Projekty domów, dobredomy.pl: Projekt Ariadna I - Projekty domów, dobredomy.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Projekt Ariadna I Komentarze do Projekt Ariadna I

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja 

• Redaktor
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 253
  • Rejestracja 19-listopad 09

Napisano 03 lipiec 2010 - 07:09

Projekt Ariadna I Opis projektu: Dom z użytkowym poddaszem, przeznaczony dla 4-6-osobowej rodziny. Na parterze znajduje się pokój dzienny z bezpośrednim wyjściem do ogrodu, przestrzennie połączony z jadalnią i kuchnią. Funkcji mieszkalnej dopełniają gabinet, spiżarnia oraz toaleta. Jednostanowiskowy garaż dostępny jest poprzez pomieszczenie gospodarcze. Na poddaszu znajdują się trzy przestronne sypialnie, wygodna łazienka oraz strych. Projekt dostępny w wersji z dwustanowiskowym garażem - Ariadna II.    Link do projektu: Projekt Ariadna I

#2 Gość_Motylek

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2010 - 07:09

Witam, bardzo interesujący projekt. Moje pytanie jednak brzmi następująco - w której części domu zostało przewidziane ulokowanie pieca grzewczego. Druga kwestia - czy istnieje możliwość powiększenia kuchni (nie robiąc tego kosztem małej spiżarni)???? Będę wdzięczna za informację. Edyta - Elbląg
0

#3 Gość_ewelina

• Grupa Goście

Napisano 04 lipiec 2010 - 08:13

Nie widze jeszcze kosztorysu,wobec tego czy mozna juz kupic projekt?
0

#4 Gość_ewa

• Grupa Goście

Napisano 04 lipiec 2010 - 09:19

A co z wersją bez garażu? Będzie???
0

#5 Gość_ewelina

• Grupa Goście

Napisano 05 lipiec 2010 - 10:43

A jak w ogóle wyglada wersja z dwustanowiskowym garazem?:)Jest tylko informacja ze takowa jest ale czy sa jakies zmiany?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Aneta 

• Redaktor
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 95
  • Rejestracja 05-luty 10

Napisano 05 lipiec 2010 - 01:07

Wyświetl postUżytkownik ewelina dnia 05 lipiec 2010 - 12:43 napisał

A jak w ogóle wyglada wersja z dwustanowiskowym garazem?:)Jest tylko informacja ze takowa jest ale czy sa jakies zmiany?

Witam,
Proszę o podanie adresu mailowego, a postaram się przesłac Pani szczegółowe rysunki projektu Ariadna II. W ciągu tygodnia umieścimy jego prezentację na naszej stronie.
Pozdrawiam

#7 Gość_anka

• Grupa Goście

Napisano 07 lipiec 2010 - 06:55

czy ariadnę z garazem jednostanowiskowym mozna juz kupic?
0

#8 Gość_ewelina

• Grupa Goście

Napisano 10 lipiec 2010 - 11:19

Wyświetl postUżytkownik Aneta dnia 05 lipiec 2010 - 01:07 napisał

Witam,
Proszę o podanie adresu mailowego, a postaram się przesłac Pani szczegółowe rysunki projektu Ariadna II. W ciągu tygodnia umieścimy jego prezentację na naszej stronie.
Pozdrawiam

Witam,
Poczekam.Chcialabym tylko zobaczyc czy sa róznice.Na koniec wakacji chcemy zamówic projekt i mysle ze bedzie to raczej Ariadna I.Mialabym tylko pytanie,do kogokolwiek kto cos wie na ten temat,czy kominek który jest w tym miejscu jak jest w projekcie wplywa na cieplote domu?Czytalam ze taki kominek to 'zimny kominek' jedna jego strona jest przeciez na zewnatrz,przez co kominek moze nie oddawac takiego ciepla.Czy tak faktycznie jest?Chcielibysmy w ramach adaptacji przenies ten kominek na sciane równoległa z garazem,ale nadal sie nad tym zastanawiam bo salon przez to móglby byc mniej ustawny z racji swojej powierzchni.Z góry dziekuje za odpowiedź.
0

#9 Gość_Ewa

• Grupa Goście

Napisano 12 lipiec 2010 - 11:14

PONAWIAM PYTANIE: CO Z WERSJĄ BEZ GARAŻU???
0

#10 Gość_ewa

• Grupa Goście

Napisano 12 lipiec 2010 - 11:23

Wyświetl postUżytkownik ewelina dnia 10 lipiec 2010 - 11:19 napisał

Witam,
Poczekam.Chcialabym tylko zobaczyc czy sa róznice.Na koniec wakacji chcemy zamówic projekt i mysle ze bedzie to raczej Ariadna I.Mialabym tylko pytanie,do kogokolwiek kto cos wie na ten temat,czy kominek który jest w tym miejscu jak jest w projekcie wplywa na cieplote domu?Czytalam ze taki kominek to 'zimny kominek' jedna jego strona jest przeciez na zewnatrz,przez co kominek moze nie oddawac takiego ciepla.Czy tak faktycznie jest?Chcielibysmy w ramach adaptacji przenies ten kominek na sciane równoległa z garazem,ale nadal sie nad tym zastanawiam bo salon przez to móglby byc mniej ustawny z racji swojej powierzchni.Z góry dziekuje za odpowiedź.

Co do kominka to mam pomysł by przenieść go na ścianę kuchni, na której znajduje się komin wentylacyjny. Myślę, że to lepsze rozwiązanie.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Aneta 

• Redaktor
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 95
  • Rejestracja 05-luty 10

Napisano 12 lipiec 2010 - 11:45

Wyświetl postUżytkownik Ewa dnia 12 lipiec 2010 - 01:14 napisał

PONAWIAM PYTANIE: CO Z WERSJĄ BEZ GARAŻU???

Witam,
Projekt Ariadna bez garażu oczywiście jest w naszych planach. Jak tylko zostanie opracowana jego koncepcja umieszczę taką informację na naszym forum.
Pozdrawiam

#12 Gość_Gość

• Grupa Goście

Napisano 13 lipiec 2010 - 07:34

Wyświetl postUżytkownik ewa dnia 12 lipiec 2010 - 11:23 napisał

Co do kominka to mam pomysł by przenieść go na ścianę kuchni, na której znajduje się komin wentylacyjny. Myślę, że to lepsze rozwiązanie.

No nie pomyslalam o tym.Tylko szkoda ze wtedy kominka nie bedzie widac z salonu.Obecnie znalazlam bardzo fajne zdjecie gdzies na necie jak mozna zagospodarowac kominek taki wlasnie na rogu jak jest w projekcie.Chcialam wkleic tutaj ale sie nie dalo.Zobacze co mi powie architekt.Kiedy byl u mnie i pokazywalam mu projekt Atlas,który ma identyczny kominek,powiedzial mi ze projekt plus zmiany jakie chce i on ma mi naniesc to 4000-4500zl mnie wyniesie razem,czyli ponad 2000zl za adaptacje.Teraz pojawila sie Ariadna i szczescie ze nie zamówilismy Atlasa bo nie bedziemy w nim robic zadnych zmian,oprócz tego kominka.Ale nie wiem jak to jest czy jezeli zostawie ten kominek jak jest i wtedy nie bede juz nic zmieniac to koszty adaptacji beda mniejsze?Moze ktos zna ten temat?
0

#13 Gość_sabrina

• Grupa Goście

Napisano 13 lipiec 2010 - 07:44

cześc bardzo fajny projekt tylko nie widzę zdjęc z realizacji?
0

#14 Gość_sabrina

• Grupa Goście

Napisano 13 lipiec 2010 - 08:07

jak ktoś zacznie budowę tego domu to mam prośbę o zdjęcia
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   wiola 

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 13-lipiec 10

Napisano 13 lipiec 2010 - 08:34

interesuje mnie wersja bez garażu kiedy będzie
0

#16 Gość_Marcin

• Grupa Goście

Napisano 14 lipiec 2010 - 09:31

Czy dysponują już Państwo wizualizacją i rzutami Ariadny w wersji bez garażu?
Kiedy można się spodziewać w sprzedaży tej wersji?
Pozdrawiam
Mocno zainteresowany (wersją bez garażu)
0

#17 Gość_Monia

• Grupa Goście

Napisano 20 lipiec 2010 - 05:00

Ile kosztuje dorysowanie piwnicy? Jestem ciekawa gdyż posiadanie takiej piwnicy jest bardzo przyjemne jeżeli chodzi o przechowywanie różnych konfitur czy warzyw i owoców.
0

#18 Gość_Paweł

• Grupa Goście

Napisano 20 lipiec 2010 - 06:42

Witam

Może ktoś wystartował z budową Ariadny ? Jeśli tak to to na jakim etapie budowy jesteście i w którym województwie jest budowa?
My zamierzamy zacząć na wiosnę 2011 roku - woj świętokrzyskie

Pozdrawiam
0

#19 Gość_Ewa

• Grupa Goście

Napisano 20 lipiec 2010 - 07:46

Wyświetl postUżytkownik Marcin dnia 14 lipiec 2010 - 09:31 napisał

Czy dysponują już Państwo wizualizacją i rzutami Ariadny w wersji bez garażu?
Kiedy można się spodziewać w sprzedaży tej wersji?
Pozdrawiam
Mocno zainteresowany (wersją bez garażu)

Dostałam odpowiedź z pracowni projektów dot. wersji bez garażu. A mianowicie dostępna będzie ona, jeśli ktoś ją zamówi (od pierwszego zamówienia czas realizacji takiej wersji ok. 8 tyg.)
0

#20 Gość_Ewa

• Grupa Goście

Napisano 20 lipiec 2010 - 07:49

Wyświetl postUżytkownik Paweł dnia 20 lipiec 2010 - 06:42 napisał

Witam

Może ktoś wystartował z budową Ariadny ? Jeśli tak to to na jakim etapie budowy jesteście i w którym województwie jest budowa?
My zamierzamy zacząć na wiosnę 2011 roku - woj świętokrzyskie

Pozdrawiam

Witam!
Budowę Ariadny również będziemy realizować wiosną 2011 r w województwie mazowieckim (okolice Mińska Mazowieckiego). Oczywiście będziemy się udzielać na forum i dołączać fotki z realizacji.
Pozdrawiam, Ewa
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych