Redaktor Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Listopad 2012 Projekt domu Atreusz II Szczegółowy opis projektu domu Atreusz II znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/atreuszII Link do projektu: Projekt Atreusz II Cytuj
Gość Kazik Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Napisano 22 Marzec 2014 Witam Czy jest możliwość zrobienia podpiwniczenia w tym projekcie? Cytuj
Dobre Domy Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Napisano 24 Marzec 2014 Witam Czy jest możliwość zrobienia podpiwniczenia w tym projekcie? Witam Oczywiście technicznie podpiwniczenie budynku Anteusz II możliwe jest do wykonania. Budynek można podpiwniczyć w ramach jego adaptacji, we współpracy ze swoim architektem. Nie wymaga to zgody naszej Pracowni. W razie szczegółowych pytań proszę o kontakt na adres info@dobredomy.pl - służymy pomocą. Pozdrawiam Cytuj
justyna2821 Napisano 1 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 1 Kwiecień 2014 Ile wynosi wysokość ścianki kolankowej? Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 2 Kwiecień 2014 Ile wynosi wysokość ścianki kolankowej? Witam Ścianka kolankowa nad częścią mieszkalną w domu Atreusz II wynosi 79cm, a nad garażem 88cm. Pozdrawiam Cytuj
Gość Monika Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Napisano 12 Lipiec 2014 Czy ktoś już wybudował ten dom macie jakieś zdjęcia? Cytuj
Gość Łukasz Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 31 Sierpień 2014 Witam:) jestem zainteresowany projektem. jakie sa wymiary garazu? lukasz.stencel89@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Napisano 1 Wrzesień 2014 Witam:) jestem zainteresowany projektem. jakie sa wymiary garazu? lukasz.stencel89@wp.pl Witam W projekcie Atreusz II garaż ma następujące wymiary wewnętrzne: 5,71m x 6,36m. Szczegółowe rysunki podeślę Panu na podany adres mailowy. Pozdrawiam Cytuj
Gość jan Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2014 czy była by możliwość zwiększenia kotłowni aby można tam zainstalowac dodatkowy kocioł na paliwo stałe z podajnikiem oraz zasobnik z pompą ciepła + jakiś składzik na pellet, myślałem o powiekszeniu garazu i powiekszenia także kosztem części dziennej, druga kwestia to wydzielenie małego pomieszczenia na dole z przeznaczeniem na pralnie, kolejna sprawa dołozenie ścianki działowej od kuchni, po prostu ze względu na to że nie chcę raczyc gości zapachami gotowanych dań, jest jeszcze kwestia garaży ponieważ chciałbym je powiększyc także aby możnaq tam było zrobić jakiś mały warsztacik do majsterkowania a przy obecnych wymiarach i dwóch samochodach chyba to niemożliwe, chciałbym także zrobić podwójne bramy garazowe. i najwazniejsza kwestia jak wygladają te zmiany w kwestii finansowej o ile będzie drozszy zakup projektu, jeszcze denod pytanie mi się nasuneło czy z kominka w salonie jest zaprojektowane rozprowadzenie nawiewów do ogrzewania innych pomieszczeń. z góry będę wdzieczny za udzielenie odpowiedzi. Proszę o przesłanie tych danych na adres janpolany@gazeta.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Napisano 13 Październik 2014 czy była by możliwość zwiększenia kotłowni aby można tam zainstalowac dodatkowy kocioł na paliwo stałe z podajnikiem oraz zasobnik z pompą ciepła + jakiś składzik na pellet, myślałem o powiekszeniu garazu i powiekszenia także kosztem części dziennej, druga kwestia to wydzielenie małego pomieszczenia na dole z przeznaczeniem na pralnie, kolejna sprawa dołozenie ścianki działowej od kuchni, po prostu ze względu na to że nie chcę raczyc gości zapachami gotowanych dań , jest jeszcze kwestia garaży ponieważ chciałbym je powiększyc także aby możnaq tam było zrobić jakiś mały warsztacik do majsterkowania a przy obecnych wymiarach i dwóch samochodach chyba to niemożliwe, chciałbym także zrobić podwójne bramy garazowe. i najwazniejsza kwestia jak wygladają te zmiany w kwestii finansowej o ile będzie drozszy zakup projektu, jeszcze denod pytanie mi się nasuneło czy z kominka w salonie jest zaprojektowane rozprowadzenie nawiewów do ogrzewania innych pomieszczeń. z góry będę wdzieczny za udzielenie odpowiedzi. Proszę o przesłanie tych danych na adres janpolany@gazeta.pl Witam W dniu jutrzejszym otrzyma Pan odpowiedź na podany adres mailowy. Pozdrawiam Cytuj
Gość Agnieszka Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Kwiecień 2015 Witam! Mam pytanie czy w pomieszczeniu nad garażem można wstawić okno w ścianę boczną domu i przerobić to pomieszczenie na sypialnie? Czy kotłownia jest przystosowana na paliwo stałe (ekogroszek) a jeśli nie czy można to zmienić? Jesteśmy zainteresowani kupnem tego projektu prosimy o szybki kontakt mail: agadex@op.pl . Dziękujemy. Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Kwiecień 2015 Witam Pomieszczenie nad garażem można zaadaptować na sypialnię, można również zmienić sposób ogrzewania budynku ( w projekcie przewidziano ogrzewanie gazowe). Zmiany te najlepiej nanieść na projekt na etapie jego adaptacji. Pozdrawiam Cytuj
Gość Dorota Napisano 15 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 15 Lipiec 2015 Witam Czy można otrzymać na maila wstępne zestawienie materiałów? dorotka190707@wp.pl Cytuj
Dobre Domy Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Lipiec 2015 Witam Czy można otrzymać na maila wstępne zestawienie materiałów? dorotka190707@wp.pl Witam Materiały prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Piotrek Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Wrzesień 2015 Witam, Mam pytanie jak zmieni się charakterystyka termiczna w przypadku gdy sciana będzie budowana z od zewnątrz: cegła czerwona, styropian 12cm i cegła max od środka? Czy można wtedy będzie ubiegać się o jakieś dowinansowanie na dom energooszczędny? Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Wrzesień 2015 Witam, Mam pytanie jak zmieni się charakterystyka termiczna w przypadku gdy sciana będzie budowana z od zewnątrz: cegła czerwona, styropian 12cm i cegła max od środka? Czy można wtedy będzie ubiegać się o jakieś dowinansowanie na dom energooszczędny? Pozdrawiam. Witam Niestety nasz program do tworzenia charakterystyk na stronie www nie ingeruje w tak znaczący sposób w przegrody budowlane. Można w nim wprowadzać zmiany w zakresie ścian dwuwarstwowych, gdyż takie stosujemy w naszych projektach. Dlatego nie jestem w stanie przeprowadzić takiej analizy. Po zakupie projektu, jeśli Klient będzie nadal zainteresowany takimi wynikami, możemy wykonać tego typu obliczenia. W razie dodatkowych pytań proszę o bezpośredni kontakt z architektami pod adresem info@dobredomy.pl Pozdraiwam Cytuj
Gość Jakub Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Październik 2015 Witam, Jestem zainteresowany tym projektem lub Atreusz mały 2. Jakie są istotne różnice w tych projektach Czy można otrzymać na maila wstępne zestawienie materiałów obu projektów? najs.jakub@gmail.com Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Październik 2015 Witam, Jestem zainteresowany tym projektem lub Atreusz mały 2. Jakie są istotne różnice w tych projektach Czy można otrzymać na maila wstępne zestawienie materiałów obu projektów? najs.jakub@gmail.com Witam Materiały dla obu projektów prześlę w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Mariusz Napisano 7 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 7 Sierpień 2018 Witam, jestem zainteresowany kupnem projektu Atreusz II. Będę bardzo wdzięczny za przesłanie wszelkich darmowych materiałów (włącznie z kosztorysami) dotyczących tego projektu na adres: perfumy11@o2.pl Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 8 Sierpień 2018 22 godziny temu, Gość Mariusz napisał: Witam, jestem zainteresowany kupnem projektu Atreusz II. Będę bardzo wdzięczny za przesłanie wszelkich darmowych materiałów (włącznie z kosztorysami) dotyczących tego projektu na adres: perfumy11@o2.pl Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Cytuj
Gość Aneta Napisano 13 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpień 2018 Witam, jestem zainteresowana tym projektem czy również mogę prosić o wszyskie darmowe materiały dotyczące tego projektu? aneta561@op.pl Pozdrawiam Aneta Cytuj
Dobre Domy Napisano 14 Sierpień 2018 Zgłoszenie Napisano 14 Sierpień 2018 12 godzin temu, Gość Aneta napisał: Witam, jestem zainteresowana tym projektem czy również mogę prosić o wszyskie darmowe materiały dotyczące tego projektu? aneta561@op.pl Pozdrawiam Aneta Dzień dobry, w dniu dzisiejszym otrzyma Pani materiały szczegółowe. Pozdrawiam! Cytuj
Gość Dobre Domy Napisano 8 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Napisano 8 Czerwiec 2021 Wszystkich z Państwa, którzy budują projekt Atreusz lub jeden z jego wariantów zapraszamy do dedykowanej grupy na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/805555100352695 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi