redakcja Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2010 Projekt Ambrozja I Szczegółowy opis projektu domu Ambrozja I znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/ambrozjaI Link do projektu: Projekt Ambrozja I Link do zdjęć z realizacji: Realizacje Arkadia Link do obrotu 3D: Obrót 3D Cytuj
Gość Drake Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2010 "Zapomniano" dodać, że strop w tym domku to nie tylko gęstożebrowe rozwiązanie, a system mieszany: nad częścią salonu, gabinetem i garażem mamy gęstożebrowy, nad resztą (kuchnia, wykusz, wiatrołap, łazienka i pom. gospodarcze) mamy strop monolityczny. Cytuj
Dobre Domy Napisano 12 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 12 Marzec 2010 Opisy opracowywane są na podstawie koncepcji projektów. W projekcie Ambrozja I założyliśmy na wstępie strop gęstożebrowy. W trakcie opracowywania projektu nasz konstruktor zaprojektował część stropu jako żelbetowy. Wybrany układ konstrukcyjny jest najbadziej optymalnym rozwiązaniem zarówno pod względem konstrukcyjnym, jak i ekonomicznym. Cytuj
Gość sayrinam Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Marzec 2010 Witam, Proszę o informację czy wymiary pomieszczeń (chodzi o poddasze) są "po podłodze" czy też pomniejszone o metry niemożliwe do wykorzystania. Mam na myśli projekt Ambrozja II. Czy w tym projekcie możliwe jest zrobienie tarasu od strony ogrodowej a nie jak jest w projekcie na ścianie bocznej? (Co z rynnami?) Pozdrawiam S. Cytuj
Gość Drake Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Marzec 2010 Opisy opracowywane są na podstawie koncepcji projektów. W projekcie Ambrozja I założyliśmy na wstępie strop gęstożebrowy. W trakcie opracowywania projektu nasz konstruktor zaprojektował część stropu jako żelbetowy. Wybrany układ konstrukcyjny jest najbadziej optymalnym rozwiązaniem zarówno pod względem konstrukcyjnym, jak i ekonomicznym. Dlaczego w takim razie nie zaprojektowano tego "optymalnego" rozwiązania dla całego budynku? Byłoby jeszcze "optymalniej konstrukcyjnie, jak i ekonomicznie". Dodatkowo nie raziłaby różnica poziomów sufitów pomiędzy różnymi rodzajami stropu. Uważam, że rozwiązanie to wprowadzono z innych powodów, które to jednak pozwolę sobie przemilczeć. Myślę również, że opisy powinny być tworzone na podstawie finalnej wersji projektu, a nie jednej z jego koncepcji. Ja ten projekt już zakupiłem, ale cieszyłbym się bardziej, gdyby te dane zostały wymienione w opisie - chyba bardziej uczciwe zachowanie względem potencjalnego klienta. Pozdrawiam Cytuj
Gość marcin Napisano 7 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 7 Kwiecień 2010 Witam, Proszę o informację czy wymiary pomieszczeń (chodzi o poddasze) są "po podłodze" czy też pomniejszone o metry niemożliwe do wykorzystania. Mam na myśli projekt Ambrozja II. Czy w tym projekcie możliwe jest zrobienie tarasu od strony ogrodowej a nie jak jest w projekcie na ścianie bocznej? (Co z rynnami?) Pozdrawiam S. Cytuj
Dobre Domy Napisano 8 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 8 Kwiecień 2010 Witam, Powierzchnie użytkowe pomieszczeń na poddaszu w naszych projektach liczone są od wysokości użytkowej 1,9m. Powierzchnie po podłodze pomieszczeń na poddaszu w projekcie Ambrozja II wynoszą: 2/1 Korytarz - 6,4m2, 2/2 Sypialnia - 19,1m2, 2/3 Sypialnia - 20,5m2, 2/4 Sypialnia - 21,5m2, 2/5 Łazienka - 11,6m2, 2/6 Strych - 36,5m2(w Ambrozji I - 21,3m2). Odnośnie przeprojektowania podcienia przy tarasie oraz tarasu to istnieje taka możliwość w ramach adaptacji projektu. Zmiany te nie powinny kolidować z układem rynien. Prace projektowe może Pan zlecić swojemu architektowi adaptującemu lub może naszej Pracowni. Jeśli będzie Pan zainteresowany skorzystaniem z usług naszej Pracowni proszę o kontakt na adres mailowy: info@dobredomy.pl. Pozdrawiam Cytuj
Gość ania Napisano 21 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 21 Wrzesień 2010 Witam. Proszę o informacje ceny okien w ambrozji I?Czy konieczne są dwa wyjscia na taras? Cytuj
Gość marylka Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 26 Wrzesień 2010 witam pytanie do redakcji dobre domy czy mozna zlikwidowac wyjscie na ogrod ze sciany bocznej i zamurowac ten rog ? jaki bylby koszt naniesienia takiej poprawki do projektu ? pozdrawiam Marylka Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 30 Wrzesień 2010 witam pytanie do redakcji dobre domy czy mozna zlikwidowac wyjscie na ogrod ze sciany bocznej i zamurowac ten rog ? jaki bylby koszt naniesienia takiej poprawki do projektu ? pozdrawiam Marylka Witam, Istnieje możliwość naniesienia interesującej Panią zmiany w ramach adaptacji projektu. Zmiany może nanieść architekt adaptujący lub może Pani zlecić naszej pracowni. W przypadku zainteresowania możliwością skorzystania z naszych usług proszę o kontakt na adres mailowy: info@dobredomy.pl Pozdrawiam Cytuj
Gość ulka Napisano 24 Październik 2010 Zgłoszenie Napisano 24 Październik 2010 Witam czy ma ktoś zbudowany dom ambrozje to prosze o zdjecia. Ja jestem w trakcie zamawiania projektu i zastanawiam sie nad małymi zmianami aby zlikwidowac jedno wyjscie na taras i zlikwidować spiżarnie. pozdrawiam Ulka Cytuj
Gość as Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Napisano 22 Listopad 2010 Witam czy ma ktoś zbudowany dom ambrozje to prosze o zdjecia. Ja jestem w trakcie zamawiania projektu i zastanawiam sie nad małymi zmianami aby zlikwidowac jedno wyjscie na taras i zlikwidować spiżarnie. pozdrawiam Ulka Zakupiłam ten projekt i sporo kosztowało mnie dostosowanie go do tego co chcę miec. Napisz e-maila na mój adres simbakot@o2.pl to napiszę ci co zmieniłam (spędziłam dłuuuugie godziny, ale miałam możliwośc obejrzec ten dom w stanie surowym od wewnątrz wybudowany bez przeróbek, więc mogę ci troszkę doradzic) Cytuj
Gość Dotka Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 1 Styczeń 2011 Piękny dom. Może nie do końca spełnia moje oczekiwania co do funkcjonalności, ale po małych przeróbkach - cudo!!! Cytuj
Gość dominik Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 14 Styczeń 2011 witam interesuje mnie ile potrzebuje metrow2 cegły na sciany zewnetrzne 0 grubosci 36cm Cytuj
Dobre Domy Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 17 Styczeń 2011 witam interesuje mnie ile potrzebuje metrow2 cegły na sciany zewnetrzne 0 grubosci 36cm Witam, W projekcie Ambrozja I ściany zaprojektowano z Ytonga, o grubości 36,5cm. Powierzchnia ścian zewnętrznych wynosi 151,7 m2. Pozdrawiam Cytuj
Gość dominik Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Styczeń 2011 Dlaczego w takim razie nie zaprojektowano tego "optymalnego" rozwiązania dla całego budynku? Byłoby jeszcze "optymalniej konstrukcyjnie, jak i ekonomicznie". Dodatkowo nie raziłaby różnica poziomów sufitów pomiędzy różnymi rodzajami stropu. Uważam, że rozwiązanie to wprowadzono z innych powodów, które to jednak pozwolę sobie przemilczeć. Myślę również, że opisy powinny być tworzone na podstawie finalnej wersji projektu, a nie jednej z jego koncepcji. Ja ten projekt już zakupiłem, ale cieszyłbym się bardziej, gdyby te dane zostały wymienione w opisie - chyba bardziej uczciwe zachowanie względem potencjalnego klienta. Pozdrawiam Cytuj
sister_2 Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Styczeń 2011 Witam, Zamierzam zamówić projekt Ambrozja I. Czy mają Państwo jakieś sugestie co do zmian w projekcie? Będę wdzięczna za wszelkie opinie. 1 Cytuj
Gość monika Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2011 witam ja juz kupilam ten projekt i bardzo mi sie podoba ten dom tylko prosze mi napisac czy mozna zmienic strop tylko na monolityczny czy sa jakies przeciwskazania ? prosze o odpowiedz Cytuj
Dobre Domy Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 4 Luty 2011 witam ja juz kupilam ten projekt i bardzo mi sie podoba ten dom tylko prosze mi napisac czy mozna zmienic strop tylko na monolityczny czy sa jakies przeciwskazania ? prosze o odpowiedz Witam, Istnieje możliwość przeprojektowania stropu na żelbetowy w ramach adaptacji projektu. Zmianę powinien nanieść architekt adaptujący. Z nim ustala Pani szczegóły wprowadzenia zmian, ich koszt oraz czas trwania adaptacji. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj
Gość monika Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 5 Luty 2011 witam jakie zmiany w projekcie moze dokonac kierownik budowy? Cytuj
Dobre Domy Napisano 7 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 7 Luty 2011 witam jakie zmiany w projekcie moze dokonac kierownik budowy? Witam,Najkorzystniej będzie, jeśli wszystkie zmiany w projekcie zostaną naniesione przez architekta adaptującego w ramach adaptacji projektu. W trakcie budowy wprowadzanie zmian należy konsultować z architektem, który powinien opracować projekt zamienny. Pozdrawiam Cytuj
Gość Artur Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 7 Marzec 2011 Witam,Poszukuję osób w mazowieckim lub sąsiednich województwach, którzy wybudowali dom Ambrozja. Z chęcią zobaczyłbym gotowy już dom. Myślę, że to by mnie definitywnie przekonało do kupna tego własnie projektu. Byłbym bardzo wdzięczny za możliwość obejrzenia na żywo tego pięknego domu.Pozdrawiam Arturlaszu@wp.pl Cytuj
Gość Dominik Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 23 Marzec 2011 Witam.Czy ma ktoś gotowy dom Ambrozja lub buduje w województwie kujawsko-pomorskim?I ile wyszedł koszt budowy domu używając innych materiały?pozdrawiam Cytuj
Gość Gość Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Napisano 29 Marzec 2011 Do odsprzedania projekt Ambrozja I www.allegro.pl/show_item.php?item=1524815251 Cytuj
Gość Marcin Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Napisano 15 Maj 2011 Witam! Czy mógłbym zobaczyć gdzie ten dom w województwie mazowieckim lub warmińsko-mazurskim. Pozdrawiam Marcin szafran1@wp.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi