redakcja Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Napisano 14 Kwiecień 2011 Projekt domu Amfora Szczegółowy opis projektu domu Amfora znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/amfora Link do projektu: Projekt Amfora Cytuj
Dobre Domy Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Napisano 30 Marzec 2012 Witam, Chciałabym Państwa zachęcić do umieszczenia zdjęć z realizacji projektu domu Amfora na naszym forum. Dodatkowo zapraszamy do wzięcia udziału w naszym konkursie fotograficznym. Termin dostarczenia zdjęć upływa w dniu 31-ego maja 2012!! Główna nagroda - ZWROT KOSZTÓW ZAKUPU PROJEKTU! Szczegóły: https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Kasia_wlkp Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Napisano 30 Maj 2012 Witam, u nas Amfora pomału rośnie, właściwie nie tak pomału.. 9 maja wykopane fundamenty, jutro zalewają strop W okolicach 10 czerwca wchodzi dekarz, więc myślę, że jeszcze miesiąc i będzie stał z dachem. Kilka zmian oczywiście było, tego się chyba nie da uniknąć Tak więc, wyjście z salonu na taras zamurowane, w miejscu okna zrobione okno tarasowe 3m a co za tym idzie trzeba dorobić większy taras. Dołożymy dodatkową donice murowaną aby połączyć dwa tarasy. Gabinetu nie będzie za to powiększy się salon. Wyjście z gabinetu zmieniono na okno. Maksymalnie została zwiększona brama garażowa, ale to detal A tak poza tym, póki co wszystko jak w projekcie Jednym z największych zmian w domku to była zmiana dachu. Projekt przewiduje dach na wiązarach, bez słupów. Jednak każdy dekarz nam odradzał tego typu rozwiązanie. Po rozmowie z projektantem ze strony dobredomy.pl zmieniliśmy projekt dachu na dach oparty na słupach. Na poddaszu nie przewiduje zmian, poza dodaniem większej ilości okien dachowych. A strych nad garażem zostanie zaadoptowany na saunę. W tym roku zamkniemy domek dachem z dachówką, w następnym mam nadzieję, że uda się na tip top wykończyć. Pozdrawiam wszystkich zwolenników Amfory 1 Cytuj
Dobre Domy Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Napisano 31 Maj 2012 Witam, u nas Amfora pomału rośnie, właściwie nie tak pomału.. 9 maja wykopane fundamenty, jutro zalewają strop W okolicach 10 czerwca wchodzi dekarz, więc myślę, że jeszcze miesiąc i będzie stał z dachem. Kilka zmian oczywiście było, tego się chyba nie da uniknąć Tak więc, wyjście z salonu na taras zamurowane, w miejscu okna zrobione okno tarasowe 3m a co za tym idzie trzeba dorobić większy taras. Dołożymy dodatkową donice murowaną aby połączyć dwa tarasy. Gabinetu nie będzie za to powiększy się salon. Wyjście z gabinetu zmieniono na okno. Maksymalnie została zwiększona brama garażowa, ale to detal A tak poza tym, póki co wszystko jak w projekcie Jednym z największych zmian w domku to była zmiana dachu. Projekt przewiduje dach na wiązarach, bez słupów. Jednak każdy dekarz nam odradzał tego typu rozwiązanie. Po rozmowie z projektantem ze strony dobredomy.pl zmieniliśmy projekt dachu na dach oparty na słupach. Na poddaszu nie przewiduje zmian, poza dodaniem większej ilości okien dachowych. A strych nad garażem zostanie zaadoptowany na saunę. W tym roku zamkniemy domek dachem z dachówką, w następnym mam nadzieję, że uda się na tip top wykończyć. Pozdrawiam wszystkich zwolenników Amfory Witam, Zachęcam do umieszczenia zdjęć na naszym forum. A dodatkowo dzisiaj jest ostatni dzień, kiedy mogą Państwo przesłać do nas zdjęcia na konkurs fotograficzny. Szczegóły znajdzie Pani na stronie: https://www.dobredomy.pl/konkurs-fotograficzny Pozdrawiam Cytuj
Gość Krzysztof Napisano 16 Lipiec 2012 Zgłoszenie Napisano 16 Lipiec 2012 Witam. Czy może ktoś buduje Amfore w świętokrzyskim, bardzo proszę o kontakt Cytuj
Gość Karolina Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Napisano 5 Luty 2013 Witam, u nas Amfora pomału rośnie, właściwie nie tak pomału.. 9 maja wykopane fundamenty, jutro zalewają strop :)/> W okolicach 10 czerwca wchodzi dekarz, więc myślę, że jeszcze miesiąc i będzie stał z dachem. Kilka zmian oczywiście było, tego się chyba nie da uniknąć ;)/> Tak więc, wyjście z salonu na taras zamurowane, w miejscu okna zrobione okno tarasowe 3m a co za tym idzie trzeba dorobić większy taras. Dołożymy dodatkową donice murowaną aby połączyć dwa tarasy. Gabinetu nie będzie za to powiększy się salon. Wyjście z gabinetu zmieniono na okno. Maksymalnie została zwiększona brama garażowa, ale to detal ;)/> A tak poza tym, póki co wszystko jak w projekcie :)/> Jednym z największych zmian w domku to była zmiana dachu. Projekt przewiduje dach na wiązarach, bez słupów. Jednak każdy dekarz nam odradzał tego typu rozwiązanie. Po rozmowie z projektantem ze strony dobredomy.pl zmieniliśmy projekt dachu na dach oparty na słupach. Na poddaszu nie przewiduje zmian, poza dodaniem większej ilości okien dachowych. A strych nad garażem zostanie zaadoptowany na saunę. W tym roku zamkniemy domek dachem z dachówką, w następnym mam nadzieję, że uda się na tip top wykończyć. Pozdrawiam wszystkich zwolenników Amfory :)/> Witam serdecznie. Czy jest mozliwość przesłania zdjęć z budowy. Zamierzamy ruszyc z budowa tego domku i mniej wiecej jakie koszta sa stanu surowego. Pozdrawiam czekam na odp Cytuj
Gość Karolina Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Napisano 5 Luty 2013 Kto ma juz wybudowany domek amfora? Cytuj
zofffa Napisano 6 Luty 2013 Zgłoszenie Napisano 6 Luty 2013 Hej! Kto wybudował już domek amfora? Proszę o umieszczenie zdjęc Cytuj
Gość Anulka Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Napisano 23 Maj 2013 Witam czy ktos wybudowal Amfore na podkarpaciu? Cytuj
Gość Anulka Napisano 24 Maj 2013 Zgłoszenie Napisano 24 Maj 2013 prosze o kontakt jesli ktos wybudowal Amfore na podkarpaciu podaje e-mail ;anna0511@tlen.pl Cytuj
Gość Monika Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpień 2013 Witam, czy istnieje możliwość uzyskania zgody na wybudowanie amfory z podwójnym garażem oraz dołożeniem filarów przy drzwiach takich jak w projekcie np. Kalisto? Cytuj
Dobre Domy Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpień 2013 Witam, Oczywiście otrzyma Pani zgodę na doprojektowanie drugiego stanowiska garazowego jak i doprojektowanie filarów. Przy składaniu zamówienia proszę poinformowac o chęci uzyskania zgody. Pozdrawiam Cytuj
Gość Monika Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpień 2013 Dziękuję za odpowiedź ;-) bo właśnie ten projekt jest dla Nas idealny pod każdym względem. Cytuj
Gość diana880 Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Marzec 2014 Śliczny jest ten domek, my z mężem też przygotowujemy się do jego budowy, ruszamy latem. Pozdrawiam. Cytuj
Gość diana880 Napisano 9 Marzec 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Marzec 2014 Śliczny jest ten domek, my z mężem też przygotowujemy się do jego budowy, ruszamy latem. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Kasia Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 5 Kwiecień 2014 Polecam! Świetne rozwiązanie dla rodziny 2+2. Nasza amfora już się wykańcza Za dwa tygodnie płytki i parkiety kładziemy. Z zewnątrz już na gotowo zrobiona Cytuj
Gość ponczusia Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 22 Kwiecień 2014 Polecam! Świetne rozwiązanie dla rodziny 2+2. Nasza amfora już się wykańcza Za dwa tygodnie płytki i parkiety kładziemy. Z zewnątrz już na gotowo zrobiona Witam Pania i chciałam sie zapytac o koszt budowy domu jaki jest? Bo mamy zamiar budowac ten domek Cytuj
Gość Kasia Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Kwiecień 2014 Polecam! Świetne rozwiązanie dla rodziny 2+2. Nasza amfora już się wykańcza Za dwa tygodnie płytki i parkiety kładziemy. Z zewnątrz już na gotowo zrobiona Witam Pania i chciałam sie zapytac o koszt budowy domu jaki jest? Bo mamy zamiar budowac ten domek Witam,Cena budowy domu uwzględniona jest w znacznej mierze od materiałów jakie wykorzystamy.Nasza amfora zbudowana jest z cegły, ocieplona watą, okna drewniane a na dachu dachówka karpiówka - tak ogólnie. Co suma sumarum na stan zamkniety - dach, okna + środek juz otynkowany i wyszpachlowany, kominek ogrzewanie podłogowe i dwie sztuki buforów po 400litrów - jeden na ogrzewanie, drugi na ciepłą wodę użytkową lecz bez pompy ciepła jeszcze, do tego do tego elektryka i pełna hydraulika, bez armatury to koszt około 480tys zł.Jeśli intereują Panią jakieś szczegóły to zapraszam na maila - Fibii@onet.eu , mogę podesłać też zdjęcia z etapów budowy. Pozdrawiam. Cytuj
Gość Gosia Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Napisano 30 Kwiecień 2014 Polecam! Świetne rozwiązanie dla rodziny 2+2. Nasza amfora już się wykańcza Za dwa tygodnie płytki i parkiety kładziemy. Z zewnątrz już na gotowo zrobiona Witam Pania i chciałam sie zapytac o koszt budowy domu jaki jest? Bo mamy zamiar budowac ten domek Witam!Jaki koszt budowy i jaki rodzaj pokrycia dachowego?Proszę o jakieś ogólne fotki z zewnątrz i wewnątrz.Wybrałam ten projekt ale szkoda że nigdzie wcześniej nie było żadnych zdjęć z realizacji.Jeżeli mogę prosić o jakieś ogólne fotki to będe wdzięczna.Mój mail apple@wp.pl Gosia pozdrawiam Cytuj
Gość Budowniczy Napisano 13 Maj 2016 Zgłoszenie Napisano 13 Maj 2016 Jestem po stanie surowym tego projektu. Czy ktos kto wykonczyl ten dom moze podac jak jest powierzchnia zabudowy karton-gips (ile metrow2) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi