Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Guest Tomasz Okoń
Posted

czy adaptacja na piec węglowy będzie dodatkowo kłopotliwa? duże zmiany ?

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy adaptacja na piec węglowy będzie dodatkowo kłopotliwa? duże zmiany ?

Dzień dobry,

przepisy budowlane są coraz bardziej zaostrzane pod względem energooszczędności budynku. Piec na węgiel nie jest energooszczędny, instalacje oraz skład opału zajmuje sporo miejsca, dodatkowo surowiec ten jest bardzo brudzący. Dlatego odradzamy stosowanie takiej instalacji C.O. w nowobudowanych domach. Dużo mniej kłopotliwym paliwem stałym jest np. pelet. Kotłownia na paliwo stałe powinna mieć powierzchnię minimum 8-9m2. Należy również zapewnić dostęp do składu opału na cały sezon grzewczy.

Pozdrawiam

Guest ra22@wp.pl
Posted

Witam jestem zdecydowany na zakup tego projektu. Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokladnymi wymiarami budynku? Jeżeli tak to prosze o przesłanie na adres ra22@wp.pl. Pozdrawiam

Posted

Witam jestem zdecydowany na zakup tego projektu. Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokladnymi wymiarami budynku? Jeżeli tak to prosze o przesłanie na adres ra22@wp.pl. Pozdrawiam

Witam. W dniu dzisiejszym wyślemy materiały pokazowe. Pozdrawiam

Posted

Witam Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokladnymi wymiarami budynku? Jeżeli tak to prosze o przesłanie na adres vena869@wp.pl. Pozdrawiam

Posted

Witam Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokladnymi wymiarami budynku? Jeżeli tak to prosze o przesłanie na adres vena869@wp.pl. Pozdrawiam

Witam,

rysunki z podstawowymi wymiarami zostały wysłane na podany adres.

Pozdrawiam

Guest Bożena
Posted

Bardzo podoba mi sie ten projekt,jednak szkoda ze wciąz nie ma wizualizacji wnętrz.Kiedy mozna się ich spodziewać?

Posted

Bardzo podoba mi sie ten projekt,jednak szkoda ze wciąz nie ma wizualizacji wnętrz.Kiedy mozna się ich spodziewać?

Witam. Niestety nie mamy jeszcze konkretnej informacji co do terminu pojawienia się na stronie wizualizacji wnętrz. Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
Posted

Witam Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokładnymi wymiarami budynku? Jeżeli tak to proszę o przesłanie na twasiura@interia.pl  Pozdrawiam

• 1 month later...
Guest Łukasz
Posted

Witam Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokładnymi wymiarami budynku ELSA II? Jeżeli tak to proszę o przesłanie na LIQ@poczta.fm 
Pozdrawiam Łukasz

Posted

Witam Czy istnieje możliwość otrzymania dokumentacji przedprojektowej z dokładnymi wymiarami budynku ELSA II? Jeżeli tak to proszę o przesłanie na LIQ@poczta.fm 

Pozdrawiam Łukasz

Witam

Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam

Posted

To mój faworyt ale bardzo brakuje mi gabinetu na dole. Czy jest możliwość takiego przearanżowania aby na parterze zmieścił się mały pokoik?

Guest Przemek
Posted

Witam. Proponuję wykonać kombinację projektów Elsa i Elsa 3 - układ pomieszczeń z Elsy zostawiłbym bez zmian natomiast tylną elewację zamieniłbym na tylną z Elsy III. Tak powstałą Elsę 4 chętnie kupię :)

Posted

Witam. Proponuję wykonać kombinację projektów Elsa i Elsa 3 - układ pomieszczeń z Elsy zostawiłbym bez zmian natomiast tylną elewację zamieniłbym na tylną z Elsy III. Tak powstałą Elsę 4 chętnie kupię :)

Witam. Niestety nie przewidujemy takiej wersji projektu Elsa. Oczywiście na etapie adaptacji można wprowadzić takie zmiany. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Guest Mariusz
Posted

Witam, Czy będzie dostępny widok poddasza? Czy jest możliwość otrzymania dokumentacji z dokładnymi wymiarami pomieszczeń budynku Elsa. Jeżeli tak to proszę o przesłanie na adres mariusz.grendas@gmail.com

Pozdrawiam

Mariusz

Posted

Witam, Czy będzie dostępny widok poddasza? Czy jest możliwość otrzymania dokumentacji z dokładnymi wymiarami pomieszczeń budynku Elsa. Jeżeli tak to proszę o przesłanie na adres mariusz.grendas@gmail.com Pozdrawiam Mariusz

Witam

Aktualnie nie planujemy wizualizacji wnętrz na poddaszu dla domu Elsa.

Materiały prześlemy w poniedziałek.

Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Guest Bożena
Posted

Witam!Proszę o przesłanie dokumentacji przedprojektowej z dokładnymi wymiarami budynku do projektu Elsa.Adres:rudi.wilki@op.pl   Dziękuję.

Guest Michał
Posted

Dzień dobry

Jestem zainteresowany tym projektem.Poproszę o przesłanie zestawienia materiałów i ogólnego zestawienia projektu ( rys. szczegółowe) na meila michalkramer7@o2.pl

Guest Łukasz
Posted

Witam prosze o wysłanie rzutów i zestawienia materiałow lflorek8908gmail.com

Posted

Dzień dobry Jestem zainteresowany tym projektem.Poproszę o przesłanie zestawienia materiałów i ogólnego zestawienia projektu ( rys. szczegółowe) na meila michalkramer7@o2.pl

Witam
Materiały prześlemy w poniedziałek.

Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Guest Mariusz
Posted

Witam. Jestem zainteresowany projektem. Proszę o przesłanie dokumentacji z dokładnymi wymiarami budynku do tego projektu (Elsa) na nowak.mariusz90@wp.pl

Posted

Witam. Jestem zainteresowany projektem. Proszę o przesłanie dokumentacji z dokładnymi wymiarami budynku do tego projektu (Elsa) na nowak.mariusz90@wp.pl

Witam

Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym.

Pozdrawiam