Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

• 1 year later...
  • Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Gość
Posted

witam, czy strych można zaadoptować na pokój?pozdrawiamkasia

• 4 weeks later...
Guest Gość
Posted

Witam

czy można dostosować projekt Lena do potrzeb programu MDM ? do 100m2.

Nie chodzi mi o zmnejszanie powierzchni tylko o zmiane kategorii pomieszczenia np na jeden pokój u góry na pralnie ??

Posted

Witam czy można dostosować projekt Lena do potrzeb programu MDM ? do 100m2. Nie chodzi mi o zmnejszanie powierzchni tylko o zmiane kategorii pomieszczenia np na jeden pokój u góry na pralnie ??

Witam

Zmiana przeznaczenia pomieszczeń jest możliwa na etapie adaptacji projektu.

Pozdrawiam

Posted

Czy mają Państwo projekt Lena z garażen dwustanowiskowym.

Witam,

Nie posiadamy w ofercie takiej wersji.

Proponuje jednak wprowadzenie zmiany w projekcie polegającej na powiekszniu garażu, a przy okazji rózwnież strychu nad nim.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Dzień dobry.Uważam że projekt Lena jest bardzo praktyczny.Jednak ma pytanie do elementu w kształcie litery H ,który znajduje się w kuchni.

Czy można go zmniejszyć do kolumny lub pozbyć się całkowicie?marek

Posted

Dzień dobry.Uważam że projekt Lena jest bardzo praktyczny.Jednak ma pytanie do elementu w kształcie litery H ,który znajduje się w kuchni. Czy można go zmniejszyć do kolumny lub pozbyć się całkowicie?marek

WItam

Element ten w całości wykonany jest ze ścianek działowych, więc można go spokojnie zmodyfikować bądź też z niego zrezygnować.

Pozdrawiam

Guest Krzysiek
Posted

Zastanawiam się nad budową tego domu. Mam pytanie czy projekt ten można dostosować do programu MDM do 100m2

Posted

Zastanawiam się nad budową tego domu. Mam pytanie czy projekt ten można dostosować do programu MDM do 100m2

Dzień dobry!

Dom Lena ma 106m2 bez garażu. Trzeba by go zmniejszyć. Oczywiście nasza pracownia wyraża zgodę na taka zmianę. W razie szczegółowych pytań proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

Guest Magdalena
Posted

Witam. Domek wydaje się być funkcjonalny, ma spiżarnię :) super. Interesuje mnie szacunkowy kosztorys. Jeżeli mogę prosić o wyliczenie kosztów domu pod klucz metodą gospodarczą. Dziękuję.

Guest Magdalena
Posted

Witam. Domek wydaje się być funkcjonalny, ma spiżarnię :) super. Interesuje mnie szacunkowy kosztorys. Jeżeli mogę prosić o wyliczenie kosztów domu pod klucz metodą gospodarczą. Dziękuję.
Witam Przy prezentacji projektu pod adresem https://www.dobredomy.pl/projekt/lena/ znajduje się tabelka z kosztorysami. Podana jest tam wycena również metodą gospodarczą.   Pozdrawiam

Dziękuję za szybką odpowiedź. Widziałam wcześniej ten kosztorys, myślałam jednak, że jest nieaktualny. W porównaniu z innymi domami tej wielkości koszt jest niższy. Proszę wyjaśnić dlaczego? Jak uzyskano niższą wycenę? Dziękuję.

Posted

Dziękuję za szybką odpowiedź. Widziałam wcześniej ten kosztorys, myślałam jednak, że jest nieaktualny. W porównaniu z innymi domami tej wielkości koszt jest niższy. Proszę wyjaśnić dlaczego? Jak uzyskano niższą wycenę? Dziękuję.

Witam

Wszystkie nasze wyceny kosztorysowe wykonane są w oparciu o szczegółową dokumentację projektową, z uwzględnieniem konkretnych rozwiązań i technologii zawartych w dokumentacji. Podobnie wyceniony został projekt Lena - nie wykonywaliśmy tu żadnych zbiegów w celu uzyskania niższych kosztów budowy domu.

Proszę podać adres mailowy - podeślę Pani zestawienia kosztowe dla domu.

Pozdrawiam

Guest Magdalena
Posted

Witam Wszystkie nasze wyceny kosztorysowe wykonane są w oparciu o szczegółową dokumentację projektową, z uwzględnieniem konkretnych rozwiązań i technologii zawartych w dokumentacji. Podobnie wyceniony został projekt Lena - nie wykonywaliśmy tu żadnych zbiegów w celu uzyskania niższych kosztów budowy domu. Proszę podać adres mailowy - podeślę Pani zestawienia kosztowe dla domu.   Pozdrawiam

sehanina@gmail.com - z góry dziękuję

Guest Magdalena
Posted

sehanina@gmail.com - z góry dziękuję
Witam Zestawienia wysłane.   Pozdrawiam

dziękuję, już zerkam.

Posted

Czy ktoś buduje dom LENA na Dolnym Śląsku? Interesuje mnie ten projekt ale niestety nigdzie nie znazałem zdjęć gotowego domu.Jesli ktoś buduje lub chociaż ma zdjęcia gotowego projektu proszę o informację na e-mail: piterzaleski@wp.pl

• 2 weeks later...
Posted

Witam czy można prosić o przeslanie dokładnych wymiarów pomieszczeń i pytanie czy można zrobić wejście jak w projekcie REALNY i jak wtedy zwiększy się powierzchnia kuchni i spiżarki oraz czy wyjście tarasowe można  także wyrownac do scian nośnych jak w projekcie REALNY?? Proszę o odpowiedź gdyż zastanawiamy się nad tymi dwoma projektami =) byłbym zapomniał czy projekt ten jest przystosowany pod ogrzewanie gazowe czy na paliwo stałe?

podaje email lookash.lg@gmail.com

Pozdrawiam Łukasz

Posted

Witam czy można prosić o przeslanie dokładnych wymiarów pomieszczeń i pytanie czy można zrobić wejście jak w projekcie REALNY i jak wtedy zwiększy się powierzchnia kuchni i spiżarki oraz czy wyjście tarasowe można  także wyrownac do scian nośnych jak w projekcie REALNY?? Proszę o odpowiedź gdyż zastanawiamy się nad tymi dwoma projektami =) byłbym zapomniał czy projekt ten jest przystosowany pod ogrzewanie gazowe czy na paliwo stałe?

podaje email lookash.lg@gmail.com

Pozdrawiam Łukasz

Witam

Odpowiedź prześlemy w dniu jutrzejszym na podany adres mailowy.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

witam,

Bardzo podoba nam się ten projekt. Czy można go przekształcić tak aby bez zmniejszania powierzchni kwalifikował się do programu MDM. Czy mogę prosić o dokładne wymiary pomieszczeń a w szczególność tych na poddaszu-jak wypadają skosy. frytka.85@wp.pl

z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Posted

Czy ktoś buduje dom LENA na Dolnym Śląsku? Interesuje mnie ten projekt ale niestety nigdzie nie znazałem zdjęć gotowego domu.Jesli ktoś buduje lub chociaż ma zdjęcia gotowego projektu proszę o informację na e-mai1l: piterzaleski@wp.pl

my budujemy lene z garazem powiekszonym na dwa auta tibutienko@wp.pl. jestesmy na etapie stropu.

Posted

witam, Bardzo podoba nam się ten projekt. Czy można go przekształcić tak aby bez zmniejszania powierzchni kwalifikował się do programu MDM. Czy mogę prosić o dokładne wymiary pomieszczeń a w szczególność tych na poddaszu-jak wypadają skosy. frytka.85@wp.pl z góry dziękuje. Pozdrawiam

Witam

Odpowiedź dostanie Pani najpóźniej w dniu jutrzejszym na wskazany adres mailowy.

Pozdrawiam

Posted

Czy mógłby mi ktoś przesłać zdjęcia z realizacji tego projektu? Jestem ciekawa jak ten dom prezentuje się w rzeczywistości. Będę zobowiązana adres: jolenkiewicz@gmail.com