanie na forum swojego adresu mailowego. Pozdrawiam Cytuj
Gość ala Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 18 Październik 2016 było by fajnie aga308@interia.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 18 Październik 2016 było by fajnie aga308@interia.pl Witam. Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Monika Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Październik 2016 Witam proszę mi przesłać wymiary pomieszczeń m.wronka@poczta.fm.Z góry dziękuję . Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Październik 2016 Witam proszę mi przesłać wymiary pomieszczeń m.wronka@poczta.fm.Z góry dziękuję . Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kamila Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Październik 2016 Czy można prosić o rysunki szczegółowe? Z góry dziękuję - kamiluchaa@o2.pl Cytuj
Gość Aleksandra Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Październik 2016 Czy można prosić o rysunki wnętrza domu? olccc@wp.pl dziekuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Październik 2016 Zgłoszenie Napisano 27 Październik 2016 Czy można prosić o rysunki wnętrza domu? olccc@wp.pl dziekuję. Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Iwona Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Iwona Napisano 4 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo Cytuj
Dobre Domy Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2016 Dzień dobry. Ja również poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: onia36@poczta.fm Dziękuję bardzo witam Materiały prześlemy w poniedziałek. Pozdrawiam Cytuj
Gość Józwa Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2016 Czy jest możliwe wykonanie projektu w odbiciu lustrzanym w wersji z garażem w którym miałaby być kotłownia. Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 7 Listopad 2016 Czy jest możliwe wykonanie projektu w odbiciu lustrzanym w wersji z garażem w którym miałaby być kotłownia. Witam Projekt Mini dostępny jest w wersji lustrzanej, a na etapie adaptacji projektu można doprojektować do niego garaż. Nasza Pracownia wystawi zgodę na taka zmianę. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ania Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Listopad 2016 Dzień dobry. Domek cudowny. Bardzo poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: anwojciechowska@op.pl Dziękuję bardzo Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Listopad 2016 Dzień dobry. Domek cudowny. Bardzo poproszę o rysunki szczegółowe oraz zestawienie materiałów na adres: anwojciechowska@op.pl Dziękuję bardzo Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Anna Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2016 Witam, czy można projekt zmienić tak, aby w miejscu pokoju (11,6m2) zrobić kotłownię na ekogroszek? Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2016 Witam, czy można projekt zmienić tak, aby w miejscu pokoju (11,6m2) zrobić kotłownię na ekogroszek? Witam Zmiany takiej można dokonać na etapie adaptacji projektu - nasza Pracownia wyrazi zgodę na jej realizację. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi