redakcja Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 1 Marzec 2010 Projekt domu Andromeda I Szczegółowy opis projektu domu Andromeda I znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/andromedaI Link do projektu: Projekt Andromeda I Link do zdjęć z realizacji: Realizacje AndromedaI Link do obrotu 3D: Obrót 3D Cytuj
Gość Gość Napisano 1 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 1 Marzec 2010 Dom jest śliczny właśnie jestem na etapie jego budowy ale w tej realizacji, którą ti pokazano zepsuto cały urok tego domu podnosząc sciany kolankowe a nie wydłuzając dachu. W projekcie jest wszystko proporcjonalne a w realizacji wyglada jakby dach był za mały. Cytuj
Gość Greg Napisano 3 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 3 Marzec 2010 Dom jest śliczny właśnie jestem na etapie jego budowy ale w tej realizacji, którą ti pokazano zepsuto cały urok tego domu podnosząc sciany kolankowe a nie wydłuzając dachu. W projekcie jest wszystko proporcjonalne a w realizacji wyglada jakby dach był za mały. Niestety, jest to kompromis pomiedzy wartosciami uzytkowymi a wizualnymi. Gdyby nie podniesiono sciany kolankowej, pokojena poddaszu nie bylyby za bardzo ustawne, sporo miejsca byloby nie zagospodarowane przez brak mozliwosci postawienia mebli pod skosem. Dach w wersji oryginalnej i tak wystaje sporo poza obrys budynku, jego przedluzenie po podniesieniu scianki kolankowej mozna zrobic, ale tylko w pewnym zakresie, gdyz krokwie nie wytrzymalyby obciazenia bez dodatkowych podpor. W/g moich obliczen przy podniesieniu scianki o 2 pustaki i chcac zachowac pierwotna linie dachu, trzeba by przedluzyc dach tworzac "okap" odstajacy od zewnetrznej sciany o prawie 2 metry. Cytuj
Gość Gość Napisano 16 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Marzec 2010 Witam,wykańczam andromedę, ogólnie można w planie zrobic kilkanaście korzystnych moim zdaniem poprawek i fajny dom będzie -osobom myślącym o andromedzie mogę podpowiedzieć parę rzeczy- jarekon@op.pl (buduję pod Wyszkowem / mazowieckie ) Cytuj
Gość Mancia Napisano 30 Marzec 2010 Zgłoszenie Napisano 30 Marzec 2010 Hey pozdrawiam ja z mężem budujemy andromede II widze ze w powyższych fotkach, że ktoś sie porwał na podniesienie ścian kolankowych my się cieszymy ze tego nie zrobiliśmy bo efekt jest kiepski dach źle wyciągniety wygląda ja zamały kapelusz:( My zostaliśmy przy orginale i jest super pozdrawiam Cytuj
Gość zen Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 10 Kwiecień 2010 Hey pozdrawiam ja z mężem budujemy andromede II widze ze w powyższych fotkach, że ktoś sie porwał na podniesienie ścian kolankowych my się cieszymy ze tego nie zrobiliśmy bo efekt jest kiepski dach źle wyciągniety wygląda ja zamały kapelusz:( My zostaliśmy przy orginale i jest super pozdrawiam Witam!Mieszkamy w Andromedzie od 2006 r. Podnieśliśmy ściany kolankowe, przez to zyskaliśmy dość dużo przestrzeni użytkowej na górnej kondygnacji. Dach wykonany wg projektu nie straszy. Jest harmonijny. Uważam, że nie wykorzystaliście Państwo możliwości podniesienia ścian kolankowych. Jak poradziliście sobie z wewnętrzną kolumną? Zen Cytuj
Gość Mancia Napisano 15 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Kwiecień 2010 Witam! Mieszkamy w Andromedzie od 2006 r. Podnieśliśmy ściany kolankowe, przez to zyskaliśmy dość dużo przestrzeni użytkowej na górnej kondygnacji. Dach wykonany wg projektu nie straszy. Jest harmonijny. Uważam, że nie wykorzystaliście Państwo możliwości podniesienia ścian kolankowych. Jak poradziliście sobie z wewnętrzną kolumną? Zen Witam Niewiem co Pan ma na myśli pisząc o wewnętrznej kolumnie??? Myśle ze na nas dwoje jest dość miejsca bez podnoszenia ścian kolankowych, poza tym jezeli już to Państwo podnieśli te ścianki to trzeba było zmienić kąt nachylenia dachu wtedy byłoby dużo lepiej i okap nie bylby taki szeroki. pozdrawiam Cytuj
Gość przemek Napisano 17 Maj 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Maj 2010 Hey pozdrawiam ja z mężem budujemy andromede II widze ze w powyższych fotkach, że ktoś sie porwał na podniesienie ścian kolankowych my się cieszymy ze tego nie zrobiliśmy bo efekt jest kiepski dach źle wyciągniety wygląda ja zamały kapelusz:( My zostaliśmy przy orginale i jest super pozdrawiam mam pytanie znacie już koszt budowy i z czego budujecie ścciany Cytuj
Gość emilia Napisano 17 Maj 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Maj 2010 Witam,wykańczam andromedę, ogólnie można w planie zrobic kilkanaście korzystnych moim zdaniem poprawek i fajny dom będzie -osobom myślącym o andromedzie mogę podpowiedzieć parę rzeczy- jarekon@op.pl (buduję pod Wyszkowem / mazowieckie ) Cytuj
Gość ania Napisano 29 Lipiec 2010 Zgłoszenie Napisano 29 Lipiec 2010 Dom jest piękny , dosłownie pielgrzymki przychodzą go oglądać , cieszy mnie to Cytuj
Dobre Domy Napisano 29 Lipiec 2010 Zgłoszenie Napisano 29 Lipiec 2010 Dom jest piękny , dosłownie pielgrzymki przychodzą go oglądać , cieszy mnie to Witam,W takim razie zapraszam do umieszczenia zdjęć z realizacji projektu na naszej stronie. Sądzę, że tutaj także znajdzie się spore grono zainteresowanych osób . Pozdrawiam Cytuj
Gość Piotr Napisano 5 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 5 Sierpień 2010 Witam,wykańczam andromedę, ogólnie można w planie zrobic kilkanaście korzystnych moim zdaniem poprawek i fajny dom będzie -osobom myślącym o andromedzie mogę podpowiedzieć parę rzeczy- jarekon@op.pl (buduję pod Wyszkowem / mazowieckie ) Czesc. Jestem wlasnie w trakcie budowy i chetnie poslucham dobrych rad.Pozdrawiam Piotrek Cytuj
Gość Przemo Napisano 9 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpień 2010 My również budujemy Andromedę I. Nie podnieśliśmy ścian kolankowych, wszystko jak w projekcie. No może oprócz kształtu tarasu (zrobony na całą tylna część domu) oraz zamiast potójnego okna w pokoju dziennym jest witryna. Kto przyjdzie i zobaczy jest zachwycony proporcjami funkcjonalnością i ogólnym wrażeniem domu. pozdrawiam, przemo Cytuj
Redaktor Napisano 10 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 10 Sierpień 2010 My również budujemy Andromedę I. Nie podnieśliśmy ścian kolankowych, wszystko jak w projekcie. No może oprócz kształtu tarasu (zrobony na całą tylna część domu) oraz zamiast potójnego okna w pokoju dziennym jest witryna. Kto przyjdzie i zobaczy jest zachwycony proporcjami funkcjonalnością i ogólnym wrażeniem domu. pozdrawiam, przemo Zapraszamy do umieszczeni zdjęć domku - na pewno pomoże to innym użytkownikom w podjęciu decyzji o wyborze projektu. Prosimy również o nadesłanie do nas zdjęć, abyśmy mogli umieścić je na naszej stronie internetowej, wykorzystać np. w katalogu. Zachęcamy by wzięli Państwo udział w organizowanym przez nas konkursie - szczegóły pod adresem https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Cytuj
Gość Przemo Napisano 18 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 18 Sierpień 2010 Witam, zamieszczam zdjęcia naszej Andromedy. jest w trakcie ocieplania wiec moze nie wygląda dobrze a jak skonczymy ocieplanie i tynki zewnętrzne zamieszcze fotki. pozdrawiam przemo Cytuj
Gość Przemo Napisano 18 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 18 Sierpień 2010 jeszcze jedno zdjęcie Cytuj
Gość zolszowy@wp.pl Napisano 25 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpień 2010 Witamczy projekt określa zapotrzebowanie budynku w ciepło tzw.: Qc.o.?Będę wdzięczny za informację. Cytuj
Dobre Domy Napisano 25 Sierpień 2010 Zgłoszenie Napisano 25 Sierpień 2010 jeszcze jedno zdjęcie Witam,Zachęcam do wzięcia udziału w konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Grzegorz Napisano 2 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 2 Wrzesień 2010 Na forum Muratora jest b. duży wątek na temat budowy Andromedy www.forum.muratordom.pl/showthread.php?22032-ANDROMEDA-Szukam-właścicieli-domu-opartym-na-tym-projekcie"]forum Muratora- Andromeda a to jest link do mojego albumu z budowy www.picasaweb.google.pl/Budowa.Andromedy"]Album budowy Mieszkamy od roku, jest super. Pozdrawiam Cytuj
Dobre Domy Napisano 2 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 2 Wrzesień 2010 Na forum Muratora jest b. duży wątek na temat budowy Andromedy www.forum.muratordom.pl/showthread.php?22032-ANDROMEDA-Szukam-właścicieli-domu-opartym-na-tym-projekcie"]forum Muratora- Andromeda a to jest link do mojego albumu z budowy www.picasaweb.google.pl/Budowa.Andromedy"]Album budowy Mieszkamy od roku, jest super. Pozdrawiam Witam, Zachęcam Pana do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym. Szczegóły na stronie https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Przemo Napisano 8 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Napisano 8 Wrzesień 2010 Witam, Właśnie kończymy ocieplanie i tynkowanie. Zgdonie z obietnicą kilka fotek. Jeśli macie jakieś pytania to odpowiem na nie na forum. Pozdrawiam przemo Cytuj
Gość wojciech Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Styczeń 2011 witam. Mam zamiar zacząć budowę od wiosny i tak realnie patrząc jaki jest koszt postawienia tego domu pod klucz. Może ktoś zdradzi kwotę uwzględniając asortyment, z którego został postawiony Cytuj
Gość Przemo Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 15 Luty 2011 Witam, Mi udało się zamknąć w kwocie 400 tyś. ściany fundamentowe - bloczek betonowy ściany dół - silka 25 cm ściany góra - ytong 25 cm ściany dzialowe - ytong 12 cm ocieplenie - 15 cm styropianu, tynk silikonowy konstrukcja dachu - drewno wg projektu, dachówka cementowa, ocieplenie 25 cm wełny isorock podłoga na gruncie - 15 cm styropianu FS100, reszta wg normy tynki wew. gipsowe + gładz szpachlowa ogrzewanie podłogowe na całym dole plus łazienka na górze, góra grzejniki, rekuperator, układ solarny, odkurzacz centralny, piec na paliwo stałe, oczyszczalnia przydomowa podłogi dól 100m2 gresu szkliwionego, panele podłogowe reszta podłogi góra - deska sosnowa na legarach to tak w telegraficznym skrócie jak coś więcej daj znać Cytuj
Gość Przemo Napisano 15 Luty 2011 Zgłoszenie Napisano 15 Luty 2011 P.S. Do skończenia na 100% brakuje jeszcze schodów wewnątrz i dokończenia tarasu ale to zostawiamy na wiosnę (kaska na lokacie do maja leży odłożona). W tej kwocie jest też: cześciowe umeblowanie (kuchnia) ogrodzenie działki (300 mb siatki) kompletny biały montaż przyłącza wszelkiej maści:) Generalnie już mieszkamy i jesteśmy bardzo zadowoleni choć trochę trudno było się przyzwyczaić do przestrzeni:) Cytuj
Gość Gość Napisano 27 Maj 2011 Zgłoszenie Napisano 27 Maj 2011 Witam, szukam wybudowanego domu Andromeda I lub II w woj. dolnośląskim. Byłbym bardzo wdzięczny za możliwość obejrzenia domu. Pozdrawiam wszakiel@wp.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi