Jump to content
Forum dobredomy.pl

Recommended Posts

• 1 month later...
Guest Gość
Posted

buduje ktos ten dom?bardzo mi sie podoba ,ale nie wiem na jakie koszty trzeba sie przygotowac.

• 4 weeks later...
Guest lancedance
Posted

Fajny domek! Jak widzę kosztorys nie jest tak potworny jak przy innych projektach.

Podłączam się pod wcześniejsze pytanie, czy ktoś zdecydował sie na ten dom? Jak wam się podoba? Jakie są realne koszty budowy? Pzdr.

• 1 month later...
Guest Gość
Posted

Czesc! Zdecydowalismy sie na budowe tego domu. Wedug nas, bedzie on tani w budowie i funkcjonalny. Pokoje na gorze tez są w sam raz, podkreślę, ze podawane powierzchnie na poddaszu, są to powierzchnie użytkowe, powierzchnie podłogi maja po 16m2. Natomiast na dole nie traci się metrażu na zbędne korytarze i hole. Lada dzień kupujemy projekt!

• 1 month later...
Posted

MNIE SIĘ RÓWNIEŻ PODOBA I TEZ RACZEJ NA TEN SIE ZDECYDUJE,JEŚLI KTOŚ KUPI PROJEKT TO PROSZĘ SIĘ ODEZWAĆ:)

Guest ewelina
Posted

hey:) Bardzo podoba mi się ten domek, obecnie jestem w trakcie poszukiwania projektu i ten przewyższa inne, jednak przez zakupem tego projektu chciałabym zobaczyć go na żywo, czy ktoś zbudował już ten dom lub go buduje - proszę o kontakt:)

Posted

Przy zakupie projektu Pani powiedziała, że jest to nowość, dlatego z obejrzeniem w realu może być problem. Proponuje poszukać na blogu budowlanym, www.mojabudowa.pl na pewno, co nieco się znajdzie.

• 3 weeks later...
Guest Paulina
Posted

My też jesteśmy zdecydowani na budowę Gwiazdki :D Chcemy wprowadzić kilka poprawek np.zrobić wejście do kotłowni z wiatrołapu, dzięki temu zyskamy większą łazienkę :) no i podstawą jest okno w łazience. Może i Wy macie jakieś pomysły?

Guest ewelina
Posted

hey:)

zdecydowałam się na zakup tego projektu, oryginalny projekt różni się kilkoma drobiazgami od tego przedstawionego tutaj na stronie, np. wejście do kotłowni jest z wiatrołapu.

Ja również wprowadzam kilka zmian, np. zmniejszyłam okno na klatce schodowej, przesunęłam komin z łazienki do kotłowni i w łazience wstawiłam okno, niestety zrezygnowałam z wykuszu (choć uważam że przez to projekt traci na wizerunku) a w to miejsce wstawiłam okno, za namową architekta zmieniłam również okna od frontu.

• 3 weeks later...
Posted

PROJEKT KUPIONY !!! ZAADOPTOWANY ,POZWOLENIE NA BUDOWĘ UZYSKANE. WIOSNĄ RUSZAMY Z BUDOWĄ !!!

Jeśli tylko pogoda pozwoli wiosną startujemy z realizacją naszej gwiazdki.Wprowadziliśmy zmiany dotyczące kilku szczegółów które naszym zdaniem spowodują większą funkcjonalność naszego domu. Dodaliśmy okno w łazience oraz dachowe nad klatką schodową aby doświetlić korytarz u góry,aby minimalizować koszty usunęliśmy balkony i wstawiliśmy standardowe okna ,podnieśliśmy ścianę kolankową o 25cm co naszym zdaniem nie zmieni mocno wizerunku zewnętrznego a sprawi że poddasze stanie się bardziej funkcjonalne.

Mamy nadzieje że zima będzie łagodna i krótka! :)

Posted

PROJEKT KUPIONY !!! ZAADOPTOWANY ,POZWOLENIE NA BUDOWĘ UZYSKANE. WIOSNĄ RUSZAMY Z BUDOWĄ !!!

Jeśli tylko pogoda pozwoli wiosną startujemy z realizacją naszej gwiazdki.Wprowadziliśmy zmiany dotyczące kilku szczegółów które naszym zdaniem spowodują większą funkcjonalność naszego domu. Dodaliśmy okno w łazience oraz dachowe nad klatką schodową aby doświetlić korytarz u góry,aby minimalizować koszty usunęliśmy balkony i wstawiliśmy standardowe okna ,podnieśliśmy ścianę kolankową o 25cm co naszym zdaniem nie zmieni mocno wizerunku zewnętrznego a sprawi że poddasze stanie się bardziej funkcjonalne.

Mamy nadzieje że zima będzie łagodna i krótka! :)

Witam,

Życzę powodzenia i czekamy na wpisy ze zdjęciami budowanego domu :).

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Witam!

Projekt zakupiony, w przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni na adaptację projektu i na wiosnę ruszamy z budową. Dokonaliśmy parę zmian w projekcie:

- podwyższyliśmy ściankę kolankową do wysokości 1,20 m

- w związku z podwyższeniem ścianki poszeżyliśmy okna na poddaszu aby zachować proporcje

- zamieniliśmy miejscami kotłownię z łazienką na dole (potrzeba przenieść komin na ścianę w lini prostej z kominem w salonie) i zrezygnowaliśmy z korytarzyka przed łazienką. łaienka zyskała okno a dodatkowo zamiast korytarzyka mamy za łazienką małe pomieszczenie (łazienka pozostała takich samych wymiarów. W kwietniu ruszamy.

Pozdrowienia i powodzenia w spełnianiu marzeń o własnym domu.

Posted

Witam!

Projekt zakupiony, w przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni na adaptację projektu i na wiosnę ruszamy z budową. Dokonaliśmy parę zmian w projekcie:

- podwyższyliśmy ściankę kolankową do wysokości 1,20 m

- w związku z podwyższeniem ścianki poszeżyliśmy okna na poddaszu aby zachować proporcje

- zamieniliśmy miejscami kotłownię z łazienką na dole (potrzeba przenieść komin na ścianę w lini prostej z kominem w salonie) i zrezygnowaliśmy z korytarzyka przed łazienką. łaienka zyskała okno a dodatkowo zamiast korytarzyka mamy za łazienką małe pomieszczenie (łazienka pozostała takich samych wymiarów. W kwietniu ruszamy.

Pozdrowienia i powodzenia w spełnianiu marzeń o własnym domu.

Witam,

Życzymy powodzenia i jesienią czekamy na jakieś zdjęcia z budowy Gwiazdki III. Z pewnością zainteresują one innych użytkowników forum:).

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH NA BLOG www.mojabudowa.pl , razem będzie się nam raźniej budować!www.acco3.mojabudowa.pl/?page=1

• 1 month later...
Guest stibi
Posted

Witam, jesteśmy z żoną bardzo zainteresowani zakupem projektu Gwiazdka, bardzo prosimy o przesłanie kosztorysu lub przynajmniej kwoty budowy tego projektu. Proszę o informacje na maila stibdom@gmail.com Pozdrawiam stib.

• 8 months later...
Guest joanna24
Posted

Czesc! Zdecydowalismy sie na budowe tego domu. Wedug nas, bedzie on tani w budowie i funkcjonalny. Pokoje na gorze tez są w sam

raz, podkreślę, ze podawane powierzchnie na poddaszu, są to powierzchnie użytkowe, powierzchnie podłogi maja po 16m2. Natomiast na dole nie traci się metrażu na zbędne korytarze i hole. Lada dzień kupujemy projekt!

Posted

Czesc!!! fajny domek, podoba mi sie. Zdecydowalismy sie na niego, ale chcielismy z mezem zobaczyc ten dom w rzeczywistosci. Jesli ktos juz wybudowal ten dom w okolicach Rzeszowa to bardzo bym prosila o odp. Jesli bysmy mogli zobaczyc.

• 4 months later...
Guest mariusz
Posted

witam serdecznie.jak budowa domku gwiazdka?ja zamierzam zaczynac na wiosne,ale ciekawy jestem jak koszta?pozdrawiam.arius33@interia.pl

• 4 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Witam,

Jaki jest koszt budowy tego domku w stanie surowym otwartym?

Lub jaka jest powierzchnia okien, drzwi i ścianek działowych ?

Posted

Witam, Jaki jest koszt budowy tego domku w stanie surowym otwartym? Lub jaka jest powierzchnia okien, drzwi i ścianek działowych ?

Witam

Dla naszych projektów opracowane mamy wyceny dla dwóch etapów budowy: stan surowy zamknięty oraz stan wykończony. Dla stanu surowego otwartego nie mamy opracowania.

Proszę o podanie adresu mailowego - prześlemy wówczas zestawienia dotyczące powierzchni poszczególnych przegród w budynku.

Pozdrawiam