Guest dorota Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 Tak ja jestem w trakcie budowy. Na ten moment stan surowy zamkniety. Chciałabym rozpocząć budowę domu na wiosnę, byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie zdjęć stanu surowego na maila - dotkata@gmail.com Quote
Guest Kamil Posted December 28, 2015 Report Posted December 28, 2015 Dzień dobry. Czy projekt Alex ma strych i czy możliwe jest ewentualne zwiększenie kąta nachylenia dachu w ramach adaptacji, tak aby strych był nieco wyższy? Pozdrawiam Kamil. Quote
Dobre Domy Posted December 31, 2015 Report Posted December 31, 2015 Dzień dobry. Czy projekt Alex ma strych i czy możliwe jest ewentualne zwiększenie kąta nachylenia dachu w ramach adaptacji, tak aby strych był nieco wyższy? Pozdrawiam Kamil. Dzień dobry, aktualnie maksymalna wysokość w przestrzeni nad jętkami wynosi ok. 100 cm. Jest to zbyt mało, żeby można było z tego miejsca korzystać. Istnieje możliwość zwiększenia kąta nachylenia dachu na etapie adaptacji, przy dachu o kącie 40 stopni przestrzeń ta będzie miała około 150 cm wysokości w najwyższym punkcie. Pozdrawiam Quote
Guest Ewa Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 Wita, czy ja również mogę prosić o zdjęcia z realizacji budowy Alexa, byłby bardzo pomocne na etapie adaptacji projektu. Z góry dziękuje mój adres to; ewa.pawelek@wp.pl Quote
Guest Kinga Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie projektu Alex. Czy jest możliwa ewentualna przeróbka projektu? Głównie chodzi mi o garaż, aby był dwustanowiskowy, a przestrzeń nad salonem przerobić na standardowy sufit, a tą wykorzystać jako ew. strych/schowek na górze? Czy w salonie można również zainstalować 2 szklane skrzydła wyjściowe zamiast 4? I jeszcze jedna zmiana. Czy możliwe jest dobudowanie w jakikolwiek sposób balkonu wychodzącego z największej sypialni? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Quote
Dobre Domy Posted January 5, 2016 Report Posted January 5, 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie projektu Alex. Czy jest możliwa ewentualna przeróbka projektu? Głównie chodzi mi o garaż, aby był dwustanowiskowy, a przestrzeń nad salonem przerobić na standardowy sufit, a tą wykorzystać jako ew. strych/schowek na górze? Czy w salonie można również zainstalować 2 szklane skrzydła wyjściowe zamiast 4? I jeszcze jedna zmiana. Czy możliwe jest dobudowanie w jakikolwiek sposób balkonu wychodzącego z największej sypialni? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Dzień dobry! Wszystkie wymienione zmiany są możliwe do wprowadzenia. Powstała przestrzeń „schowka” nad salonem będzie miała skosy, a w najwyższym punkcie wysokość około 185cm. Dostępna będzie z garderoby na poddaszu. Pozdrawiam! Quote
Guest adriana Posted January 5, 2016 Report Posted January 5, 2016 Witam, My również zdecydowaliśmy się na ten projekt , jesteśmy na etapie zakończenia stanu zero. Ruszamy ze ścianami , w naszym projekcie mamy sporo zmian począwszy od żelbetowych fundamentów ,powiększenia garażu na podwójny ,zmiany okien na większe od strony czołowej z wyjściem na balkon , zwiększenie okna w jadalni, zmiana stropu na żelbetowy i ściany z porothermu, i wielu innych wizualnych zmian ,będziemy wdzięczni za podesłanie zdjęć z realizacji Państwa budowy oraz informacji w której częsci Polski jest budowany , my jesteśmy z okolic Krakowa pozdrawiam. adriana_bb@onet.pl Quote
Guest adriana Posted January 5, 2016 Report Posted January 5, 2016 Witam serdecznie,my z mezem wahamy sie miedzy dwoma projektami Alex/Oliwia i nie mozemy sie zdecydowac. Czy panstwo zaczeli juz budowe? i pytanko odnoscnie zmin w projekcie Alex, a mianowicie zmiana okien . Na jakie zmiany panstwo sie zdecydowali? I czy posiadaja panstwo juz jakis zdjecia z budowy.Prosze o kontakt na jaworskiewa@yahoo.com My również zdecydowaliśmy się na ten projekt , jesteśmy na etapie zakończenia stanu zero. Ruszamy ze ścianami , w naszym projekcie mamy sporo zmian począwszy od żelbetowych fundamentów ,powiększenia garażu na podwójny ,zmiana okien na większe od strony czołowej z wyjściem na balkon , zwiększenie okna w jadalni, zmiana stropu na żelbetowy i ściany z porothermu, i wielu innych wizualnych zmian ,będziemy wdzięczni za podesłanie zdjęć z realizacji Państwa budowy oraz informacji w której częsci Polski jest budowany , my jesteśmy z okolic Krakowa adriana_bb@onet.pl Quote
Guest EWA Posted January 5, 2016 Report Posted January 5, 2016 Tak ja jestem w trakcie budowy. Na ten moment stan surowy zamkniety. witam serdecznie, czy bylby w stanie pan przeslac zdjecia stanu surowego??? bylabym bardzo wdzieczna. Chcelibysmy rozpoczac budowe na wiosne i mysele ze zdjecia rozwialyby watpliwosci . jaworskiewa@yahoo.com Quote
Guest Damian Posted January 6, 2016 Report Posted January 6, 2016 Świetny projekt , widzę ze jest kilka osób które budują alexa bardzo ciekawi mnie efekt końcowy Quote
Guest Paweł Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Tak ja jestem w trakcie budowy. Na ten moment stan surowy zamkniety. witam serdecznie, czy bylby w stanie pan przeslac zdjecia stanu surowego??? bylabym bardzo wdzieczna. Chcelibysmy rozpoczac budowe na wiosne i mysele ze zdjecia rozwialyby watpliwosci . jaworskiewa@yahoo.com Czy byliby Państwo podesłać kilka fotek, stanu surowego zamkniętego? Jestem bardzo ciekawy. (2pavlo@wp.pl) Quote
Guest Klaudia Posted January 18, 2016 Report Posted January 18, 2016 Witam również z narzeczonym zakupiliśmy ten projekt teraz dopełniamy obowiązki papierkowe ;/ i startujeMY na wiosnę z fundamentami nasz projekt troszkę jest zmodyfikowany będę wrzucać zdjęcia z budowy na bieżąco POZDRAWIAM Quote
Guest Adriana Posted January 20, 2016 Report Posted January 20, 2016 witam, bardzo prosze o załozenie dziennika budowy domu alex, bo widzę że jeszcze takiego nie ma a jak widać jest duże zainteresowanie tym projektem oraz jest troche relizacji, wiec będzie nam łatwiej wymieniac sie poglądami i zdjęciami. z Gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich Alexowiczów Adriana. Quote
Guest Tomek Posted January 20, 2016 Report Posted January 20, 2016 Witam również z narzeczonym zakupiliśmy ten projekt teraz dopełniamy obowiązki papierkowe ;/ i startujeMY na wiosnę z fundamentami nasz projekt troszkę jest zmodyfikowany będę wrzucać zdjęcia z budowy na bieżąco POZDRAWIAM Witam. My również startujemy na wiosnę i też kończymy formalności. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu składamy już dokumenty w urzędzie.Zrobiliśmy kilka zmian. Podwójny garaż, okno na całej długości w kuchni między szafkami kuchennymi, zlikwidowaliśmy spiżarkę z wnęką na lodówkę co pozwoliło na większą kuchnię i rozważamy w kuchni budowę wyspy z kuchenką i zlewozmywakiem. Powiększając garaż doszły nam dodatkowe metry w kotłowni, która będzie też spiżarką i pom. gospodarczym. Pozdrawiam. galindia@poczta.onet.pl Quote
Guest Aga Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Witam, Chciałam stworzyć forum poświęcone budowie Alexa,aby tam budujący wrzucali swoje zdjecia z realizacji,uwagi,pomysły zmiany, jednak nie udało się. Czy ktoś może prowadzi dziennik internetowy, blog? Chętnie nawiążę kontakt. Będę wdzięczna za wszelkie zdjęcia, bo żaden projekt nie dorównuje Alexowi i za jakiś czas i my go wybudujemy. Mój email: Agata-jurczuk@wp.pl Quote
Dobre Domy Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Witam, Chciałam stworzyć forum poświęcone budowie Alexa,aby tam budujący wrzucali swoje zdjecia z realizacji,uwagi,pomysły zmiany, jednak nie udało się. Czy ktoś może prowadzi dziennik internetowy, blog? Chętnie nawiążę kontakt. Będę wdzięczna za wszelkie zdjęcia, bo żaden projekt nie dorównuje Alexowi i za jakiś czas i my go wybudujemy. Mój email: Agata-jurczuk@wp.pl Witam Jutro blog będzie założony. Pozdrawiam Quote
Dobre Domy Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 witam, bardzo prosze o załozenie dziennika budowy domu alex, bo widzę że jeszcze takiego nie ma a jak widać jest duże zainteresowanie tym projektem oraz jest troche relizacji, wiec będzie nam łatwiej wymieniac sie poglądami i zdjęciami. z Gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich Alexowiczów Adriana. Witam Jutro blog będzie założony. Pozdrawiam Quote
Guest Małgosia Posted January 28, 2016 Report Posted January 28, 2016 Witam, mojej rodzinie bardzo się podoba, jesteśmy w trakcie adaptacji, ruszamy na wiosnę ,jeśli ktoś już buduje lub zbudował, bardzo proszę o zdjęcia i ciekawostki może należałoby wprowadzić jakieś zmiany ,proszę o wszelkiego typu informacje na temat Alexa na adres- malgorzata.cieloszczyk@wp.pl ,pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Quote
Guest Klaudia Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Witam Czy już powstał blog ? Jeśli tak proszę o namiary . Pozdrawiam serdecznie wszystkich Alexowiczów Quote
Dobre Domy Posted February 6, 2016 Report Posted February 6, 2016 Witam Czy już powstał blog ? Jeśli tak proszę o namiary . Pozdrawiam serdecznie wszystkich Alexowiczów Witam Forum dla domu Alex znajduje się pod adresem: http://forum.dobredomy.pl/forum/77-alex/ Pozdrawiam Quote
Guest Kasia Posted February 14, 2016 Report Posted February 14, 2016 Witam, Jaki kolor maja okna w projekcie Aleks? Bardzo prosze o informacje Quote
Dobre Domy Posted February 15, 2016 Report Posted February 15, 2016 Witam, Jaki kolor maja okna w projekcie Aleks? Bardzo prosze o informacje Witam Na wizualizacjach zastosowano stolarkę okienną w kolorze jasny dąb. Pozdrawiam Quote
Guest Łukasz Posted February 16, 2016 Report Posted February 16, 2016 Witam, proszę o przesłanie rysunków szczegółowych i kosztorysu na adres lu.ostrowski@gmail.com Pozdrawiam, Quote
Dobre Domy Posted February 17, 2016 Report Posted February 17, 2016 Witam, proszę o przesłanie rysunków szczegółowych i kosztorysu na adres lu.ostrowski@gmail.com Pozdrawiam, Witam Materiały prześlemy w dniu dzisiejszym. Pozdrawiam Quote
Guest Michał Posted February 19, 2016 Report Posted February 19, 2016 Witam, proszę o przesłanie rysunków szczegółowych, kosztorysu oraz powierzchni netto (podłóg) na adres michalkoz87@gmail.com Pozdrawiam, Quote
Recommended Posts