aleksswieca Posted September 5, 2018 Report Share Posted September 5, 2018 Hej, mam pytanie czy ktoś z Was robił wentylację mechaniczną na 100 m 2, w domu drewnianym? Znalazłem jakieś podstawowe informację tu: www.budujzdrewna.pl/forum/viewtopic.php? , jednak nie wiem czy wystarczy opierać się na tego typu artykule? Jak możecie napisać jakie koszty Wam wyszły to byłoby naprawdę super! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrunger Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 Podbijam, ktoś posiada na ten temat informacje? jak w ogóle mogłoby to wyglądać w drewnianym domu albo w domu z bali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katiecat Posted October 2, 2019 Report Share Posted October 2, 2019 Ja mam drewniany dom z wentylacją mechaniczną. Koszty zależne od sposobu w jakim budujesz dom. Najdroższa jest centrala: około 8000zł, rury itp około 2500 zł i potem robocizna z rozprowadzeniem kanałów. Sam koszt eksploatacji jest pomijalny, wentylatory potrzebują około 20W co przekłada się na koszt kilku-kilkunastu złotych miesięcznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maideared00 Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 A serwisowanie takiej instalacji, to jaki koszt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostiel Posted January 17, 2020 Report Share Posted January 17, 2020 Witam. Jestem przed wyborem sposobu wentylacji w domu oraz do mojego magazynu. Skłaniam się ku wentylacji mechanicznej, lecz po przeczytaniu kilkudziesięciu wątków mam tylko mętlik w głowie. Proszę o opinie TYLKO osób które MAJĄ i UŻYWAJĄ wentylację mechaniczną. Prosił bym o wypisywanie zalet oraz wad swoich instalacji. Jeśli chodzi o wentylację magazynu, to postanowiłem zainwestować w wentylatory promieniowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxuld000 Posted January 23, 2020 Report Share Posted January 23, 2020 Czyli nikt jeszcze nie serwisował takiej instalacji? W lecie będę u siebie taką instalować i szukam rzetelnych informacji, ale są różne wątki/artykuły i wszędzie co innego piszą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts