Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam przed zamówieniem projektu chciał bym zapoznać się z tabelą elementów (robocizna, materiały, sprzęt) czy takowa jest już gotowa dla tego projektu? I jeszcze kiedy będzie gotowa charakterystyka energetyczna budynku? Z góry dziękuję za pomoc mój adres mail to przemo4241@wp.pl

Napisano

Witam przed zamówieniem projektu chciał bym zapoznać się z tabelą elementów (robocizna, materiały, sprzęt) czy takowa jest już gotowa dla tego projektu? I jeszcze kiedy będzie gotowa charakterystyka energetyczna budynku? Z góry dziękuję za pomoc mój adres mail to przemo4241@wp.pl

Witam

Projekt Atreusz Mały II aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację do niego wynosi obecnie około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Wraz z opracowaniem dokumentacji opracujemy również charakterystykę dla projektu. Tabelę elementów, będącą częścią składową kosztorysu, będziemy mieli dostępną po około 2-3 tygodniach od momentu opracowania dokumentacji projektowej.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam, czy istnieje mozliwość wybudowania powyższego domu z ceramiki np. w systemie dryfix porothermu 30 lub 44cm? Czy potrzebne są do tego znaczące zmiany w projekcie i jaki byłby koszt owych zmian ? Ciekawi mnie czy możliwe jest połączenie ścian z ceramiki i gotowych płyt stropowych z betonu komórkowego ytong. Zależy mi na czasie, jednak czy obie technologie nie wykluczają się wzajemnie ? Pozdrawiam

Napisano

Witam, czy istnieje mozliwość wybudowania powyższego domu z ceramiki np. w systemie dryfix porothermu 30 lub 44cm? Czy potrzebne są do tego znaczące zmiany w projekcie i jaki byłby koszt owych zmian ? Ciekawi mnie czy możliwe jest połączenie ścian z ceramiki i gotowych płyt stropowych z betonu komórkowego ytong. Zależy mi na czasie, jednak czy obie technologie nie wykluczają się wzajemnie ? Pozdrawiam

Dzień dobry,

Zmiana rozwiązań materiałowych w zakresie konstrukcji i wykończenia budynku jest możliwa. Są to najczęściej wprowadzane zmiany w projektach katalogowych i najlepiej wykonać je na etapie adaptacji projektu. Połączenie ścian z ceramiki poryzowanej i płyt stropowych Ytong jest możliwe, konieczne jednak będzie wykonanie projektu takiego stropu oraz opracowanie detali konstrukcyjnych przez uprawnionego konstruktora, na etapie adaptacji projektu.

Pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

Dzień dobry, czy jest możliwość podziału bramy garażowej na dwie zamiast jednej i jaki by był ewentualny koszt takiej zmiany.I prosił bym szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Atreusz Mały II odbicie lustrzane jesli jest taka morzliwosc na adres przemo4241@wp.pl .Pozdrawiam

Napisano

Dzień dobry, czy jest możliwość podziału bramy garażowej na dwie zamiast jednej i jaki by był ewentualny koszt takiej zmiany.I prosił bym szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Atreusz Mały II odbicie lustrzane jesli jest taka morzliwosc na adres przemo4241@wp.pl .Pozdrawiam

Witam

Materiały wraz z odpowiedzią prześlę w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Napisano

Witam! A jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tegoż projektu? Pozdrawiam Kamila kamcia_kamila23@wp.pl

Napisano

WITAM czy jest możliwosć

adaptacji strychu nad garażem, jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tego projektu

oki163@wp.pl

Napisano

WITAM czy jest możliwosć adaptacji strychu nad garażem, jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tego projektu oki163@wp.pl

Witam

Pomieszczenie nad garażem oczywiście można zaadaptować na pomieszczenie mieszkalne.

Dzisiaj prześlę rysunki i zestawienia materiałowe dla domu na podany adres mailowy.

Pozdrawiam

Napisano

Witam. Proszę o informację czy zastosowanie dwóch bram garażowych zmieni szerokość budynku oraz czy przy zastosowaniu wentylacji mechanicznej można całkowicie zrezygnować z budowy komina (kominka) w części mieszkalnej budynku. Jeśli jest możliwość proszę o zestawienie materiałowe do realizacji projektu Atreusz Mały II, rysunki adaptacji strychu na pomieszczenie mieszkalne oraz szczegółowe wymiary rzutów kondygnacji (ulomek1@wp.pl). Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Napisano

Witam. Proszę o informację czy zastosowanie dwóch bram garażowych zmieni szerokość budynku oraz czy przy zastosowaniu wentylacji mechanicznej można całkowicie zrezygnować z budowy komina (kominka) w części mieszkalnej budynku. Jeśli jest możliwość proszę o zestawienie materiałowe do realizacji projektu Atreusz Mały II, rysunki adaptacji strychu na pomieszczenie mieszkalne oraz szczegółowe wymiary rzutów kondygnacji (ulomek1@wp.pl). Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Witam

Materiały wraz z odpowiedzią na pytania prześlemy na podany adres mailowy w dniu jutrzejszym.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Czy jest możliwość otrzymania zestawienia materiałów i szczegółowych wymiarów każdej kondygnacji? karol9872@vp.pl

Gość Jarek
Napisano

Witam. Czy jest możliwość otrzymania zestawienia materiałów i szczegółowych wymiarów każdej kondygnacji? karol9872@vp.pl
Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.   Pozdrawiam

Witam, czy ja również mogę prosić o te materiały? bcr_182@op.plPozdrawiam,

Gość Kamil
Napisano

Witam,

Czy m2 pomieszczeń na poddaszu są podane po podłodze czy liczone od jakieś wysokości? Poproszę szczegółowe wymiary każdego pomieszczenia wraz  z garażem i kotłowinią.  czarny3127@wp.pl

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam :)

Napisano

Witam,

Czy m2 pomieszczeń na poddaszu są podane po podłodze czy liczone od jakieś wysokości? Poproszę szczegółowe wymiary każdego pomieszczenia wraz  z garażem i kotłowinią.  czarny3127@wp.pl

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam :)

Witam

Materiały prześlę w dniu dzisiejszym.

Można przyjąć, że powierzchnie użytkowe pomieszczeń na poddaszu obejmują przestrzenie, których wysokość zaczyna się od 1,9m

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Gość Leszek
Napisano

Witam. Ja również poproszę o zestawienie materiałów potrzebnych do wybudowania tego domku. leszekd3@wp.pl Z góry uprzejmie dziękuję.

• 3 weeks later...