Redaktor Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Napisano 18 Luty 2014 Projekt domu JustynianSzczegółowy opis projektu domu Justynian znajdą Państwo na naszej stronie: Projekt Justynian Link do projektu: Projekt Justynian Cytuj
Gość Gość Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Sierpień 2014 Witam. Chciałbym wiedziec jakie sa dokladne wymiary scian w projekcie. Prosze o odp. Cytuj
Dobre Domy Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpień 2014 Witam. Chciałbym wiedziec jakie sa dokladne wymiary scian w projekcie. Prosze o odp. Witam Proszę o kontakt na adres info@dobredomy.pl. Prześlemy wówczas szczegółowo zwymiarowane rysunki dla domu Justynian. Pozdrawiam Cytuj
Gość marcio Napisano 7 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Wrzesień 2014 Czy kotłownia jest wystarczająco duża aby zainstalować piec na ekogroszek? Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2014 Czy kotłownia jest wystarczająco duża aby zainstalować piec na ekogroszek? Witam W projekcie Justynian zaprojektowano ogrzewanie gazowe, stąd takie małe wymiary pomieszczenia gospodarczego. W przypadku pieca na ekogroszek (w ogóle na paliwo stałe) nie ma konkretnych wymogów co do wielkości kotłowni. Należy jednak zapoznać się z wytycznymi producenta dotyczącymi minimalnej wymaganej powierzchni zapewniającej komfort oraz bezpieczeństwo obsługi i lokalizacji danego typu pieca. Należy też zaplanować miejsce na skład opału, co w tym projekcie może być kłopotliwe. Można się pokusić o częściową zabudowę podcienia na wejściu do budynku w celu powiększenia pomieszczenia gospodarczego, oraz o doprojektowanie mu wejścia z zewnątrz. Pozdrawiam Cytuj
Gość Rafał Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Napisano 3 Grudzień 2014 Witam jestem zainteresowany projektem,lecz martwi mnie mała powierzchnia niektórych pomieszczeń np łazienki, pomieszczenia gospodarczego. Czy istnieje możliwość poszerzenia domu w granicach jednego metra po szerokości i długości ? W wyniku czego powiększyły by się pomieszczenia w domu pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Napisano 4 Grudzień 2014 Witam jestem zainteresowany projektem,lecz martwi mnie mała powierzchnia niektórych pomieszczeń np łazienki, pomieszczenia gospodarczego. Czy istnieje możliwość poszerzenia domu w granicach jednego metra po szerokości i długości ? W wyniku czego powiększyły by się pomieszczenia w domu pozdrawiam Witam, Istnieje taka możliwość. Tak duże zmiany wiążą się jednak ze znacznymi kosztami za przeprojektowanie. Zmianie będzie musiał ulec cały układ konstrukcyjny budynku. Dlatego korzystniejszy wydaje się wybór projektu o większej powierzchni. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kamil Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Kwiecień 2015 Proszę o informację odnośnie rodzaju konstrukcji dachu jaki jest przewidziany w tym projekcie i jak wygląda docieplenie "góry" ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Kwiecień 2015 Proszę o informację odnośnie rodzaju konstrukcji dachu jaki jest przewidziany w tym projekcie i jak wygląda docieplenie "góry" ? Witam W projekcie przewidziano: Więźba dachowa drewniana o konstrukcji mieszanej; główny szkielet więźby stanowi układ krokwiowo – jętkowy, podparty dodatkowo płatwiami i słupami. Dach docieplony jest wełną mineralną Isover grubości 20cm Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 12 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Lipiec 2015 Witam. Proszę o przesłanie kosztorysu wraz z materiałami na adres setunia@o2.pl. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Lipiec 2015 Witam. Proszę o przesłanie kosztorysu wraz z materiałami na adres setunia@o2.pl. Dziękuję i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość piotr Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Sierpień 2015 Witam Mam pytanie odnośnie rozkładu pomieszczeń. Czy jest możliwy wewnętrzny rozkład pomieszczeń identyczny jak w domu Justynian II mały z poddaszem? Ponieważ zależy mi na osobnym wejściu do pomieszczenia gospodarczego z zewnątrz,a ten projekt jest większy o kilka potrzebnych metrów. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpień 2015 Witam Mam pytanie odnośnie rozkładu pomieszczeń. Czy jest możliwy wewnętrzny rozkład pomieszczeń identyczny jak w domu Justynian II mały z poddaszem? Ponieważ zależy mi na osobnym wejściu do pomieszczenia gospodarczego z zewnątrz,a ten projekt jest większy o kilka potrzebnych metrów. Pozdrawiam Witam, Jest możliwa zmiana lokalizacji pom. gospodarczego i przeniesienie go w miejsce obecnej łazienki. Należałoby w takiej sytuacji przenieść komin, a łazienkę przenieść np. w miejsce obecnej garderoby. Taką zmianę najlepiej wykonac na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Cytuj
Gość Kasia Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 24 Sierpień 2015 Dzień Dobry Bardzo interesuje mnie projekt JUSTYNIAN Natomiast chciałabym w projekcie mieć uwzględnione okna na poddaszu, po obu stronach ( nie chodzi o okna dachowe) oraz ogrzewanie paliwem stałym (nie gazowym) Proszę o informację Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Sierpień 2015 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpień 2015 Dzień Dobry Bardzo interesuje mnie projekt JUSTYNIAN Natomiast chciałabym w projekcie mieć uwzględnione okna na poddaszu, po obu stronach ( nie chodzi o okna dachowe) oraz ogrzewanie paliwem stałym (nie gazowym) Proszę o informację Witam Zaproponowane przez Panią zmiany można nanieść na projekt na etapie jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Nie wymagają one zgody naszej Pracowni. Pozdrawiam Cytuj
Gość gosc Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 26 Wrzesień 2015 Witam Proszę i przesłanie szczegółowo zwymiarowanych rysunków dla domu Justynian Mały II z poddaszem oraz kosztorys wraz z materiałami na adres wujek.jaszek@wp.pl , gdyż chciałbym umieścić kotłownię na paliwo stałe np z tyłu garażu (potrzeba zwiększenia metrażu garażu ). Jak również powiększenie garażu na dwa stanowiska, oraz w toalecie umieścić prysznic. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2015 Witam Proszę i przesłanie szczegółowo zwymiarowanych rysunków dla domu Justynian Mały II z poddaszem oraz kosztorys wraz z materiałami na adres wujek.jaszek@wp.pl , gdyż chciałbym umieścić kotłownię na paliwo stałe np z tyłu garażu (potrzeba zwiększenia metrażu garażu ). Jak również powiększenie garażu na dwa stanowiska, oraz w toalecie umieścić prysznic. Pozdrawiam Witam Projekt Justynian Mały Ii z poddaszem aktualnie jest koncepcją. Oznacza to, że czas oczekiwana na dokumentację do niego wynosi obecnie około 5 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu projektu będą dla niego dostępne szczegółowe rysunki oraz możliwe będzie zlecenie wykonania wycen kosztorysowych. Zaproponowane przez Pana zmiany możliwe będą do wprowadzenia w projekcie na etapie jego adaptacji. Pozdrawiam Cytuj
Gość Justyna Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Październik 2015 Czy pełny kosztorys domu coś kosztuje ? Jeżeli nie to proszę wysłać na adres jeenny@onet.pl Chodzi mi przede wszystkim o projekt Justynian i Flawia Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Październik 2015 Czy pełny kosztorys domu coś kosztuje ? Jeżeli nie to proszę wysłać na adres jeenny@onet.pl Chodzi mi przede wszystkim o projekt Justynian i Flawia Witam Kosztorysy dla naszych projektów są odpłatne: 74zł kosztorys stanu surowego zamkniętego, 305zł kosztorys do stanu wykończonego. Bezpłatnie udostępniamy zestawienia materiałowo/kosztorysowe do stanu surowego zamkniętego dla projektu - materiały te prześle na podany adres mailowy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 12 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Listopad 2015 Chciałabym porównac projekty Justynian i Fabia ( lustrzne odbicia). Czy mogłabym prosic o przesłanie zestawienia materiałów dla obu projektów plus dokładne rysunki z wymiarami? Nie potrafie sie zdecydowac a jest dosyc spora roznica w kalkulacji kosztów miedzy tymi domkami Mail do mnie: agata.twardak@gmail.com. Z góry dziekuję. Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 13 Listopad 2015 Chciałabym porównac projekty Justynian i Fabia ( lustrzne odbicia). Czy mogłabym prosic o przesłanie zestawienia materiałów dla obu projektów plus dokładne rysunki z wymiarami? Nie potrafie sie zdecydowac a jest dosyc spora roznica w kalkulacji kosztów miedzy tymi domkami Mail do mnie: agata.twardak@gmail.com. Z góry dziekuję. Witam, W dniu dzisiejszym prześlę pokazowe materiały dotyczące tych budynków. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Milena Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Grudzień 2015 hej buduje ktoś może już z was taki domek lub podobny ? prosze uprzejmie o znak sygnał na numer telefonu 600985331 Cytuj
Gość Mateusz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 26 Styczeń 2016 Dzień dobry, Czy jest mozliwosc wykorzystania jakoś góry, np montujac schodki w miejscu oznaczonym jako garderoba? Dziekuje, pozdrawiam Mateusz Nikodem nikodem@agh.edu.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Napisano 28 Styczeń 2016 Dzień dobry, Czy jest mozliwosc wykorzystania jakoś góry, np montujac schodki w miejscu oznaczonym jako garderoba? Dziekuje, pozdrawiam Mateusz Nikodem nikodem@agh.edu.pl Dzień dobry, tak, istnieje taka możliwość, na rysunku rzutu parteru zaznaczono ewentualną klatkę schodową w garderobie. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Gość Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Napisano 15 Luty 2016 Witam. Czy istnieje możliwość przesłania rzutów z wymiarami oraz przekroju pionowego budynku z wymiarami? Podaje maila: kokaina69@gmail.com Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi