Skocz do zawartości
Forum dobredomy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 months later...
Gość JustynaML
Napisano

Witam,

Jestem zainteresowana projektem - kiedy można liczyć na choć orientacyjny kosztorys?

Napisano

Witam, Jestem zainteresowana projektem - kiedy można liczyć na choć orientacyjny kosztorys?

Witam

W tym tygodniu zlecimy wykonanie wycen kosztorysowych dla domu Justynian Mały II. Zatem w pierwszej połowie września powinniśmy już mieć opracowania.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam, Jestem zainteresowana projektem - kiedy można liczyć na choć orientacyjny kosztorys?
Witam W tym tygodniu zlecimy wykonanie wycen kosztorysowych dla domu Justynian Mały II. Zatem w pierwszej połowie września powinniśmy już mieć opracowania.   Pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedź i czekam z niecierpliwością na kosztorys:)

• 2 months later...
Napisano

• 1 month later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam,

Czy ktoś z Państwa buduje ten dom? Zastanawiamy się nad zakupem projektu, chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia z realizacji. Budowę będziemy rozpoczynać na wiosnę. Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

Witam. Rozważam zakup tego projektu. Mam jednak pytania: (1) czy jest możliwa rezygnacja z kominka na tarasie? (2) Czy istnieje możliwość połączenia pomieszczeń zaprojektowanych jako garderoba i wc i uzyskanie w ten sposób większe garderoby? i najważniejsze pytanie (3) czy istnieje możliwość zaprojektowania do tej wersji domu, dachu czterospadowego? Pozdrawiam serdecznie oczekując jednocześnie na odpowiedzi do Państwa.

Napisano

Witam. Rozważam zakup tego projektu. Mam jednak pytania: (1) czy jest możliwa rezygnacja z kominka na tarasie? (2) Czy istnieje możliwość połączenia pomieszczeń zaprojektowanych jako garderoba i wc i uzyskanie w ten sposób większe garderoby? i najważniejsze pytanie (3) czy istnieje możliwość zaprojektowania do tej wersji domu, dachu czterospadowego? Pozdrawiam serdecznie oczekując jednocześnie na odpowiedzi do Państwa.

Witam.

Odpowiedzi na pytania poniżej:

• czy jest możliwa rezygnacja z kominka na tarasie?

TAK

• Czy istnieje możliwość połączenia pomieszczeń zaprojektowanych jako garderoba i wc i uzyskanie w ten sposób większe garderoby?

TAK

• czy istnieje możliwość zaprojektowania do tej wersji domu, dachu czterospadowego?

TAK

Tego typu zmiany proponujemy wykonać na etapie adaptacji projektu.

Wybrany przez Państwa architekt dokona ich wyceny i wprowadzi na nasz oryginalny projekt.

Na zmianę kształtu dachu wystawimy bezpłatną zgodę, na pozostałe zmiany nie muszą mieć Państwo dodatkowej zgody.

Pozdrawiam

• 4 months later...
Gość Megan
Napisano

Witam.Chciałabym dokonać zmian w projekcie ale nie wiem czy są możliwe. Tj. poszerzyć dom o ok. metr aby powiększyć salon, jadalnie i kuchnie. Przenieść kominek na tę samą ścianę lecz po drugiej stronie telewizora. I zastanawiam się gdzie można tutaj zmieścić schody na poddasze ale nie kosztem pomieszczenia? Pozdrawiam

Napisano

Witam.Chciałabym dokonać zmian w projekcie ale nie wiem czy są możliwe. Tj. poszerzyć dom o ok. metr aby powiększyć salon, jadalnie i kuchnie. Przenieść kominek na tę samą ścianę lecz po drugiej stronie telewizora. I zastanawiam się gdzie można tutaj zmieścić schody na poddasze ale nie kosztem pomieszczenia? Pozdrawiam

Witam

Zaproponowane zmiany technicznie możliwe są do zrealizowania - najlepiej na etapie adaptacji projektu.

Co do schodów - polecam podejrzeć rozwiązanie w domu Justynian Mały II z poddaszem https://www.dobredomy.pl/projekt/justynianMalyIIp/ 

Pozdrawiam

• 3 months later...
Napisano

Witam Proszę o przesłanie rysunków z wymiarami projektu oraz zestawienie materiałów na adres anwojda@op.pl

Dziękuje pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

witam,czy ktoś buduje ten dom?rozpoczynam budowę,czekam na pozwolenie ze starostwa,byłbym zainteresowany kontaktem z kimś kto jest...dalej z budową...?rw68@onet.eu

• 2 months later...
  • 1 month later...
Gość Marysia
Napisano

Witam chciałabym dowiedzieć sie jakieś jest przewidziane ogrzewanie w tym domu? Czy piec na ekoegroszek z podajnikiem jest możliwy?

Napisano

Witam chciałabym dowiedzieć sie jakieś jest przewidziane ogrzewanie w tym domu? Czy piec na ekoegroszek z podajnikiem jest możliwy?

WITAM

W PROJEKCIE PRZEWIDZIANO OGRZEWANIE GAZOWE. ABY ZASTOSOWAĆ PIEC NA EKOGROSZEK SUGERUJEMY WYDŁUŻENIE GARAŻU I PRZENIESIENIE NA JEGO TYŁY WIĘKSZEJ KOTŁOWNI.

POZDRAWIAM

Gość Marysia
Napisano

WITAM W PROJEKCIE PRZEWIDZIANO OGRZEWANIE GAZOWE. ABY ZASTOSOWAĆ PIEC NA EKOGROSZEK SUGERUJEMY WYDŁUŻENIE GARAŻU I PRZENIESIENIE NA JEGO TYŁY WIĘKSZEJ KOTŁOWNI.   POZDRAWIAM

Rozumie, czy w takim razie ta zmianę mozemy nanieść sami w ramach adaptacji czy potrzebę jest dodatkowe pozwolenie od państwa?

Napisano

Rozumie, czy w takim razie ta zmianę mozemy nanieść sami w ramach adaptacji czy potrzebę jest dodatkowe pozwolenie od państwa?

Witam

Zmiany można nanieść w ramach adaptacji projektu, nasza Pracownia wystawi zgodę na ich realizację.

Pozdrawiam

• 8 months later...
Gość Zuzanna
Napisano

Witam. Proszę o przesłanie rysunków z wymiarami projektu oraz zestawienie materiałów na adres zuzetka1@wp.pl

Dziękuję i pozdrawiam