Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Posted

Napisano 17 maj 2016 - 02:07

Paweł, dnia 14 Maj 2016 - 8:51 PM, napisał:snapback.png

Jak mogę otrzymać bardziej szczegółowy rysunek z wymiarami pomieszczeń w centymetrach?

Witam

Mila II jest naszym nowym projektem i aktualne znajduje się w fazie koncepcji. Termin oczekiwania na dokumentację do tegoż projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będziemy mogli przesłać do niego szczegółowe rysunki.

Aktualnie możemy przesłać rysunki dla domu Mila - wersja z jednostanowiskowym garażem.

Jeśli jest Pan zainteresowany - proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

Posted

Napisano 17 maj 2016 - 02:08

Agata, dnia 15 Maj 2016 - 5:29 PM, napisał:snapback.png

Bardzo mi się podoba projekt domu Mila II i mam pytanie czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku w formacie JPG przed jego ewentualnym zakupem?

Witam

Mila II jest naszym nowym projektem i aktualne znajduje się w fazie koncepcji. Termin oczekiwania na dokumentację do tegoż projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będziemy mogli przesłać do niego szczegółowe rysunki.

Aktualnie możemy przesłać rysunki dla domu Mila - wersja z jednostanowiskowym garażem.

Jeśli jest Pani zainteresowana - proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Guest Marta
Posted

Witam, czy macie Państwo już szczegółowe rysunki tego domu? Jaki jest koszt budowy?

Pozdrawiam

Posted

Witam, czy macie Państwo już szczegółowe rysunki tego domu? Jaki jest koszt budowy?

Pozdrawiam

Dzień dobry, projekt Mila II nadal jest w fazie koncepcji. Czas oczekiwania na rysunki szczegółowe to około 6 tygodni od momentu zamówienia projektu przez pierwszego klienta. Pozdrawiam

• 2 months later...
Guest justyna
Posted

Witam, czy moglby ktos przeslac (jaskola1@wp.pl) i zdjecia domu jesli zostanie juz wybudowany? bardzo bylabym wdzieczna. pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Witam, czy ktoś już zamawiał ten projekt? Wiadomo już jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam

Posted

Witam, czy ktoś już zamawiał ten projekt? Wiadomo już jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam

Witam

Aktualnie jesteśmy w trakcie opracowywania dokumentacji do projektu Mila II - powinna ona być gotowa pod koniec października. Wtedy będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych dla domu.

Pozdrawiam

• 2 months later...
Guest Karolina
Posted

Witam Aktualnie jesteśmy w trakcie opracowywania dokumentacji do projektu Mila II - powinna ona być gotowa pod koniec października. Wtedy będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych dla domu.   Pozdrawiam

Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 :) pozdrawiam!

• 3 months later...
Guest Marcin
Posted

Witam czy ktoś już buduje lub mieszka w tym domu Mila 2 jeżeli tak to prosze tu napisać bądż na adres mail: szala_marcin@wp.pl

Guest Marcin
Posted

Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 :) pozdrawiam!

czy już zaczeła Pani budowe tego domu jeżeli tak moge prosić jakiś numer tel. bo mam kilka pytań podaje maila szala_marcin@wp.pl

• 2 weeks later...
Guest Karolina
Posted

czy już zaczeła Pani budowe tego domu jeżeli tak moge prosić jakiś numer tel. bo mam kilka pytań podaje maila szala_marcin@wp.pl

Jeszcze nie zaczęliśmy , najprawdopodobniej ruszymy w połowie maja :)

Guest Karolina
Posted

Jeszcze nie zaczęliśmy , najprawdopodobniej ruszymy w połowie maja :)

W razie pytań mój adres e-mail: szostak.karolina99@gmail.com

• 3 weeks later...
Guest Marcin
Posted

W razie pytań mój adres e-mail: szostak.karolina99@gmail.com

Witam pisałem do Pani lecz nie dostałem żadnej odp

• 3 weeks later...
Guest Magda
Posted

witam, czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku z dokładnymi wymiarami?

Guest Magdalena
Posted

Witam

Proszę o podanie adresu mailowego, na który będziemy mogli przesłać materiały.

Pozdrawiam

witam,

proszę o wysyłanie materiałów na adres m_bieniarz@o2.pl 

Dziękuję.

Guest Magdalena
Posted

Witam,

Czy ściana kolankowa wysoka na 65cm to nie jest trochę za mało jak na poddasze użytkowe? Czy można przesunąć komin w pomieszczeniu gospodarczym przy kotłowni bliżej zewnętrznej ściany nośnej? Czy byłaby to zmiana, która ingeruje w jakiś sposób w konstrukcję nośną budynku i czy ścianki działowe k-g na poddaszu można bez problemu zamienić na murowane?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Posted

Witam,

Czy ściana kolankowa wysoka na 65cm to nie jest trochę za mało jak na poddasze użytkowe? Czy można przesunąć komin w pomieszczeniu gospodarczym przy kotłowni bliżej zewnętrznej ściany nośnej? Czy byłaby to zmiana, która ingeruje w jakiś sposób w konstrukcję nośną budynku i czy ścianki działowe k-g na poddaszu można bez problemu zamienić na murowane?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Witam. 1) Przepisy nie stawiają wymagań co do wysokości ścianki kolankowej na poddaszu użytkowym. Projektując pomieszczenia mieszkalne pod dachem skośnym jesteśmy świadomi że część przestrzeni pozostanie niewykorzystana. Taki jest urok poddasza. Wyższa ścianka kolankowa ma wpływ na proporcje i wygląd zewnętrzny budynku. Staramy się dobrać wysokość ścianki kolankowej oraz kąt dachu tak aby zapewnić funkcjonalność pomieszczeń, oraz jak najlepszą estetykę całej bryły budynku.

2) Komin w pom. gospodarczym został zaprojektowany w takim miejscu, aby możliwe było bezpośrednie podłączenie wszystkich trzech przyległych pomieszczeń do kanałów wentylacyjnych. Przesunięcie komina jest możliwe do zaprojektowania.

3) W projekcie zastosowano strop gęstożebrowy Teriva I. Planując na poddaszu ściany działowe murowane, należy wykonać wzmocnienia w stropie (sposób wzmocnienia określić powinien konstruktor).

Zmianę wysokości ścian kolankowych, lokalizacji komina i wzmocnienie stropu pod ścianki murowane może wprowadzić w projekcie typowym, architekt na etapie adaptacji.

Pozdawiam

• 4 months later...
Guest Michał
Posted

Witam, projekt jest bardzo interesujący, chętnie zapoznałbym się ze szczegółowymi materiałami. Jeżeli istnieje możliwość ich przesłania, to bardzo proszę na e-mail: michal.maslaniec@gmail.com. Pozdrawiam :-)!

Posted

Witam, projekt jest bardzo interesujący, chętnie zapoznałbym się ze szczegółowymi materiałami. Jeżeli istnieje możliwość ich przesłania, to bardzo proszę na e-mail: michal.maslaniec@gmail.com. Pozdrawiam :-)!

Witam

Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Posted

Dzień dobry,

Czy jest możliwość wykonania częściowego podpiwniczenia tego domu? Jakie byłyby dodatkowe koszty z tym związane?

Jeżeli tak, proszę o przesłanie szczegółów na adres mailowy: sabinaleonard91@gmail.com

Posted

Dzień dobry, Czy jest możliwość wykonania częściowego podpiwniczenia tego domu? Jakie byłyby dodatkowe koszty z tym związane? Jeżeli tak, proszę o przesłanie szczegółów na adres mailowy: sabinaleonard91@gmail.com

witam

Proszę o bezpośredni kontakt z architektami pod adresem info@dobredomy.pl

Pozdrawiam