Redaktor Napisano 18 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 18 Wrzesień 2014 Projekt domu Atreusz Mały II Szczegółowy opis projektu domu Atreusz Mały II znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/atreuszMalyII Zapraszamy do dyskusji! Cytuj
Gość Gość Napisano 21 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2014 Witam przed zamówieniem projektu chciał bym zapoznać się z tabelą elementów (robocizna, materiały, sprzęt) czy takowa jest już gotowa dla tego projektu? I jeszcze kiedy będzie gotowa charakterystyka energetyczna budynku? Z góry dziękuję za pomoc mój adres mail to przemo4241@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 23 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 23 Wrzesień 2014 Witam przed zamówieniem projektu chciał bym zapoznać się z tabelą elementów (robocizna, materiały, sprzęt) czy takowa jest już gotowa dla tego projektu? I jeszcze kiedy będzie gotowa charakterystyka energetyczna budynku? Z góry dziękuję za pomoc mój adres mail to przemo4241@wp.pl Witam Projekt Atreusz Mały II aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwania na dokumentację do niego wynosi obecnie około 6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Wraz z opracowaniem dokumentacji opracujemy również charakterystykę dla projektu. Tabelę elementów, będącą częścią składową kosztorysu, będziemy mieli dostępną po około 2-3 tygodniach od momentu opracowania dokumentacji projektowej. Pozdrawiam Cytuj
Gość joanna77 Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Październik 2014 czy ktos buduje atreusz 2 na podkarpaciu ? prosze o inform. akaw@vp.pl Cytuj
Gość Paweł Napisano 15 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 15 Listopad 2014 Witam, czy istnieje mozliwość wybudowania powyższego domu z ceramiki np. w systemie dryfix porothermu 30 lub 44cm? Czy potrzebne są do tego znaczące zmiany w projekcie i jaki byłby koszt owych zmian ? Ciekawi mnie czy możliwe jest połączenie ścian z ceramiki i gotowych płyt stropowych z betonu komórkowego ytong. Zależy mi na czasie, jednak czy obie technologie nie wykluczają się wzajemnie ? Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 18 Listopad 2014 Witam, czy istnieje mozliwość wybudowania powyższego domu z ceramiki np. w systemie dryfix porothermu 30 lub 44cm? Czy potrzebne są do tego znaczące zmiany w projekcie i jaki byłby koszt owych zmian ? Ciekawi mnie czy możliwe jest połączenie ścian z ceramiki i gotowych płyt stropowych z betonu komórkowego ytong. Zależy mi na czasie, jednak czy obie technologie nie wykluczają się wzajemnie ? Pozdrawiam Dzień dobry, Zmiana rozwiązań materiałowych w zakresie konstrukcji i wykończenia budynku jest możliwa. Są to najczęściej wprowadzane zmiany w projektach katalogowych i najlepiej wykonać je na etapie adaptacji projektu. Połączenie ścian z ceramiki poryzowanej i płyt stropowych Ytong jest możliwe, konieczne jednak będzie wykonanie projektu takiego stropu oraz opracowanie detali konstrukcyjnych przez uprawnionego konstruktora, na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ola Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Styczeń 2015 Witam:) czy moglabym prosic o dokladne wymiary garazu? ola_labuda@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Styczeń 2015 Witam:) czy moglabym prosic o dokladne wymiary garazu? ola_labuda@wp.pl Witam Na podany adres mailowy prześlę szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Atreusz Mały II. Pozdrawiam Cytuj
Gość Przemo Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Styczeń 2015 Dzień dobry, czy jest możliwość podziału bramy garażowej na dwie zamiast jednej i jaki by był ewentualny koszt takiej zmiany.I prosił bym szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Atreusz Mały II odbicie lustrzane jesli jest taka morzliwosc na adres przemo4241@wp.pl .Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Styczeń 2015 Dzień dobry, czy jest możliwość podziału bramy garażowej na dwie zamiast jednej i jaki by był ewentualny koszt takiej zmiany.I prosił bym szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Atreusz Mały II odbicie lustrzane jesli jest taka morzliwosc na adres przemo4241@wp.pl .Pozdrawiam Witam Materiały wraz z odpowiedzią prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kamila Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Styczeń 2015 Witam! A jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tegoż projektu? Pozdrawiam Kamila kamcia_kamila23@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Styczeń 2015 Witam! A jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tegoż projektu? Pozdrawiam Kamila kamcia_kamila23@wp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Marcin Napisano 18 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 18 Styczeń 2015 WITAM czy jest możliwosć adaptacji strychu nad garażem, jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tego projektu oki163@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Styczeń 2015 WITAM czy jest możliwosć adaptacji strychu nad garażem, jest możliwośc otrzymania zestawienia materiałów do budowy tego projektu oki163@wp.pl Witam Pomieszczenie nad garażem oczywiście można zaadaptować na pomieszczenie mieszkalne. Dzisiaj prześlę rysunki i zestawienia materiałowe dla domu na podany adres mailowy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Roman Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Styczeń 2015 Witam. Proszę o informację czy zastosowanie dwóch bram garażowych zmieni szerokość budynku oraz czy przy zastosowaniu wentylacji mechanicznej można całkowicie zrezygnować z budowy komina (kominka) w części mieszkalnej budynku. Jeśli jest możliwość proszę o zestawienie materiałowe do realizacji projektu Atreusz Mały II, rysunki adaptacji strychu na pomieszczenie mieszkalne oraz szczegółowe wymiary rzutów kondygnacji (ulomek1@wp.pl). Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 21 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Styczeń 2015 Witam. Proszę o informację czy zastosowanie dwóch bram garażowych zmieni szerokość budynku oraz czy przy zastosowaniu wentylacji mechanicznej można całkowicie zrezygnować z budowy komina (kominka) w części mieszkalnej budynku. Jeśli jest możliwość proszę o zestawienie materiałowe do realizacji projektu Atreusz Mały II, rysunki adaptacji strychu na pomieszczenie mieszkalne oraz szczegółowe wymiary rzutów kondygnacji (ulomek1@wp.pl). Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Witam Materiały wraz z odpowiedzią na pytania prześlemy na podany adres mailowy w dniu jutrzejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Karol Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 29 Styczeń 2015 Witam. Czy jest możliwość otrzymania zestawienia materiałów i szczegółowych wymiarów każdej kondygnacji? karol9872@vp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Styczeń 2015 Witam. Czy jest możliwość otrzymania zestawienia materiałów i szczegółowych wymiarów każdej kondygnacji? karol9872@vp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Jarek Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Luty 2015 Witam. Czy jest możliwość otrzymania zestawienia materiałów i szczegółowych wymiarów każdej kondygnacji? karol9872@vp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Witam, czy ja również mogę prosić o te materiały? bcr_182@op.plPozdrawiam, Cytuj
Dobre Domy Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Luty 2015 Witam, czy ja również mogę prosić o te materiały? bcr_182@op.pl Pozdrawiam, Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kamil Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Luty 2015 Witam, Czy m2 pomieszczeń na poddaszu są podane po podłodze czy liczone od jakieś wysokości? Poproszę szczegółowe wymiary każdego pomieszczenia wraz z garażem i kotłowinią. czarny3127@wp.pl Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2015 Witam, Czy m2 pomieszczeń na poddaszu są podane po podłodze czy liczone od jakieś wysokości? Poproszę szczegółowe wymiary każdego pomieszczenia wraz z garażem i kotłowinią. czarny3127@wp.pl Z góry dziękuje. Pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Można przyjąć, że powierzchnie użytkowe pomieszczeń na poddaszu obejmują przestrzenie, których wysokość zaczyna się od 1,9m Pozdrawiam Cytuj
Gość Leszek Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Luty 2015 Witam. Ja również poproszę o zestawienie materiałów potrzebnych do wybudowania tego domku. leszekd3@wp.pl Z góry uprzejmie dziękuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Luty 2015 Witam. Ja również poproszę o zestawienie materiałów potrzebnych do wybudowania tego domku. leszekd3@wp.pl Z góry uprzejmie dziękuję. Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Rafał Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Marzec 2015 Witam, Również poproszę o zestaweienie materiałów. bens@o2.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi