Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

Posted

Witam, zdjęcia mało ciekawe, ale od czegoś trzeba zacząć, murowanie ścian planujemy zacząć w kwietniu, więc ciekawsze fotki będą bliżej lata.

Budujemy pod Kielcami, msc Morawica.

Mamy też hurtownię bud., z rodzinną atmosferą.

post-21422-0-86804200-1454869293_thumb.jpg

post-21422-0-34008200-1454869358_thumb.jpg

post-21422-0-16006900-1454869464_thumb.jpg

post-21422-0-36942500-1454869654_thumb.jpg

post-21422-0-97153900-1454869745_thumb.jpg

• 3 weeks later...
Guest Karolina
Posted

Super! Czekamy na więcej :) Przymierzamy się do kupna lustrzanego odbicia projektu, planujeny wprowadzić kilka kosmetycznych zmian oraz zastanawiamy się nad powiększeniem garażu... U Państwa są wplanach jakieś zmiany?? Pozdrawiam, Karolina :) plizga.garncarstwo@gmail.com 

Guest Piotr
Posted

Jak tam prace się posuwają. Może dodacie Państwo kolejne zdjęcia?

• 3 weeks later...
Posted

Jak tam prace się posuwają. Może dodacie Państwo kolejne zdjęcia?

Na razie dom nic nie urósł , co prawda mamy już wszystkie media, ale nadal tkwimy w ziemi, po świętach pełna mobilizacja więc będą też zdjęcia.

Pozdrawiam. 

Posted

Super! Czekamy na więcej :) Przymierzamy się do kupna lustrzanego odbicia projektu, planujeny wprowadzić kilka kosmetycznych zmian oraz zastanawiamy się nad powiększeniem garażu... U Państwa są wplanach jakieś zmiany?? Pozdrawiam, Karolina :) plizga.garncarstwo@gmail.com 

Coś mi tam nie poszło, piszę od nowa. My tak jak Państwo też dużych zmian nie planujemy, z tych większych to wykorzystanie miejsca nad garażem, czyli będzie taras, a w związku z tym musimy powiększyć okna. Na poddaszu  pokój  z garderobą dzielimy na równe części i ta która będzie nad jadalnią nie będzie miała sciany od strony salonu, wyjdzie coś w rodzaju antresoli(mam nadzieję), a reszta to takie tam, ścianka tu,a tam nie.

Wesołych Świąt i trafnego wyboru projektu(czyli alex) 

• 5 weeks later...
Posted

Super !  Domek rosnie w zadziwiającym tempie :rolleyes:

Czekamy na kolejne zdjęcia i trzymamy kciuki ,żeby pogoda nadal dopisywała.

Fajnie, że możemy zerknąć na inną wersje Alexa niż nasza :)

Pozdrawiamy Adriana i Damian.

Staram się, a i tak nie mogę Was dogonić, chyba pod Krakowem jest łagodniejszy klimat ;) , a przy okazji, z jakiego drewna macie więźbę, czy była leżakowana i jak impregnujecie?. Dzięki i Pozdrawiam

Posted

Staram się, a i tak nie mogę Was dogonić, chyba pod Krakowem jest łagodniejszy klimat ;) , a przy okazji, z jakiego drewna macie więźbę, czy była leżakowana i jak impregnujecie?. Dzięki i Pozdrawiam

Więźbę zamawialiśmy już zaimpregnowaną , można powiedzieć, że leżakuje założona u nas - od trzech tygodni :rolleyes: 

co do pogody, to faktycznie mamy farta :)

Guest Agnieszka
Posted

Witam. Można wiedzieć, gdzie dokładnie budujecie ten domek?? my z mężem zastanawiamy się dopiero nad kupnem tego projektu i dla pewnosci chcialabym zobaczyć go na żywo??? czy była by taka możliwość?? agasopel@gmail.com, z góry dziękuję;-)

• 2 weeks later...
Guest Rafał
Posted

Witam serdecznie z tej strony Larysa i Rafał. My też budujemy dom Alex w woj. mazowieckim. Jesteśmy teraz na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. Chciałbym zapytać o kilka kwesti i bardzo bym prosił o kontakt z Tobą Szymcio. Jeśli jest możliwy kontakt telefoniczny to bardzo proszę o sms-a na numer 660697665 a ja odzwonię. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w budowie domku :-)

Guest Larysa i Rafał
Posted

Witam. Można wiedzieć, gdzie dokładnie budujecie ten domek?? my z mężem zastanawiamy się dopiero nad kupnem tego projektu i dla pewnosci chcialabym zobaczyć go na żywo??? czy była by taka możliwość?? agasopel@gmail.com, z góry dziękuję;-)

Witaj Szymcio,

z tej strony Larysa i Rafał, jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Alex, lada dzień otrzymamy pozwolenie na budowę i ruszamy z pracami, mamy kilka pytań do Ciebie, jeśli to nie kłopot poprosimy o kontakt, wyślij sms na numer +660697665, oddzwonimy. Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy.

Powodzenia.

Larysa i Rafał :)

• 2 months later...
Guest Damian
Posted

Chcialbym postawic ten dom. Jednakze zanim kupie projekt chcialbym zobaczyc czy jest funkcjonalny jak wynika z projektu, czy sa rzeczy ktore nalezaloby zmienic na etapie projektu. Mam dzialke o wymiarach 20x 38 obawiam sie zeby dZialka nie byla zbyr mala i zeby nie wyszlo to komicznie..czy ktos w okolicy Warszawy lub do 200 km buduje taki dom?

Guest Tomek
Posted

Witam. Buduję Alexa jestem na etapie montażu stolarki i przy zamawianiu stolarki popełniłem babola i zamówiłem okno w sypialni na górze O6 dla projektu podstawowego zamiast lustra. Szukam kogoś kto chciałby ode mnie odkupić (cena do negocjacji). Produkcja firmy Drutex trzyszybowe, kolor winchester. Tel. 509-489-316. Pozdrawiam. Tomek. 

Guest Paweł
Posted

Witam. Buduję Alexa jestem na etapie montażu stolarki i przy zamawianiu stolarki popełniłem babola i zamówiłem okno w sypialni na górze O6 dla projektu podstawowego zamiast lustra. Szukam kogoś kto chciałby ode mnie odkupić (cena do negocjacji). Produkcja firmy Drutex trzyszybowe, kolor winchester. Tel. 509-489-316. Pozdrawiam. Tomek. 

czesc Tomek,

podeslij zdjęcia Alexa.

Guest Tomek
Posted

czesc Tomek,

podeslij zdjęcia Alexa.

Cześć. Zdjęcia tego okna czy domu?

Posted

Domek wygląda już bardzo fajnie, może Pan wrzucić parę zdjęć wnętrza, salonu kuchni i np sypialni z garderobą? 

Pozdrawiam 

K

Posted

Domek wygląda już bardzo fajnie, może Pan wrzucić parę zdjęć wnętrza, salonu kuchni i np sypialni z garderobą? 

Pozdrawiam 

K

Zdjęć wnętrza domu nie mam, ale mogę zrobić. Może wrzucę po montażu okien, czyli około 15 sierpnia.

Co do sypialni z garderobą, to ja podzieliłem to na pół, potrzebny mi był dodatkowy pokój.

post-21422-0-18050000-1469528421_thumb.jpg

I wyszło takie coś, z widokiem na część salonu i podwórko.

post-21422-0-25712000-1469528512_thumb.jpg

Posted

Bardzo fajny pomysł :)

W takim razie czekam z niecierpliwością na zdjęcia z oknami :)

Pozdrawiam

K.

• 3 weeks later...
Guest Jaro 44
Posted

Witam! Jaka kwota została wydana do tego etapu, który jest na zdjęciach?

Pozdrawiam J.R.

Posted

Witam! Jaka kwota została wydana do tego etapu, który jest na zdjęciach?

Pozdrawiam J.R.

Już dawno przestałem liczyć, ale na stan z oknami, to jakieś 230-250 tys., jak widać tanie to nie jest.