Dobre Domy Posted April 13, 2019 Report Share Posted April 13, 2019 W dniu 12.04.2019 o 16:33, Zmij_Syl napisał: Dzień dobry, Jestem zainteresowana tym projektem, prosze o przesłanie dostepnych materialow na maila zmijan.sylwia@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymon Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Witam. Czy ktoś jest w trakcie budowy lub już ją skończył? Chciał bym zobaczyć zdjęcia jak dom prezentuje się realnie. Pozdrawiam witam, jestem w trakcie budowy ale póki co fundament został wykonany i dopiero mury będą szły w górę, mój projekt został lekko przez nas zmodyfikowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrzej Posted May 26, 2019 Report Share Posted May 26, 2019 Dzień dobry. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia mała na adres jeffik@o2.pl Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted May 26, 2019 Report Share Posted May 26, 2019 2 godziny temu, Gość Andrzej napisał: Dzień dobry. Bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia mała na adres jeffik@o2.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marcysia Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem, prosze o przesłanie zestawienie materialow na maila marcysiapol76@interia.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 2 godziny temu, Gość marcysia napisał: Dzień dobry, Jestem zainteresowany tym projektem, prosze o przesłanie zestawienie materialow na maila marcysiapol76@interia.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kamil Posted June 10, 2019 Report Share Posted June 10, 2019 Witam. Bardzo bym prosił o wysłanie szczegółów projektu na adres: kamilvs15@wp.pl. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted June 11, 2019 Report Share Posted June 11, 2019 13 godzin temu, Gość Kamil napisał: Witam. Bardzo bym prosił o wysłanie szczegółów projektu na adres: kamilvs15@wp.pl. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest poddasze Posted July 4, 2019 Report Share Posted July 4, 2019 Witam, mam pytanie: czy budując emilię małą zgodnie z projektem jest możliwość postawienia ścian działowych na poddaszu z betonu komórkowego? Czy to będzie za duży ciężar dla stropu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted July 4, 2019 Report Share Posted July 4, 2019 2 godziny temu, Gość poddasze napisał: Witam, mam pytanie: czy budując emilię małą zgodnie z projektem jest możliwość postawienia ścian działowych na poddaszu z betonu komórkowego? Czy to będzie za duży ciężar dla stropu? Dzień dobry, obciążenia dla stopu liczone są dla ścian działowych z płyt g-k. Architekt na etapie adaptacji powinien sprawdzić czy strop wytrzyma obciążenia dla betonu komórkowego i ewentualnie wzmocnić strop. W przypadku stropu Teriva pod ścianami biegnącymi równolegle do belek stropowych stosuje się zdwojone belki. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest poddasze Posted July 4, 2019 Report Share Posted July 4, 2019 38 minut temu, Dobre Domy napisał: Dzień dobry, obciążenia dla stopu liczone są dla ścian działowych z płyt g-k. Architekt na etapie adaptacji powinien sprawdzić czy strop wytrzyma obciążenia dla betonu komórkowego i ewentualnie wzmocnić strop. W przypadku stropu Teriva pod ścianami biegnącymi równolegle do belek stropowych stosuje się zdwojone belki. Pozdrawiam. Czyli jeśli nie mam dwóch belek wzdłuż ściany to nie mogę budować z betonu komórkowego, ale jeśli ściany idą w poprzek belek to nie ma problemu z budową z betonu komórkowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted July 4, 2019 Report Share Posted July 4, 2019 11 minut temu, Gość poddasze napisał: Czyli jeśli nie mam dwóch belek wzdłuż ściany to nie mogę budować z betonu komórkowego, ale jeśli ściany idą w poprzek belek to nie ma problemu z budową z betonu komórkowego? Pod każdą ścianą działową biegnącą równolegle do układu belek należy zastosować podwójne belki. Pod ścianami biegnącymi prostopadle do układu belek Teriva nie ma konieczności stosowania wzmocnień w stropie ale zaleca się wykonać na stropie żebro (podwalinę) w celu równomiernego rozłożenia obciążeń. Tego typu zmiany mają wpływ na konstrukcję stropu i powinny zostać zaprojektowane przez uprawnionego konstruktora. Samodzielna zmiana i zaprojektowanie ścianek w niewłaściwym miejscu grozi nadmiernym ugięciem, rysowaniem się stropu i ścian działowych a nawet katastrofą budowlaną. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Domi Posted July 11, 2019 Report Share Posted July 11, 2019 Dzień dobry. Bardzo proszę o wysłanie rzutów projektu Emilia Mała (zależy i zwłaszcza na konkretnych wymiarach pomieszczeń, bo w projekcie tego nie ma) na adres domi2608@wp.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted July 12, 2019 Report Share Posted July 12, 2019 11 godzin temu, Gość Domi napisał: Dzień dobry. Bardzo proszę o wysłanie rzutów projektu Emilia Mała (zależy i zwłaszcza na konkretnych wymiarach pomieszczeń, bo w projekcie tego nie ma) na adres domi2608@wp.pl Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gość Jacek Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Witam, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia Mała na adres j.antosyk@interia.pl Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 2 godziny temu, Gość Gość Jacek napisał: Witam, bardzo proszę o przesłanie szczegółowych rysunków projektu Emilia Mała na adres j.antosyk@interia.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawek Posted August 23, 2019 Report Share Posted August 23, 2019 Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: slawek-orzechowski@wp.pl Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted August 23, 2019 Report Share Posted August 23, 2019 54 minuty temu, Gość slawek napisał: Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: slawek-orzechowski@wp.pl Pozdrawiam. Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest prośba o rys. szczegółowe Posted September 3, 2019 Report Share Posted September 3, 2019 Witam, proszę o podesłanie rysunków szczegółowych oraz przekroju i kosztorysu projektu Emilia Mała na adres mungocenter@gmail.com Pozdrawiam Marek L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted September 3, 2019 Report Share Posted September 3, 2019 2 godziny temu, Gość prośba o rys. szczegółowe napisał: Witam, proszę o podesłanie rysunków szczegółowych oraz przekroju i kosztorysu projektu Emilia Mała na adres mungocenter@gmail.com Pozdrawiam Marek L Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Kosztorysy są w naszej ofercie dodatkowo płatne. W załączniku przesyłam zestawienie materiałów do stanu surowego zamkniętego. Mam nadzieję, że nadesłane materiały przybliżą koszt realizacji projektu. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kkmk Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: kkrzep@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted September 5, 2019 Report Share Posted September 5, 2019 3 godziny temu, Gość kkmk napisał: Witam. Proszę o przesłanie szczegółowych rysunków dla projektu Emilia Mała na adres: kkrzep@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Krzychu Posted November 5, 2019 Report Share Posted November 5, 2019 również proszę o szczegółowe rysunki na adres krzychu.pawlak@gmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobre Domy Posted November 5, 2019 Report Share Posted November 5, 2019 2 godziny temu, Gość Krzychu napisał: również proszę o szczegółowe rysunki na adres krzychu.pawlak@gmail.com Dzień dobry, materiały zostały wysłane na podany adres. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁUKASZ Posted December 26, 2019 Report Share Posted December 26, 2019 Witam. Proszę o wysłanie szczegółów projektu na adres : ziolo64@gmail.com . Z góry dziękuję. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts