krzysiu213 Posted July 31, 2017 Report Posted July 31, 2017 Uu super! Oby tak dalej______Pozdrawiam Anna 1 Quote
Guest Mateusz Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 Witam Prosimy o wrzucanie zdjeć z budowy ponieważ w przyszłym roku równiej startujemy z budową Hawany jesteśmy ciekawi efektów Quote
Dariusz Posted August 23, 2017 Author Report Posted August 23, 2017 Witam Prosimy o wrzucanie zdjeć z budowy ponieważ w przyszłym roku równiej startujemy z budową Hawany jesteśmy ciekawi efektów Witam.Na dzień dzisiejszy jest stan zerowy.Zdj.dodałem w dzienniku budowy.Z racji tego że buduję sam i muszę aktualnie popracować miesiąc za granicą będzie mała przerwa.Ściany nośne pojawią się za ok.miesiąc.Jak tylko wymuruję to wstawię zdjęcia.Plan jest żeby postawić w tym roku stan surowy jak wszystko pójdzie zgodnie z planem. Quote
Guest Mateusz Posted August 27, 2017 Report Posted August 27, 2017 Buduje pan z Silikatów tak jak w projekcie? Quote
Guest DARIUSZ Posted August 29, 2017 Report Posted August 29, 2017 Buduje pan z Silikatów tak jak w projekcie? Buduję z pustaków ceramicznych Porotherm 25 dryfix. Quote
Guest Ala Posted January 17, 2018 Report Posted January 17, 2018 A gdzie Pan się buduje jakie województwo? My również strartujemy w tym roku z budową Hawany III Quote
Dariusz Posted January 22, 2018 Author Report Posted January 22, 2018 A gdzie Pan się buduje jakie województwo? My również strartujemy w tym roku z budową Hawany III Dom powstaje pod Pasłękiem(warmińsko-mazurskie).Gratuluję wyboru projektu. Quote
Guest Gość Posted January 23, 2018 Report Posted January 23, 2018 Dom powstaje pod Pasłękiem(warmińsko-mazurskie).Gratuluję wyboru projektu. A można prosić aktualne zdjęcia ? Na jakim etapie budowy jesteście Państwo? Jakieś problemy pojawiły się po drodze? Quote
Dariusz Posted January 24, 2018 Author Report Posted January 24, 2018 A można prosić aktualne zdjęcia ? Na jakim etapie budowy jesteście Państwo? Jakieś problemy pojawiły się po drodze? Aktualne zdjęcia są w dzienniku budowy.Na razie jet przerwa w budowie do wiosnyJak do tej pory nie było żadnych problemów. Quote
Guest Tomasz Posted January 27, 2018 Report Posted January 27, 2018 Witam , też startujemy w tym roku z budową Hawana III . Mam pytanie odnośnie stropu. Czy zastosują państwo strop lekki czy tak jak w projekcie gęsto żebrowy ? Pozdrawiam Tomek z Małopolski Quote
Dariusz Posted January 29, 2018 Author Report Posted January 29, 2018 Witam , też startujemy w tym roku z budową Hawana III . Mam pytanie odnośnie stropu. Czy zastosują państwo strop lekki czy tak jak w projekcie gęsto żebrowy ? Pozdrawiam Tomek z Małopolski Witam.Ja zrezygnowałem z gęstożebrowego.U mnie będzie lekki strop mocowany do dolnego pasa wiązarów.W dzienniku budowy na forum są zdjęcia i opisane co nieco.Pozdrawiam. Quote
olasek56 Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 ooo byle do końca fajnie już wyglda Quote
bywaleccc Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 W dniu 29.01.2018 o 18:53, Dariusz napisał: Witam.Ja zrezygnowałem z gęstożebrowego.U mnie będzie lekki strop mocowany do dolnego pasa wiązarów.W dzienniku budowy na forum są zdjęcia i opisane co nieco.Pozdrawiam. super, a mogę zapytać co spowodowało, że zdecydowałeś się na lekki strop zamiast gęstożebrowego? Jakie są koszty wiązarów? Quote
Dariusz Posted February 25, 2019 Author Report Posted February 25, 2019 Dla mnie osobiście czym mniej betonu tym lepiej.Taniej też wychodzi.Po co robić ciężki strop skoro poddasze nie użytkowe.Koszt wiązarów to 25,900zł .Ja u siebie raczej nie będę przestawiał ścianek działowych robię tak jak w projekcie ale dzięki zastosowaniu gotowych wiązarów można sobie dom w środku podzielić jak się komu widzi.W temacie który wcześniej zamieściłem odnośnie więźby dachowej opisałem jak można zaoszczędzić czasu ,roboty i pieniędzy przy okazji jak ktoś się zdecyduje na gotowe wiązary. Quote
Recommended Posts