aleksswieca Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Napisano 5 Wrzesień 2018 Hej, mam pytanie czy ktoś z Was robił wentylację mechaniczną na 100 m 2, w domu drewnianym? Znalazłem jakieś podstawowe informację tu: www.budujzdrewna.pl/forum/viewtopic.php? , jednak nie wiem czy wystarczy opierać się na tego typu artykule? Jak możecie napisać jakie koszty Wam wyszły to byłoby naprawdę super! Cytuj
wrunger Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Napisano 6 Marzec 2019 Podbijam, ktoś posiada na ten temat informacje? jak w ogóle mogłoby to wyglądać w drewnianym domu albo w domu z bali? Cytuj
katiecat Napisano 2 Październik 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Październik 2019 Ja mam drewniany dom z wentylacją mechaniczną. Koszty zależne od sposobu w jakim budujesz dom. Najdroższa jest centrala: około 8000zł, rury itp około 2500 zł i potem robocizna z rozprowadzeniem kanałów. Sam koszt eksploatacji jest pomijalny, wentylatory potrzebują około 20W co przekłada się na koszt kilku-kilkunastu złotych miesięcznie. Cytuj
maideared00 Napisano 12 Grudzień 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Grudzień 2019 A serwisowanie takiej instalacji, to jaki koszt? Cytuj
Kostiel Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Napisano 17 Styczeń 2020 Witam. Jestem przed wyborem sposobu wentylacji w domu oraz do mojego magazynu. Skłaniam się ku wentylacji mechanicznej, lecz po przeczytaniu kilkudziesięciu wątków mam tylko mętlik w głowie. Proszę o opinie TYLKO osób które MAJĄ i UŻYWAJĄ wentylację mechaniczną. Prosił bym o wypisywanie zalet oraz wad swoich instalacji. Jeśli chodzi o wentylację magazynu, to postanowiłem zainwestować w wentylatory promieniowe. Cytuj
maxuld000 Napisano 23 Styczeń 2020 Zgłoszenie Napisano 23 Styczeń 2020 Czyli nikt jeszcze nie serwisował takiej instalacji? W lecie będę u siebie taką instalować i szukam rzetelnych informacji, ale są różne wątki/artykuły i wszędzie co innego piszą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi