Dobre Domy Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Witam bardzo zainteresował mnie ten projekt jesli to możliwe to proszę o wysłanie szczegółowych rzutów na adres bolek19873@wp.pl dziękuje i pozdrawiam Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Witam, czy buduje ktoś Aureliusza w Małopolsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin Posted May 26, 2015 Report Share Posted May 26, 2015 Witam,czy mogę prosić o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu na adres:dziki73@poczta.onet.pl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Witam,czy mogę prosić o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu na adres:dziki73@poczta.onet.pl. Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Justyna Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Witam, Bardzo proszę o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu tego domu na adres: j.lewandowska-bratek@o2.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Czy ktoś posiada zdjęcia z budowy tego domu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Witam, Bardzo proszę o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu tego domu na adres: j.lewandowska-bratek@o2.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ewelina Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Witam,czy mogę prosić o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu na adres: ewelka3101@wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Witam,czy mogę prosić o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu na adres: ewelka3101@wp.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radek Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 witam.proszę o kontakt lub zdjecia z wykonania aureliusza 2 w małopolsce zamierzam budować ten domek w andrychowie i chcialbym zobaczyć realizacje- r_drabik@interia.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 www.dobredomy.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin Posted December 30, 2015 Report Share Posted December 30, 2015 Witam. Jestem bardzo zainteresowany zakupem tego projektu ale wacham sie jeszcze pomiedzy tym a Amazonką, czy mogę prosic o przesłanie mi kosztorysu tego domu jak i kosztorysu Amazonki na adres: piasek.marcin@wp.pl Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Witam. Jestem bardzo zainteresowany zakupem tego projektu ale wacham sie jeszcze pomiedzy tym a Amazonką, czy mogę prosic o przesłanie mi kosztorysu tego domu jak i kosztorysu Amazonki na adres: piasek.marcin@wp.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ewaniedo Posted January 21, 2016 Report Share Posted January 21, 2016 Witam, jakiej wysokości jest ścianka kolankowa? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted January 22, 2016 Report Share Posted January 22, 2016 Witam, jakiej wysokości jest ścianka kolankowa? Pozdrawiam Witam Ścianka kolankowa wysoka jest na 74,5cm nad częścią mieszkalną, 54,5cm nad garażem Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ewelina Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Tak,jestem w trakcie budowy. Ja tez jestem w trakcie budowy. Czy mógłby Pan napisac do mnie na adres ewelka3101@wp.pl mam kilka pytań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest drotex Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Czy istnieje możliwość zwiększenia ściany kolankowej oraz czy opłaca się zrobić drugi strop lany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Czy istnieje możliwość zwiększenia ściany kolankowej oraz czy opłaca się zrobić drugi strop lany? Dzień dobry! Oczywiście można wykonać zmianę polegającą na podniesieniu ścianki kolankowej. Może wykonać ją projektant adaptujący projekt do działki. Wykonanie żelbetowej konstrukcji poddasza jest również możliwe ale nie uzasadnione ekonomicznie. Oczywiście użytkowo to dobre rozwiązanie i nic nie stoi na przeszkodzie ale nakłady, jakie trzeba ponieść podważają zasadność żelbetowego poddasza. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Michał Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Witam chciałem orientacyjnie dowiedzieć się o jaki jest metraż ścian zewnętrznych Aureliusza (chciałem orientacyjnie wyliczyć koszt docieplenia styropianem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Witam chciałem orientacyjnie dowiedzieć się o jaki jest metraż ścian zewnętrznych Aureliusza (chciałem orientacyjnie wyliczyć koszt docieplenia styropianem). Witam. Proszę przesłać zapytanie o zestawienie materiałów do stanu surowego oraz zestawienie powierzchni podstawowych przegród budynku na adres info@dobredomy.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Monika Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Witam, Za chwilę startujemy z budową Aureliusza - niestety w naszej okolicy silikaty praktycznie w ogóle nie są używane do budowy domów jednorodzinnych. Kiedy pytamy o nie w składach budowlanych sprzedawcy robią wielkie oczy i pytają czy murujemy stodołę czy duży śmietnik dom z silikatu to dla nich, od jakichś 20 lat, kompletna abstrakcja, głównie za sprawą współczynnika U W związku z powyższym mam 2 pytania: 1. Jakie czynniki wpłynęły na decyzję o tym materiale budowlanym? 2. czy ewentualnie jest możliwość zamiany ścian konstrukcyjnych na gazobeton gr. 24 cm, ale przy zostawieniu silikatów wewnątrz? (akustyka, akumulacja ciepła). Dodam, że na etapie adaptacji doprojektowaliśmy lane skosy Monika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Witam, Za chwilę startujemy z budową Aureliusza - niestety w naszej okolicy silikaty praktycznie w ogóle nie są używane do budowy domów jednorodzinnych. Kiedy pytamy o nie w składach budowlanych sprzedawcy robią wielkie oczy i pytają czy murujemy stodołę czy duży śmietnik dom z silikatu to dla nich, od jakichś 20 lat, kompletna abstrakcja, głównie za sprawą współczynnika U W związku z powyższym mam 2 pytania: 1. Jakie czynniki wpłynęły na decyzję o tym materiale budowlanym? 2. czy ewentualnie jest możliwość zamiany ścian konstrukcyjnych na gazobeton gr. 24 cm, ale przy zostawieniu silikatów wewnątrz? (akustyka, akumulacja ciepła). Dodam, że na etapie adaptacji doprojektowaliśmy lane skosy Monika Witam Bloczki silikatowe są bardzo dobrym materiałem konstrukcyjnym o wysokiej wytrzymałości i trwałości, niskiej nasiąkliwości, niskiej promieniotwórczości oraz bardzo dobrej izolacyjności akustycznej. Izolację termiczną stanowi warstwa styropianu. Bloczki silikatowe są ogólnodostępnym materiałem. Zmianę materiałów budowlanych może wprowadzić architekt na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabriela Posted May 6, 2018 Report Share Posted May 6, 2018 Witam, czy ktoś wybudował ten dom na podkarpaciu lub w małopolsce? Chętnie oglądnęłabym na żywo, pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Aurek Posted May 11, 2018 Report Share Posted May 11, 2018 Witam, czy ktoś wybudował ten dom na podkarpaciu lub w małopolsce? Chętnie oglądnęłabym na żywo, pozdrawiam My jesteśmy w trakcie budowy, w razie czego zapraszamy do woj. świętokrzyskiego (okolice Połańca). e-mail: elektrodom2017@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcelina Posted June 28, 2018 Report Share Posted June 28, 2018 Witam, czy mogę prosić o wysłanie szczegółowych rzutów i kosztorysu tego domu na adres: marcelina.ch@gmail.com ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts