m.st Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Jestem w planach budowania domu. Sądzicie, że zimą można wylewać fundamenty? Wiem, że aktualnie to możliwe. Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Może jakieś doświadczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podolska Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 myślę, że wiele zależy od tego, jaka jest akurat zima. Kiedy planują mrozy, to raczej bym się nie zdecydowała. Ale już kiedy jest względnie sucho i tak powyżej 3-5 stopni na plusie to można by zaryzykować, jak się wie, jak to zrobić poprawnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bywaleccc Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 lepiej poczekać do wiosny i śledzić prognozy pogody. Jednak zimą jest duża wilgotność powietrza. Po co później żałować, że sie odczekało za krótko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrunger Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 Można wylewać zimą, masę firm o tym pisze na swoich blogach np. tu https://regess.eu/news/fundamenty/lang/pl , ale ja bym tego nie robił przede wszystkim dlatego, że wzrosną dość sporo koszty stawiania takich fundamentów. Z drugiej strony będziesz miał pewność, że wszystko jest solidniejsze, bo nie tylko wyosokie dodatnie temperatury nie będą stanowić problemu, ale również mroźna zima. Tak więc, moim zdaniem wszystko zależy od głębokości Twojego portfela. Mnie na to na pewno nie stać, przynajmniej na tą chwilę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts