Guest Johny B Posted December 11, 2018 Report Share Posted December 11, 2018 Witam, Czy ktoś z Państwa budował IDE i mógłby podzielić się jakimiś praktycznymi informacjami lub zdjęciami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marco.fu Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 Witam, Ja mam przyjemność mieszkać w tej konstrukcji. W stosunku do wersji standardowej zrobiliśmy kilka przeróbek funkcjonalnych (ale raczej drobnych - to całkiem dobry projekt ;-). No i oczywiście zamieniliśmy materiał konstrukcyjny na Porotherm 25 cm (ściany zewn) + 11,5 cm (ściany wewn). Domyślne materiały budowlane były dla mnie nieakceptowalne. Ceramika porotherm ma dobrą izolację akustyczną i termiczną, czego nie można powiedzieć o bloczkach wapiennych. SSZ wyszedł nam za 190 tys. Ale raczej nie oszczędzaliśmy na stolarce okiennej - na tym można by było jeszcze coś tam przyciąć Ogólnie projekt polecam, ale przy założeniu, że materiał konstrukcyjny zamieniacie na Porotherm lub coś innego z tej półki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Buduję Posted March 20, 2019 Report Share Posted March 20, 2019 . Witam. Właśnie buduje ten domek. Trochę denerwują mnie te boczne wypustki ścian,trzeba uważać żeby później gdzieś tam nie cieklo. Poza tym projekt ok, też zamieniłem pustaki na porotherm i strop teriwa. Stan sz 150tys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
budowlaniec Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 W jakim zakresie mozna zmienić projekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BobBudowniczy88 Posted February 13, 2020 Report Share Posted February 13, 2020 Na pewno można, każdy projekt podlega zmianom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts