Redaktor Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Projekt domu Mila II Szczegółowy opis projektu domu Mila II znajdą Państwo na naszej stronie: https://www.dobredomy.pl/projekt/milaII Zapraszamy do dyskusji! Quote
Dobre Domy Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Napisano 15 maj 2016 - 05:29 Bardzo mi się podoba projekt domu Mila II i mam pytanie czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku w formacie JPG przed jego ewentualnym zakupem? Quote
Dobre Domy Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Napisano 17 maj 2016 - 02:07 Paweł, dnia 14 Maj 2016 - 8:51 PM, napisał: Jak mogę otrzymać bardziej szczegółowy rysunek z wymiarami pomieszczeń w centymetrach? Witam Mila II jest naszym nowym projektem i aktualne znajduje się w fazie koncepcji. Termin oczekiwania na dokumentację do tegoż projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będziemy mogli przesłać do niego szczegółowe rysunki. Aktualnie możemy przesłać rysunki dla domu Mila - wersja z jednostanowiskowym garażem. Jeśli jest Pan zainteresowany - proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl Pozdrawiam Quote
Dobre Domy Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 Napisano 17 maj 2016 - 02:08 Agata, dnia 15 Maj 2016 - 5:29 PM, napisał: Bardzo mi się podoba projekt domu Mila II i mam pytanie czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku w formacie JPG przed jego ewentualnym zakupem? Witam Mila II jest naszym nowym projektem i aktualne znajduje się w fazie koncepcji. Termin oczekiwania na dokumentację do tegoż projektu wynosi około 5-6 tygodni od momentu złożenia zamówienia na projekt. Dopiero po opracowaniu dokumentacji będziemy mogli przesłać do niego szczegółowe rysunki. Aktualnie możemy przesłać rysunki dla domu Mila - wersja z jednostanowiskowym garażem. Jeśli jest Pani zainteresowana - proszę o kontakt mailowy na adres info@dobredomy.pl Pozdrawiam Quote
Guest Marta Posted June 6, 2016 Report Posted June 6, 2016 Witam, czy macie Państwo już szczegółowe rysunki tego domu? Jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam Quote
Dobre Domy Posted June 7, 2016 Report Posted June 7, 2016 Witam, czy macie Państwo już szczegółowe rysunki tego domu? Jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam Dzień dobry, projekt Mila II nadal jest w fazie koncepcji. Czas oczekiwania na rysunki szczegółowe to około 6 tygodni od momentu zamówienia projektu przez pierwszego klienta. Pozdrawiam Quote
Guest justyna Posted August 16, 2016 Report Posted August 16, 2016 Witam, czy moglby ktos przeslac (jaskola1@wp.pl) i zdjecia domu jesli zostanie juz wybudowany? bardzo bylabym wdzieczna. pozdrawiam Quote
Guest Milena Posted September 27, 2016 Report Posted September 27, 2016 Witam, czy ktoś już zamawiał ten projekt? Wiadomo już jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam Quote
Dobre Domy Posted September 28, 2016 Report Posted September 28, 2016 Witam, czy ktoś już zamawiał ten projekt? Wiadomo już jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam Witam Aktualnie jesteśmy w trakcie opracowywania dokumentacji do projektu Mila II - powinna ona być gotowa pod koniec października. Wtedy będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych dla domu. Pozdrawiam Quote
Guest Karolina Posted December 16, 2016 Report Posted December 16, 2016 Witam, czy ktoś już zamawiał ten projekt? Wiadomo już jaki jest koszt budowy? Pozdrawiam Witam Aktualnie jesteśmy w trakcie opracowywania dokumentacji do projektu Mila II - powinna ona być gotowa pod koniec października. Wtedy będziemy mogli zlecić wykonanie wycen kosztorysowych dla domu. Pozdrawiam Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 pozdrawiam! Quote
Guest Marcin Posted April 6, 2017 Report Posted April 6, 2017 Witam czy ktoś już buduje lub mieszka w tym domu Mila 2 jeżeli tak to prosze tu napisać bądż na adres mail: szala_marcin@wp.pl Quote
Guest Marcin Posted April 6, 2017 Report Posted April 6, 2017 Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 pozdrawiam! czy już zaczeła Pani budowe tego domu jeżeli tak moge prosić jakiś numer tel. bo mam kilka pytań podaje maila szala_marcin@wp.pl Quote
Guest Karolina Posted April 20, 2017 Report Posted April 20, 2017 Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 pozdrawiam! czy już zaczeła Pani budowe tego domu jeżeli tak moge prosić jakiś numer tel. bo mam kilka pytań podaje maila szala_marcin@wp.pl Jeszcze nie zaczęliśmy , najprawdopodobniej ruszymy w połowie maja Quote
Guest Karolina Posted April 24, 2017 Report Posted April 24, 2017 Witam, zamówiliśmy projekt Mila II odbicie lustrzane, kompletujemy całość dokumentacji i ruszamy z budową koło wiosny 2017 pozdrawiam! czy już zaczeła Pani budowe tego domu jeżeli tak moge prosić jakiś numer tel. bo mam kilka pytań podaje maila szala_marcin@wp.pl Jeszcze nie zaczęliśmy , najprawdopodobniej ruszymy w połowie maja W razie pytań mój adres e-mail: szostak.karolina99@gmail.com Quote
Guest Marcin Posted May 16, 2017 Report Posted May 16, 2017 W razie pytań mój adres e-mail: szostak.karolina99@gmail.com Witam pisałem do Pani lecz nie dostałem żadnej odp Quote
Guest Magda Posted June 4, 2017 Report Posted June 4, 2017 witam, czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku z dokładnymi wymiarami? Quote
Dobre Domy Posted June 5, 2017 Report Posted June 5, 2017 witam, czy mogę otrzymać szczegółowe rzuty i przekroje budynku z dokładnymi wymiarami? Witam Proszę o podanie adresu mailowego, na który będziemy mogli przesłać materiały. Pozdrawiam Quote
Guest Magdalena Posted June 5, 2017 Report Posted June 5, 2017 Witam Proszę o podanie adresu mailowego, na który będziemy mogli przesłać materiały. Pozdrawiam witam, proszę o wysyłanie materiałów na adres m_bieniarz@o2.pl Dziękuję. Quote
Dobre Domy Posted June 5, 2017 Report Posted June 5, 2017 witam, proszę o wysyłanie materiałów na adres m_bieniarz@o2.pl Dziękuję. wysłane Quote
Guest Magdalena Posted June 9, 2017 Report Posted June 9, 2017 Witam, Czy ściana kolankowa wysoka na 65cm to nie jest trochę za mało jak na poddasze użytkowe? Czy można przesunąć komin w pomieszczeniu gospodarczym przy kotłowni bliżej zewnętrznej ściany nośnej? Czy byłaby to zmiana, która ingeruje w jakiś sposób w konstrukcję nośną budynku i czy ścianki działowe k-g na poddaszu można bez problemu zamienić na murowane? Z góry dziękuję za odpowiedź Quote
Dobre Domy Posted June 9, 2017 Report Posted June 9, 2017 Witam, Czy ściana kolankowa wysoka na 65cm to nie jest trochę za mało jak na poddasze użytkowe? Czy można przesunąć komin w pomieszczeniu gospodarczym przy kotłowni bliżej zewnętrznej ściany nośnej? Czy byłaby to zmiana, która ingeruje w jakiś sposób w konstrukcję nośną budynku i czy ścianki działowe k-g na poddaszu można bez problemu zamienić na murowane? Z góry dziękuję za odpowiedź Witam. 1) Przepisy nie stawiają wymagań co do wysokości ścianki kolankowej na poddaszu użytkowym. Projektując pomieszczenia mieszkalne pod dachem skośnym jesteśmy świadomi że część przestrzeni pozostanie niewykorzystana. Taki jest urok poddasza. Wyższa ścianka kolankowa ma wpływ na proporcje i wygląd zewnętrzny budynku. Staramy się dobrać wysokość ścianki kolankowej oraz kąt dachu tak aby zapewnić funkcjonalność pomieszczeń, oraz jak najlepszą estetykę całej bryły budynku. 2) Komin w pom. gospodarczym został zaprojektowany w takim miejscu, aby możliwe było bezpośrednie podłączenie wszystkich trzech przyległych pomieszczeń do kanałów wentylacyjnych. Przesunięcie komina jest możliwe do zaprojektowania. 3) W projekcie zastosowano strop gęstożebrowy Teriva I. Planując na poddaszu ściany działowe murowane, należy wykonać wzmocnienia w stropie (sposób wzmocnienia określić powinien konstruktor). Zmianę wysokości ścian kolankowych, lokalizacji komina i wzmocnienie stropu pod ścianki murowane może wprowadzić w projekcie typowym, architekt na etapie adaptacji. Pozdawiam Quote
Guest Michał Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Witam, projekt jest bardzo interesujący, chętnie zapoznałbym się ze szczegółowymi materiałami. Jeżeli istnieje możliwość ich przesłania, to bardzo proszę na e-mail: michal.maslaniec@gmail.com. Pozdrawiam :-)! Quote
Dobre Domy Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Witam, projekt jest bardzo interesujący, chętnie zapoznałbym się ze szczegółowymi materiałami. Jeżeli istnieje możliwość ich przesłania, to bardzo proszę na e-mail: michal.maslaniec@gmail.com. Pozdrawiam :-)! Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Sabina Posted October 21, 2017 Report Posted October 21, 2017 Dzień dobry, Czy jest możliwość wykonania częściowego podpiwniczenia tego domu? Jakie byłyby dodatkowe koszty z tym związane? Jeżeli tak, proszę o przesłanie szczegółów na adres mailowy: sabinaleonard91@gmail.com Quote
Dobre Domy Posted October 21, 2017 Report Posted October 21, 2017 Dzień dobry, Czy jest możliwość wykonania częściowego podpiwniczenia tego domu? Jakie byłyby dodatkowe koszty z tym związane? Jeżeli tak, proszę o przesłanie szczegółów na adres mailowy: sabinaleonard91@gmail.com witam Proszę o bezpośredni kontakt z architektami pod adresem info@dobredomy.pl Pozdrawiam Quote
Recommended Posts