redakcja Napisano 6 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwiec 2012 Projekt domu Artur II Opis projektu: Projekt domu Artur II to idealna propozycja dla osób, które poszukują wygodnego domu z przestronną i otwartą strefą dzienną. Proszę także zwrócić uwagę na spory podcień tarasu, który umożliwi komfortowe korzystanie z niego także w deszczową pogodę. Powierzchnia w projekcie domu Artur II nie przekracza 140m2. Jest to dom z użytkowym poddaszem, przeznaczony dla 4-6-osobowej rodziny. Na parterze znajduje się pokój dzienny z bezpośrednim wyjściem na ogród, kuchnia przestrzennie połączona z jadalnią, łazienka, pokój gościnny/gabinet oraz spiżarnia. Istnieje możliwość wydzielenia w hallu garderoby - na rzucie parteru linia przerywana. Do dwustanowiskowego garażu przylega pomieszczenie gospodarcze. Na poddaszu znajdują się trzy pokoje, łazienka oraz strych, który można zaadaptować na dodatkowy pokój. Projekt dostępny w wersji z garażem jednostanowiskowym - Artur. Projekt może być wykorzystany do zabudowy bliźniaczej. Link do projektu: Projekt Artur II Cytuj
Gość Magda Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Napisano 30 Styczeń 2013 Przepiękny domek i wszystko wskazuje na to, że właśie ten projekt wykupimy. Przeraża mnie tylko koszt jaki pochłonie dach Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Napisano 31 Styczeń 2013 Przepiękny domek i wszystko wskazuje na to, że właśie ten projekt wykupimy. Przeraża mnie tylko koszt jaki pochłonie dach Witam Według przygotowanej przez nas szacunkowej wyceny, koszt konstrukcji i pokrycia dachu dachówką ceramiczną kształtuje się w okolicach 86tys zł netto. Nie jest to mały koszt, ale to właśnie taki dach nadaje uroku temu domkowi. Pozdrawiam Cytuj
Gość Ewelina Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Napisano 28 Grudzień 2013 Witam mam pytanie czy ktoś buduje ten dom w Małopolsce jeżeli tak to mam prośbę mogę prosić o przesłanie zdjęć z realizacji na ewislu@gmail.com z góry bardzo dziękuję . Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Napisano 25 Luty 2014 Jaka jest powierzchnia całkowita dachu ? Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Luty 2014 Jaka jest powierzchnia całkowita dachu ? Witam Powierzchnia dachu dla domu Artur wynosi 294,6m2 Pozdrawiam Cytuj
Gość Aga Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Napisano 12 Marzec 2014 Czy ktoś jest w trakcie budowy bądź wybudował ten dom? Jak jest z zagospodarowaniem pomieszczeń na górze (skosy)? Proszę o zdjęcia wizualizacji tego domku. Cytuj
Gość Justyna Napisano 28 Maj 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Maj 2014 Bardzo piękny domek. Prawdopodobnie my również zdecydujemy się na kupno tego projektu . Jednak kilka wzmianek chciałabym m.in . łazienka( toaleta ,prysznic i zlew) na dole ,aby była z oknem może w miejscu spiżarni. Wejściowe drzwi z dwoma skrzydłami. I zamiast pokoju obok kuchni( biuro), zrobić wieksza kuchnię z wysepką na środku z wysokimi krzesłami. Będziemy musieli podpiwniczyć pod częścią mieszkalną ,myśle iż w garażu będzie wejście do piwnicy( gdyż tam chcemy kotłownie i miejsce na np. Meble ogrodowe itp. ) Na górze w łazience dołożyć prysznic, ale tam w w kącie da się zrobić, odbierajac część szafie pokojowi obok. Strych myślałam podzielić na poł i w jednej części będzie pralnia w drugiej zaś miejsce do zabaw dla dzieci.Tylko żeby nie było tak ,ze np.żeby iść do pralni nie przechodzić przez pokoj.Tylko całkiem osobne wejścia.Marzy mi się szafa w ścianie w holu na gòrze ,ale to raczej nie możliwe.I ostatnia moja propozycja to sypialnia , zwiększyć garderobę i w niej dodatkowo okno dachowe ,a łòżko przenieść na lewą stronę pokoju. Widzialam mnóstwo projektów jak nie za duży to za mały i rozmieszczenia nie takie. Ten projekt najbardziej przypadł nam do gustu . Jeśli proponowane wzmianki nie będą zbyt wielkim kosztem to już w najbliższe wakacje zdecydujemy się właśnie na niego:) Cytuj
Gość student Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Napisano 28 Sierpień 2014 ja jestem w trakcie budowy tego domu i zmiany pewne zaistniały. 1. powiększyliśmy kuchnie bo jest troszkę za mala ( ściankę działowa przesunęliśmy o 50 cm kosztem pokoju na dole ) 2. osunęliśmy schowek na dole by powiększyć pokój i wiatrołap ( po połowie na pomieszczenia w rezultacie wnęka na szafę w pokoju i w wiatrołap_ 3 zmiany w łazience na dole drzwi na środku łazienki po lewej kabina na wprost umywalka po prawej wc + schowek pod schodami _ 4 podnieśliśmy ściankę kolankowa w rezultacie jest 110 cm do krokwi odpowiedni pokoje maja sypialnia 26m2 pokój 1 21.5 pokój 2 20,5 łazienka 15 i pokój na garażem 44 5.kotłownia do końca pociągniętą ( plany by zrobić aneks kuchenny z pralka ) 6 w sypialni wstawione okno dachowe jak (w łazience) i wydzielona przestrzeń na garderobę z oknem 7 w garażu kanał i mala piwnica powierzchnia domu urosła do 250 m2 z garażem Cytuj
Gość Adam Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Listopad 2014 Witam. Jestem w trakcie wykończenia tego pięknego domu a zdjęcia zamieściłem na "domnaskrajupuszczy.mojabudowa.pl" więc warto zobaczyć. Pozdrawiam. Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 17 Listopad 2014 Witam. Jestem w trakcie wykończenia tego pięknego domu a zdjęcia zamieściłem na "domnaskrajupuszczy.mojabudowa.pl" więc warto zobaczyć. Pozdrawiam. Witam Prosimy o umieszczenie kilku fotek również na naszym forum. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Listopad 2014 Witam W imieniu jednego z naszych Inwestorów, Pana Adama, wrzucam kilka fotek przepięknie wykończonego Artura II. Dziękujemy za przesłanie zdjęć. Cytuj
Gość Wojtek Napisano 14 Luty 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Luty 2015 ja jestem w trakcie budowy tego domu i zmiany pewne zaistniały. 1. powiększyliśmy kuchnie bo jest troszkę za mala ( ściankę działowa przesunęliśmy o 50 cm kosztem pokoju na dole ) 2. osunęliśmy schowek na dole by powiększyć pokój i wiatrołap ( po połowie na pomieszczenia w rezultacie wnęka na szafę w pokoju i w wiatrołap_ 3 zmiany w łazience na dole drzwi na środku łazienki po lewej kabina na wprost umywalka po prawej wc + schowek pod schodami _ 4 podnieśliśmy ściankę kolankowa w rezultacie jest 110 cm do krokwi odpowiedni pokoje maja sypialnia 26m2 pokój 1 21.5 pokój 2 20,5 łazienka 15 i pokój na garażem 44 5.kotłownia do końca pociągniętą ( plany by zrobić aneks kuchenny z pralka ) 6 w sypialni wstawione okno dachowe jak (w łazience) i wydzielona przestrzeń na garderobę z oknem 7 w garażu kanał i mala piwnica powierzchnia domu urosła do 250 m2 z garażem Witam. Czy byłaby możliwość zobaczenia zdjęć Pana domu (zewnątrz) chodzi o to jak wygląda dom po podniesieniu ścianki kolankowej? Cytuj
Gość Gość Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2015 ja jestem w trakcie budowy tego domu i zmiany pewne zaistniały. 1. powiększyliśmy kuchnie bo jest troszkę za mala ( ściankę działowa przesunęliśmy o 50 cm kosztem pokoju na dole ) 2. osunęliśmy schowek na dole by powiększyć pokój i wiatrołap ( po połowie na pomieszczenia w rezultacie wnęka na szafę w pokoju i w wiatrołap_ 3 zmiany w łazience na dole drzwi na środku łazienki po lewej kabina na wprost umywalka po prawej wc + schowek pod schodami _ 4 podnieśliśmy ściankę kolankowa w rezultacie jest 110 cm do krokwi odpowiedni pokoje maja sypialnia 26m2 pokój 1 21.5 pokój 2 20,5 łazienka 15 i pokój na garażem 44 5.kotłownia do końca pociągniętą ( plany by zrobić aneks kuchenny z pralka ) 6 w sypialni wstawione okno dachowe jak (w łazience) i wydzielona przestrzeń na garderobę z oknem 7 w garażu kanał i mala piwnica powierzchnia domu urosła do 250 m2 z garażem Witam. Czy byłaby możliwość zobaczenia zdjęć Pana domu (zewnątrz) chodzi o to jak wygląda dom po podniesieniu ścianki kolankowej? http://www.domartur2.mojabudowa.pl/ kilka zdjęć sorry ze tak późno ale dawno tu nie zaglądałem Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Kwiecień 2015 Jaka jest powierzchnia poddasza przeznaczona do ocieplenia wełną mineralną? Oczywiście wliczając w to również powierzchnię nad strychem. Cytuj
Dobre Domy Napisano 21 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Kwiecień 2015 Jaka jest powierzchnia poddasza przeznaczona do ocieplenia wełną mineralną? Oczywiście wliczając w to również powierzchnię nad strychem. Witam Ta powierzchnia wynosi około 170m2. Dach jest złożony więc różnice w rzeczywistości mogą być znaczne. Pozdrawiam Cytuj
Gość Adam Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Listopad 2015 Witam! Proszę o przesłanie fotek z realizacji budowy tego domu /zwłaszcza fotki z wnętrza/ na adres adaroh@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj
Gość Sylwia Napisano 1 Lipiec 2016 Zgłoszenie Napisano 1 Lipiec 2016 Witam! Zdecydowaliśmy się z mężem na ten projekt, prosiłabym bardzo o przesłanie zdjęć z realizacji, wnętrza, oraz o opinię jak się Wam mieszka i co można zmienić mój adres sylwka2704@wp.pl pozdrawiam Cytuj
Gość Wiola Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Napisano 3 Grudzień 2016 Witam. Czy ktoś budował ten domek w mazowieckim kolo Radomia. Kontakt bieniek1993@wp.pl Pozdrawiam Wiola Cytuj
Gość Sara Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Styczeń 2017 Przepiękny dom, jestem na etapie meblowania.Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian oprocz zmainy wielkosci okien i drzwi wejsciowych i całe szczescie uważam że zupełnie nie ma takiej potrzeby.Jedna uwaga do najtańszych nie należy koszty generuje dodatkowo kostka brukowa oraz tarasy.Mój wygląda jak z bajki. Cytuj
Dobre Domy Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Napisano 1 Luty 2017 Przepiękny dom, jestem na etapie meblowania.Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian oprocz zmainy wielkosci okien i drzwi wejsciowych i całe szczescie uważam że zupełnie nie ma takiej potrzeby.Jedna uwaga do najtańszych nie należy koszty generuje dodatkowo kostka brukowa oraz tarasy.Mój wygląda jak z bajki. Witam Prosimy więc o kilka zdjęć na forum - chętnie zobaczymy Państwa dzieło Pozdrawiam Cytuj
Gość Wioletta Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 3 Styczeń 2019 Witam czy ktos buduje ten dom w małopolsce? Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Napisano 4 Styczeń 2019 14 godzin temu, Gość Wioletta napisał: Witam czy ktos buduje ten dom w małopolsce? Dzień dobry, nie mamy informacji na temat tego gdzie inwestorzy budują nasze domy. Może któryś z budujących odezwie się do Pana za pomocą forum. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Bernadeta Napisano 20 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 20 Marzec 2019 Przepiękny dom, jestem na etapie meblowania.Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian oprocz zmainy wielkosci okien i drzwi wejsciowych i całe szczescie uważam że zupełnie nie ma takiej potrzeby.Jedna uwaga do najtańszych nie należy koszty generuje dodatkowo kostka brukowa oraz tarasy.Mój wygląda jak z bajki. Witam Prosimy więc o kilka zdjęć na forum - chętnie zobaczymy Państwa dzieło Pozdrawiam Mozna prosic zdjecia na maila?? My budujemy tez ten sam domek na podkarpaciu. Moj mail bernadkam@gmail.com Cytuj
Gość Bernadkam Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Napisano 27 Czerwiec 2019 14 godzin temu, Gość Wioletta napisał: Witam czy ktos buduje ten dom w małopolsce? Dzień dobry, nie mamy informacji na temat tego gdzie inwestorzy budują nasze domy. Może któryś z budujących odezwie się do Pana za pomocą forum. Pozdrawiam. Budujemy w Rzeszowie Podkarpackie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi